Проблем с пожизнен ползвател

• 5 303
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
Да де, и аз съвсем сериозно се замислих.

# 46
Отделен е въпросът дали изобщо ще се намери купувач, който да купи гола собственост. Следователно, за да продаде собствеността като такава и ползвателят да се откаже от претенции, той изрично трябва да е съгласен.

Това е извъртане и не е отговор на написанот от мен.
Може да продава когато и на когото си поиска - това се коментираше.

Съвсем друга тема е,  за колко би се оценил такъв имот, но това не променя абсолютната вярност на моето становище и пълната грешка във Вашето.

Нека ако съветваме да го правим професионално, че да се отличава от становищата на "една жена каза".

# 47
Ти ми даде идея как да се сдобия с имот.
.
  Такива имоти се намират доста трудно!

# 48
  • София
Деборана, не съм целила да те репликирам.
И в случая основният ми съвет е авторката да се обърне към адвокат.
Професионални съвети давам срещу заплащане, докато във форума винаги е ЕЖК, независимо с колко професионални термини е украсено изказването.

# 49
Ти ми даде идея как да се сдобия с имот.
.  Такива имоти се намират доста трудно!
Със сигурност, но все пак съществуват.

# 50
Трудно? ДА не би да е защото са много търсени и после бързо се оттървава някой от ползвателите?
Може, може. Иначе в Германия както казах съм попадала много често на такива, както и на продаване на част от имот или на имот с частично ползване , например къща в която някой ползва 1 етаж или нещо такова. Има.
Най-интересното което Deborana пише е , че няма нужда да се уведомява ползвателя. Не го очаквах. В Германия за ползвател не знам, но наемателите си мисля си длъжен да уведомиш и да им предложиш да го купят първи.

# 51
  • София
Вижте Закона за собствеността. По-конкретно от чл. 57 до чл. 62.
Правото на ползване се явява вещна тежест върху имота.
Бела, отърваването в "онзи" смисъл ли визираш?
Собственикът може да се разпорежда с имота, може дори да го продаде на трето лице, но новият собственик също трябва да търпи правото на ползвателя.
П.П. Редактирам, че снощи съм писала заспивайки.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 10:47 от Fever Ray

# 52
Дано не ми изпие чавка ума дотам, че да ощетя детето си така един ден. Само това ще кажа. Грозно е. Или оставяш или не оставяш. Не такива половинчати неща - твое е ама не съвсем. Като е искала да го даде на измекяра и да лиши дъщеря си, да беше му го приписала напълно.
Хай, не знаеш нищо нито за този човек, нито за отношенията между майката и дъщерята, нито за мотивите на починалата да се разпореди по този начин със собствеността си. Защо са нужни квалификации?

# 53
Визирам в смисъл да му се предложи например да го преместят в @прелестен@ (старчески) дом с всичко уредено или да му предложат @разкошно собствено@ , което се оказва някакъв таван или да му предложат нещо има толкова много неща, които могат да се предложат . Много хора вероятно приемат за по-лесно, по-уредено, по-сигурно и пр. А ако майката наистина е била алкохоличка, то не се знае какъв е приятеля и какво го вълнува. И т.н. Който и начин да визираш ти.

# 54
Вижте Закона за собствеността. По-конкретно от чл. 57 до чл. 62.
Правото на ползване се явява вещна тежест върху имота.
Бела, отърваването в "онзи" смисъл ли визираш?
Собственикът може да се разпорежда с имота, може дори да го отдаде под наем или продаде на трето лице, но наемателят или новият собственик
 също трябва да търпи правото на ползвателя.
   Не може собственикът на голата собственост да отдава имота под наем.

# 55
  • Варна
Защото, Уиш, това ми е мнението. Тук няма проблеми да се спекулира, че дъщерята не се знаело колко и каква дъщеря е била за да я лиши майка й, но се защитава човек, възползвал се от алкохоличка и нагло отказал да даде документите за жилището на новия собственик. Аз на мястото на авторката нямаше да съм толкова мека и търпелива. Има си начини този да бъде изгонен, може и да не са законни, но ги има. Идеи няма да давам, всеки си има глава. Каквото и да си говорим, авторката е собственик.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 09:10 от HighSpeed

# 56
Да го беше продала майката и подарила парите на любимия, нямаше да я има тази драма сега.

# 57
Мда, прекрасна любов, след която се оказваш с жилище. Обичам такива хепиенди.

# 58
Да го беше продала майката и подарила парите на любимия, нямаше да я има тази драма сега.
Да, но не го е направила. Което за мен говори, че не е била много наясно какво точно са последиците на подписаното от нея.

# 59
  • София
Деборана, права си.
Правото на плодоползване е за ползвателя.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 09:59 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт