АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 485
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Аз обмислях за стволови клетки втория път, но от това, което изчетох тогава се отказах. Сега изобщо не го обмислям.
Само аз ли не бързам да съм родила? Като знам какво ме чака после, по-добре да си седи вътре и без това не ми създава проблеми. Отлично знам, че след някой и друг месец ще бързам да излиза, защото ми тежи, обаче ми се струва още далечно.

# 211
Попаднах на лекция на “Чакам бебе” на тема “Раждане на бебето” с д-р Вецев от Шейново и в началото на лекцията имаше представяне на Future health, до колкото разбрах това е една от двете български банки, а другата е Cells4life. Както казах, не съм проучвала и тепърва ще се ровя накъде да се насоча, но това което разбрах за тази е, че първо се плащат 1000лв и после останалите пари може на разсрочено за 12 или 24м. Годините на съхранение на хемопоетични и мезенхимни стволови клетки са от 20-35 като за 20 е най-евтино съответно 4300, а за 35 - 6300.
Ще го мислим още, нямам никой около мен с такъв опит, от приятелките ми съм първа, а сестра ми с 2 деца изобщо не е говорила за тези неща и не е съхранявала.

Аз също не бързам да раждам, много ми харесва да съм бременна за сега, особено вече като усещам бебето силно и почти постоянно и някак си се чувствам още по-бременна от преди, защото си имаме някакъв контакт😂 може да ми се смеете хахах. От онзи ден си имам първи клипове с движения на корема, а от вчера е решила, че ще стои с гръб към коремната ми стена и ще рита навътре. Усещам й гърба как се натиска в стената, а от вътрешната страна понякога имам чувството, че ритва някой нерв и ми изтръпва крака.😳😂

# 212
Барбалена, в София, да. И двата пъти раждах при Дачева в Окръжна, сега пак съм при нея. Сто пъти да ражда, сто пъти бих избрала нея, ако ще й на къра да е.
Неизвестна, по-лесно беше второто, да. И с час по-бързо при мен. Затова и имам страхове за третото 😀

# 213
Имам намерение за стволови клетки, първия път не се възползвах, но след проблем с моя приятелка, който се разви пред очите ми, съм решила този път да имам. Тя ражда с мен първия път, но запазиха клетки. Детето и се разболя от нищото, една година стана го лекуват. Към месец май съм решила да започна с проучването.
Кои магазини ще ми препоръчате във Варна за колички? Искам да я пробвам, да не поръчвам онлайн.

# 214
  • София
Аз живея на 30км от София, ще раждам почти по всяка вероятност в Шейново. Хем си знам късмета и че съм раждала първия път колосалните 18часа, хем ме е шубе да не стане нещо по пътя. 🤣 С баткото по сходен начин ме беше страх да не ми изтекат водите някъде навън или в магазин.

# 215
Барбалена, все едно аз съм писала това за раждането, предзикаха го заради преносване, д-р Гагова от Шейново като шеф на отделението го реши. Докато родя се смениха 3 екипа, накрая ми направиха епизиотомия, защото бях останала без сили да напъвам. Много време ми беше трудно да седна, секс чак след два месеца и при ужасни болки в началото. Неизвестна, много добре казано, и мен ме е страх от нормално защото знам какво е, от секцио защото не знам 🤗 Единствената положителна мисъл за секциото ми е свързана с това, че ще избера датата 😁

# 216
Аз живея на 30км от София, ще раждам почти по всяка вероятност в Шейново. Хем си знам късмета и че съм раждала първия път колосалните 18часа, хем ме е шубе да не стане нещо по пътя. 🤣 С баткото по сходен начин ме беше страх да не ми изтекат водите някъде навън или в магазин.
На мен с първите две ми беше супер чил, защото живеехме на 3 минути от болницата. Обаче сега се местим и ще сме на 20 минути, а в час пик не ми се мисли. Казала съм му на ММ, че се виждам как ще раждам в колата, а той ми е обещал да се подготви с клипчета как да ми асистира адекватно 😀 Другата ми опция е да опъма палатката пред родилното, вляза ли в деветия.

# 217
Доколкото знам никъде в България не се съхраняват стволови клетки, изпращат се в чужбина. Поне такъв ми е спомена от почти 3г.
Имам намерение за стволови клетки, първия път не се възползвах, но след проблем с моя приятелка, който се разви пред очите ми, съм решила този път да имам. Тя ражда с мен първия път, но запазиха клетки. Детето и се разболя от нищото, една година стана го лекуват. Към месец май съм решила да започна с проучването.
Кои магазини ще ми препоръчате във Варна за колички? Искам да я пробвам, да не поръчвам онлайн.
В Хиполенд и Рая има доста голям избор. Преди от Тракия надолу имаше един детски маркет Слънце, не знам дали още го има, но нямаше голям избор. Като тръгнеш от Тракия към Катедралата е в ляво, но ще те излъжа точно къде. На друго място не се сещам да има голям избор и изобщо да има колички. Имаше магазин на Чиполино, но го затвориха отдавна.

# 218
  • София
Барбалена, все едно аз съм писала това за раждането, предзикаха го заради преносване, д-р Гагова от Шейново като шеф на отделението го реши. Докато родя се смениха 3 екипа, накрая ми направиха епизиотомия, защото бях останала без сили да напъвам. Много време ми беше трудно да седна, секс чак след два месеца и при ужасни болки в началото. Неизвестна, много добре казано, и мен ме е страх от нормално защото знам какво е, от секцио защото не знам 🤗 Единствената положителна мисъл за секциото ми е свързана с това, че ще избера датата 😁

За Гагова не искам и да чувам. С това неино отношение разбирам защо я беше ударил един баща, колкото и гадно да звучи.

