АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 213
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
И аз съм марнеските мами, (даже сега ме накараха, чак да погледна за кърменето, а го отлага за по нататък). И в априлските съм Grinning всичко да знам, може да изтърва нещо полезно.
Във фейсбук съм в три теми, едната е доста активна, но само гледам. Все още мисля, че ако пиша и ще се види от всички.
И аз не си падам по показността и грам не съм активна там, за каквото и да било. Имам фейсбук от 2-3 г, заради marketplace в Англия го направих Grinning , за да не ползвам на мъжа ми, защото не ми е приятно.

Допълвам се - Като казахме фейсбук, аз исках да пиша днес за домашните любимци. Една жена беше попитала, който има, какво смята да прави с тях. Ще ги отделите ли бебенцето?
И всеки да качи снимка.
По повод на това, исках да покажа моя звяр. Той е на 10г вече, и ще има ограничения, защото не е много нежен с деца ( травмираха го, като бебе), а с бебета съвсем. И не искам детето ми да е в косми и облизано, знам си първото дете как се скубе Grinning ... Грам не усеща какво се случва в корема ми, иска при всеки удобен момент да скача върху мен.
Поне слуша много, като кажем, че не може "Закон"!

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 22:56 от Magic1720

# 586
Случайно се зачетох преди два- три дни в групата на мартенските майки - доста полезни теми се обсъждат. Ще е хубаво и тук групата така да си продължи и след като се родят бебчетата. Ако смогваме естествено с недоспиването Simple Smile
Докато храниш и преспиваш бебе през ноща най-хубаво се пише. Оплаквате се една на друга от неволите и поне знаеш, че не будуваше само ти.

# 587
И аз съм марнеските мами, (даже сега ме накараха, чак да погледна за кърменето, а го отлага за по нататък). И в априлските съм Grinning всичко да знам, може да изтърва нещо полезно.
Във фейсбук съм в три теми, едната е доста активна, но само гледам. Все още мисля, че ако пиша и ще се види от всички.
И аз не си падам по показността и грам не съм активна там, за каквото и да било. Имам фейсбук от 2-3 г, заради marketplace в Англия го направих Grinning , за да не ползвам на мъжа ми, защото не ми е приятно.

Допълвам се - Като казахме фейсбук, аз исках да пиша днес за домашните любимци. Една жена беше попитала, който има, какво смята да прави с тях. Ще ги отделите ли бебенцето?
И всеки да качи снимка.
По повод на това, исках да покажа моя звяр. Той е на 10г вече, и ще има ограничения, защото не е много нежен с деца ( травмираха го, като бебе), а с бебета съвсем. И не искам детето ми да е в косми и облизано, знам си първото дете как се скубе Grinning ... Грам не усеща какво се случва в корема ми, иска при всеки удобен момент да скача върху мен.
Поне слуша много, като кажем, че не може "Закон"!

Звяра е много хубав ❤Аз не се притеснявам и си пиша и във фейса и тук. Не се притеснявам от кой ще се види,не правя нищо срамно,но все пак е въпрос на избор☺

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 23:20 от Милото

# 588
Ето го и моето рошаво бебе, първото ми. Wink Живее с мен от 7 години. Спи свита в моето легло. Много се обичаме. Но дойдат ли бебетата ще я изпратя при родителите ми. Не че ще направи нещо, най-много да заспи до някое от бебетата. И все пак ще ми е по-спокойно, ако не е при нас. Котките са нощни животни. Пък след известно време ще си я взема отново.
Ей така спи върху корема ми. От както разбрах, че съм бременна, все гледа на него да легне.

# 589
  • Велико Търново
Lady , много е сладко как спи на коремчето ти. Моята писана нищо не разбира , като я сложа на корема ми и бяга 😂. Единствено сега като имах температура и идваше да ме ближе по лицето. Но тя е много по превързана към  ММ, нали е жена 🤣 , а и като я взехме преди 10 месеца, беше тъкмо на 40 дена и ММ беше по цял ден с нея, понеже работи от вкъщи заради този вирус, та
от там си и станаха такива дружки. 😀

