Нашите орхидеи – тема 38

• 33 436
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря! Flowers Hibiscus  И аз така си помислих,ама да питам все пак.
Явно е в някакъв активен период, пусна цветонос (1 само), пуска и корени,..Няма да сменям грижата, да не я повредя нещо..
. Пролетта е период на активна вегетация за разлика от зимата - често с зимен сън, заради ниската осветеност. Лятото също може да не са особено активни заради високите температури. Есента ако е нормално като темп и осветеност също могат да имат активна вегетация. Но ако решат да цъфтят вегетацията преминава на втори план. Вегетация е активен растеж на листа и корени.

# 406
andonovaa, благодаря. Phalaenopsis е името на вида на орхидеята. Всеки конкретен хибриден фаленопсис си има или собствено име или набор от числа и букви. Можете да погледнете самата саксия, ако не сте я сменили. Понякога е напечатано на нея с черно мастило.

Намерих го - тази е NL-224256130

# 407
  • София
Не е това. NL е Нидерландия/Холандия, а цифрите не знам. Това е част от паспорта на растението. Обикновено пише и Phalaenopsis. Около този надпис понякога има и друг, който е името.

# 408
  • Мадрид / София
Сдобих се и с ванда мини. Дойде със стъклена "ваза", в която бяха корените. Разбира се, някои от корените бяха счупени, а други просто изсъхнали. Почистих я и я пресадих. Доби доста приличен вид. Загадка е какъв цвят са цветовете, тъй като е без цветове. Изненадаха ме няколко корена доста дебели - около 1 см.

# 409
  • Бургас
Христос Воскресе!

# 410
  • на Мелмак
Воистина воскресе, момичета!

Чета ви, черпя инфо. Чудесни сте!

# 411
  • Мадрид / София
Христос Воскресе!
Бъдете здрави!

# 412
  • Варна
Воистина Воскресе ! Бъдете живи, здрави и благословени !

Един мъник реши да ме зарадва за Великден. Голям е горе- долу колкото обикновена запалка. Simple Smile

# 413
На цветоноса на Фаленопсиса имам три корена и друг цветоноса. Искам да ги отделя и пресея. Въпроса ми е как да го отделя?

# 414
  • София
На цветоноса на Фаленопсиса имам три корена и друг цветоноса. Искам да ги отделя и пресея. Въпроса ми е как да го отделя?
Дайте снимки. Така по описание не може да се каже нищо конкретно.

# 415
# 416
  • София
Много хубави корени, но за жалост това е централен цветонос. Няма от къде да излизат нови листа, което малко обезмисля отделно садене.

# 417
Те са два цветоноса... Пълен лаик съм. Ще съм благодарна за насоки.

# 418
  • София
На левия цветонос имате детка (кейки). Тя има три корена и две листенца. За съжаление е пуснала собствен цветонос от центъра на растеж (мястото, от което израстват листата). Такъв цветонос се нарича "централен", а може да го срещнете и като "терминален". Реално той затапва растението и то не може да расте повече. Най-вероятно, ако го оставите на майката, ще изкара ново кейки някъде отстрани. Ако не изкара, след две-три години това кейки ще загине.
Аз не бих го отделяла за сега.

# 419
А дали изобщо е редно да го отделям или да го оставя така?

Общи условия

Активация на акаунт