# 219
И аз много искам да родя нормално, ноо продължават да ме плашат и съм на път да взема решение, което не искам.
Последния разказ за болницата в която аз ще раждам - Близо 40 часа мъки с бебе  4,300 , кой в България ще ви остави толкова време? И накрая форцебс...
Другото, отива жената с 3 см разкритие, те я пращат у тях да чака 9-10.  (аз как да разбера колко ми е)
30 часа без упойки ги държат, и масово ги връщат у тях.
Колкото и странно, смешно или глупаво да го нарека, започвам уговорки за секцио. На 1 час и повече е болницата от мен по магистрала, а после в Бристол, сигурно повечето от вас знаят, най големия пристанищен град - направо се виждам на някой светофар, мъжа ми придпаднал аз раждам.
Знам вече какво е да ме срежат там и как се възстановявах , така че го предпочитам пред това да станат по сериозни неща, които не спирам всеки ден да мисля. И след всяка история (несъобрезена със ситуацията ми ) просто се отказах. Ако бях в България (което още не е изключено), нямаше да мисля въобще за секцио.
Ако ми откажат на консултацията в 28 седмица, вече говорих с мъжа ми, ще се прибера. Знам че ще е много трудно, и сигурно няма да ме искат много много в 7 ми месец. Но като кажа че си плащам, вярвам, че ще получа внимание. Защото нямам и здравни осигуровки... И ще помагате за болницата и екип Grinning че и идея нямам в кой град ще съм, ако се наложи... Да не се! Pensive

# 220
  • София
В България е обратното, масово докторите предпочитат секцио като по-лесен и бърз вариант за тях. Не упреквам нито един начин, всяка майка знае най-добре. По-скоро не съм съгласна, че стана масова практика АГ-тата са натискат за операция без индикации. И го знам от опит това.

Меджик, там не можеш ли да си платиш епидурална?

# 221
Не съм сигурна, дали се плаща. Не знам как стоят нещата с епидуралната и не смея да казвам. Колежките ми казват, че не им дават упойка, и аз оставам с впечатление, че докторите не искат. А упойката си е включена.
 Не искат да режат, защото секциото им тежи на смотаната здравна система 7000£ е.  Но упойката ми е най малкия проблем. От 28 седмица аз и преглед няма да имам. (на частно ще имам, за себе си)... Но те няма знаят това, няма да знаят колко е голямо бебето, няма да знаят с мен какво се случва, от гледна точка на изследвания например, ако лепна някой възпаление не дай си боже. Както чета, при нормално раждане на бебето отива, не им пука и това. Ще ходя само на тонове, и да ме опипва "акушерката", която на всеки мой въпрос ме препраща при друг. Даже не съм сигурна дали в 28 с е преглед или консултация само. Може и утре да ми е последния преглед.
Адски безсилна се чувствам, това просто не мога да приема, не мога. Да, като няма прегледи, значи няма проблеми, ама чак пък толкова... Има и безсимптопи проблеми, дано никоя бременна жена не застигнат.
Не ми се рискува, както и да звучи, пак казвам Confused обикновено обратното е риск, но аз усещам, че в тази ситуацията не е точно така. Ще бъда много по спокойна, ако имам дата и час. След 2 дена ще ме изгонят от болницата, максимум 3, и ще се оправям. И помощ ще имам, за щастие и съжаление. Баби ще са тука на главата ми, така да ми е "спокойно"... Grinning

Добавка : Утре започвам 21с, и отивам на тяхната "фетална", няма търпение да видя колко време и какво ще гледат. Направо за сърце и камери не смея да си мечтая. Сигурно само като са учили някога са им казали, че може да се види. Имам и списък с въпроси и оплаквания, няма да ги оставя, докато не видят всичко... Ще разказвам после Heart Eyes стискайте палци да мине добре, че и мъжа ми вече усещам, че за момченцето му е готов да им "оправи здравната системата"...

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 18:11 от Magic1720

# 222
  • София
В България и в 9ти месец няма да те върнат. Поне за повечето неща е по-спокойно тук.

# 223
Дано да е така. Чаках някой да пише, че да се извиня за дългите постове. Просто споделям, както ви казах по рано няма на кой. Объркана съм, страх ме е... Незнам правилно ли ще постъпя, с право ли се притеснявам или като първа бременност се филмирам...

За да разведря, ще ви покажа какъв гардероб си харесах, защото масивните са по 600-700£  (в уж евтината Англия), не искам да вземам боклуци втора ръка.
Според по опитните майки, минали по този път, колко ще ми стигнат. Дали ще е удобно. Едно голямо, едно по малко. И къща искаме да сменяме и да е по лекичко...

# 224
Никога не съм разбрала защо някой, като види, че си бременна и решава да ти разкаже родилмните си истории, както и на най близките си. Много е досадно и доста спичащо. Здравните системи никъде не са идеални. Аз плюсовете на нашата и свободията, която си имаме тук я оцених отдавна. Дано всичко е наред при теб Magic.
Стволови клетки няма да пазим. Имах размисли по темата предната бременност. Мм беше категорично против, но докато аз водех агитация на наши приятели им се наложи да ползват техните и бяха изчезнали безследно. Та се отказах да я водя тази битка.

Общи условия

Активация на акаунт