Проблем с пожизнен ползвател

• 5 305
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
Wink Както може "любовникът, който дори не е съпруг", да я е манипулирал, така може и да не я е манипулирал, а да се е грижил всеотдайно за нея, докато дъщерята еди какво си. Всичко може, но няма смисъл всеки да пренаписва казуса спрямо собствените си желания.

# 76
... Впрочем, алтернативата си е въпрос на нужди и приоритети.
Именно.
Аз не мога да си представя как се чака човек да умре и какво е отражението. Какво разправяш на децата си? Сега не мога да ти купя незнам какво си , защото ще плащаме наем или ипотека, но онзи като умре едни ден ... ще имаш незнам какво си.
Изобщо глупост и затваряне на пари замен и тежест.
Отгоре на всичкото не се знае един ден каква ще е стойността и дали тази 1/3 не е супер идея.

# 77
... Впрочем, алтернативата си е въпрос на нужди и приоритети.
Именно.
Аз не мога да си представя как се чака човек да умре и какво е отражението. Какво разправяш на децата си? Сега не мога да ти купя незнам какво си , защото ще плащаме наем или ипотека, но онзи като умре едни ден ... ще имаш незнам какво си.
Изобщо глупост и затваряне на пари замен и тежест.

Никак. Била съм в подобен случай - имот с тежести. Ми не съм чакала, пожелавах на ползвателя дълги години в живот и здраве, чувахме се за празници да се поздравим, помагали сме с разни административни неща, пазаруване и друго... За съжаление се спомина по-рано отколкото се надявахме, но Бог ми е свидетел, изобщо не сме чакали това. Вече ако някой чака и всеки ден се моли да влезе във владение, това сигурно ще му отрови душата.

# 78
Нали затова писахме спрямо нужди и приоритети. Та всеки със ситуацията си и с решенияата си Simple Smile
Най-важно да си знае възможностите и да си направи своя избор. Нали за това е темата

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 10:14 от bella-ciao

# 79
  • гр. Варна
Възможно е любовникът да е закупил с негови средства имота на името на жената, с която живее и да е вписано неговото ползване. Хипотези различни.
Питах за бащата на авторката.

# 80
От моя опит ще споделя, без да влагам нищо лошо или добро. Имам роднина ,който желае да ми препише собствеността си. Отказала съм и ще го направя в писмена форма когато му дойде времето(ако въобще някой се сети да ме търси от чужбина).Естествено ,да не дава Господ, това да се случи скоро ...Има конфликт и трета страна се обажда да пита собственика кога ще умира и колко още му остава, че няма търпение да наследи проклетия имот.Не желая и за миг ,ното сега, нито в бъдеще да съм част в този семейна трагедия за каквото и да е било.

# 81
  • Далечният изток
Предварителен отказ от бъдещи права е недействителен.

# 82
  • Варна
Искам да споделя една ситуация, която не е точно същата, но може да помогне с нещо. Имах семейна позната, която си продаде апартамента и с парите купиха къща на името на мъжа ѝ. Нямат брак. (да, знам, глупост неземна, но това е друга тема). Та мъжът скоро след това почива и неговите наследници искат да изгонят жената от имота. Води се дело. Тя успява да докаже, че къщата е купена с нейни средства. Съдът решава собствеността на къщата да остане на наследниците, а жената да има пожизнено право на ползване. (не коменрирам кой е прав морално и кой - юридически)
Наследниците, чиято е собственосттавърху къщата и върху партидите, ѝ спират тока и водата. И жената остава да  живее в първобитни условия до края на дните си. Скоро и тя почина.

# 83
Има си закони и един от тях е отказ от наследство. Като му дойде времето ще се възползвам от него.

Какво може или не може да му мислят тези ,които искат нещо.

# 84
Най-лесно за авторката, ако адвокат потвърди, че в момента няма какво да се направи, е да не го мисли и да не се тормози, а да си живее живота. В някой момент тя или децата й ще получат наследството, но чак да се върти животът й около това, би било доста съсипващо за психиката й. Дано намери сили да се отърси от тази драма и да продължи нататък.

# 85
Най-лесно за авторката, ако адвокат потвърди, че в момента няма какво да се направи, е да не го мисли и да не се тормози, а да си живее живота. В някой момент тя или децата й ще получат наследството, но чак да се върти животът й около това, би било доста съсипващо за психиката й. Дано намери сили да се отърси от тази драма и да продължи нататък.

След консултация и с адвокат, ситуацията си остава същата.Ничий живот не се върти около това, въпроса беше принципен.Благодаря на всички за отделеното време.Бъдете здрави.

# 86
Подавате молба в местното дружество доставчик на електроенергия за спиране на захранването и сам ще се изнесе

# 87
  • Далечният изток
Ползвател имаме в казуса.
Бъркаш с наемател.

# 88
собственика има право да поиска спиране на електроенергията

# 89
  • Далечният изток
Ползвателят удостоверява това си качество с нот. акт пред енергото, прехвърлят му партидата на негово име и му пускат тока.
А е възможно и в момента партидата да е на негово име.
Така че предлагате неработещ вариант, да не кажа директно глупав...

Общи условия

Активация на акаунт