# 590
  • Асеновград
Ето го нашия рошьло, и аз му казвам че е първото ми бебе, и винаги ще си остане такова.😄 Другия месец навършва годинка, но още като го взимахме бяхме наясно че ще сме с него и с бебе някой ден, и точно затова взехме йорки, защото не пускат косми, и са противоалергични и много подходящи за деца, иначе съм от хората които ще си вземат куче от приют ако и те не пускаха косми, но за съжаление всички останали породи пускат. Не че с друго куче щеше да е проблем, но поне една тревога по-малко. Аз съм си кучкарка попринцип и обичам всички животни (без буболечки и насекоми, имам фобия от тях😂), и съм на мнение че ще е много готино и детето да расте с кучето. Със сигурност няма да ни е лесно, той иска много внимание, и е свикнал сега всичкото внимание да отива към него, а те попринцип йоркитата се славят с това, че си мислят, че няма по-велики от тях.😂🤣 Ще видим как ще се разбират с бебето, той според мен в началото ще го е страх малко, но ще свикне, много е добричък и любвеобилен иначе към всички. Само ме притеснява че лае понякога повече, когато някой чукне на вратата или чуе шум отвън, пази ни😂😅, или като иска внимание и не му го даваме веднага, започват протестите.😂🤷🏻♀ Но се надявам бебчо да свикне с лаенето и да не му прави впечатление и да не се събужда от лаенето, и без това не смятаме да пазим тихо, особенно през деня, но все пак.

Иначе вие направихте ли списък с покупките? Тези които са с първо бебе най-вече, защото със сигурност всички ще имаме 80% от необходимостите с второто дете. Говоря за дъъълъг и изчерпателен списък, както аз казах на мм "само най-необходимото"? 😂😂💸

# 591
  • Bulgaria
Чудесна идея за списък,аз съм с второ но съм раждали преди 15 год.и почти нищо не помня какво е нужно в самото начало. Все едно ще ми е за първи път.

# 592
То няма как и двете групи да са много активни. За мен лично в ФБ е по- подредено и може лесно да се намери информация. Примерно отваря се тема само за колички и се пише само за това в нея. Друга за шишета, кърмене, Ам и тн. Много е удобно. Старата ми група вече 5г е много активна, често там си търся информация от бременелския период, която ми е нужна сега. Днес например не съм влизала скоро тук  и сега изчетох 30 и няколко коментара.
 Но явно хората се притесняват да застанат с името си и лицето си. Въпреки, че не трудно да заключил профила си.

# 593
  • Пловдив
Здравейте.Вие на коя страна спите?АЗ главно на дясната,но и по гръб,а и на лявата,че малкия иска да го гушкам..Ама постоянно се въртя,не мога да си намеря място..За групите - със синът ми много се писа тук,сега всичко е във ФБ и никой не пише вече тук..Там се качват снимки,и на мен там ми е по-удобно.

# 594
  • Пловдив
Аз повече по кучета си падам и то големи, но поради разходките, които са нужни, реших че по-добрият вариант ще е котка.Тя ни е първото дете 😅 и ще е кака на малчо 😇🥰
Дръпната е и тя и не смятам, че ще ни пречи като дойде бебчо.Не искам да се разделяме, то по-скоро  ние сме й на гости.. 😆

А за групите - където пишете вие, там и аз.Иначе наистина има много болни мозъци и не знаеш от къде какво ще ти дойде. 🙄

# 595
Ето го нашия рошьло, и аз му казвам че е първото ми бебе, и винаги ще си остане такова.😄 Другия месец навършва годинка, но още като го взимахме бяхме наясно че ще сме с него и с бебе някой ден, и точно затова взехме йорки, защото не пускат косми, и са противоалергични и много подходящи за деца, иначе съм от хората които ще си вземат куче от приют ако и те не пускаха косми, но за съжаление всички останали породи пускат. Не че с друго куче щеше да е проблем, но поне една тревога по-малко. Аз съм си кучкарка попринцип и обичам всички животни (без буболечки и насекоми, имам фобия от тях😂), и съм на мнение че ще е много готино и детето да расте с кучето. Със сигурност няма да ни е лесно, той иска много внимание, и е свикнал сега всичкото внимание да отива към него, а те попринцип йоркитата се славят с това, че си мислят, че няма по-велики от тях.😂🤣 Ще видим как ще се разбират с бебето, той според мен в началото ще го е страх малко, но ще свикне, много е добричък и любвеобилен иначе към всички. Само ме притеснява че лае понякога повече, когато някой чукне на вратата или чуе шум отвън, пази ни😂😅, или като иска внимание и не му го даваме веднага, започват протестите.😂🤷🏻♀ Но се надявам бебчо да свикне с лаенето и да не му прави впечатление и да не се събужда от лаенето, и без това не смятаме да пазим тихо, особенно през деня, но все пак.

Иначе вие направихте ли списък с покупките? Тези които са с първо бебе най-вече, защото със сигурност всички ще имаме 80% от необходимостите с второто дете. Говоря за дъъълъг и изчерпателен списък, както аз казах на мм "само най-необходимото"? 😂😂💸
Аз знам и друга порода, която не пуска косми - логото, но са големички кучета, обаче пък са душички. Аз нямам животно вкъщи, казала съм, че вкъщи влизат домашни любимци само на два крака, който някой ден ще станат самостоятелни. Нямам нищо против някой да си гледа животно вкъщи, но според мен си е наказание за животното да го затвориш в апартамент, те трябва да имат по голяма свобода. И при мойте родители и при свекърите ми има и кучета и котки, но те са в къщи. В момента при свекърва ми има 2 пинчера дето са на 5м и голяма игра с тях, обаче малката е груба и с тях и с котките. При мойте родители просто не знам горката котка как я търпи, скубе я, дърпа я, разнася я хваната за козината или стисната за врата, и горкото животно седи и не я дере, редовно спасявам котката от нея. Обаче дадеш ли на малката да яде и котката намазва, те затова са такива приятелки. Само да чуе, че сме отишли и дотичва от някъде.
Здравейте.Вие на коя страна спите?АЗ главно на дясната,но и по гръб,а и на лявата,че малкия иска да го гушкам..Ама постоянно се въртя,не мога да си намеря място..За групите - със синът ми много се писа тук,сега всичко е във ФБ и никой не пише вече тук..Там се качват снимки,и на мен там ми е по-удобно.
Аз още спя на където ми падне, само по корем не мога. С баткото не съм във фейсбук група, но с малката съм. Отначало пишехме тук, но после се прехвърлихме във фейса и тук сигурно повече от година никой не е писал. Винаги можеш да поискаш съвет и има кой да ти помогне и е по подредено по теми, а и може да се търси.

# 596
Аз също мисля, че в ФБ е по-подредено и информацията се пази. Сега например, ако някой се чуди какво е позволено да се пие за настинка повреме на бременност съм сигурна, че няма да намери инфото, а се изписаха 100 страници. В ФБ е по-лесно. Даже щях да давам мнение преди време, но се отказах като видях, че тук сте по-активни.
С на "баткото" групата бяхме много активни. Пуска се един дневен пост и отдолу всеки си коментира болежките и дневните настроения. А ако има някой по-важен въпрос или тема се пуска отделен пост, така че да достигне до повече хора...
но това е мое мнение ☺

# 597
Coccosha, пусни няколко тематични поста по този пример. Наистина там е по-подредено, там сме малко…ама сме същите тези, които си пишеме редовно тук.
Аз съм от мамите на които това им е първа бременност и имам доста теми за обсъждане. Вчера си направих списък с покупките, отбелязала съм какво трябва да се купи още и какво вече имаме.

# 598
M_lady, изглежда много любвеобилна маца. От сега си пази бебетата. Ако е с тях от самото начало няма ли да имат по-добра връзка?
Имам приятелка със същата маца.
Детето е на 5 г и са заедно от самото начало. Котьо спи при нея и са много сладки...като сестрички.

# 599
  • София
През седмицата нямам много време да чета,но снощи и рази сутрин наваксах.
Неизвестна, бързо оздравяване.  От познати чух че бил много гаден този грип тип А,заради високата температура  Sad
 От една седмица и аз вече ясно усещам бебчо,ниско долу си ме подбутва и е доста активно. Аз май съм от последните ,които все още не знаят на 100% пола,на 13.04 съм на ФМ и най-накрая ще се потвърди. Simple Smile
Ако е момиче,както предположи АГ,няма да ми се наложи да купувам почти нищо. Около мен само момиченца се родиха миналата година и всички искат да ми дават неща.
Само количка ще си вземем,харесала съм на Cybex една,но чак лятото ще ходя да я гледам и да купуваме.
Относно групата във ФБ,мисля че си е удобство. С баткото се прехвърлихме там от тукашната група и вече 8 години си поддържаме връзка. С една част от момичета се познаваме лично,ходехме на училища за бременни и беше много готино.
Тогава обаче си бях вкъщи цялата бременност, нямах дете и ангажименти, а сега на моменти забравям,че съм бременна дори 😁
Домашен любимец нямам и не мога да изкажа мнение по тази тема,но имам доста познати които си ги оставят вкъщи като се появи бебето,не ги пращат при роднини.

Общи условия

Активация на акаунт