АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 205
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Yana.GG аз съм с първо бебе и някои неща вече си купих 🙂
Попаднах на бодита (3.60 лв за 1 бр) и си купих по 5 бр от размери: 56, 62 и 64
Взех си комплект за изписване, слинг и в момента чакам да дойде едно одеалце.
Като получихме дрешките и те едни мъничкиии, направо с ММ се разчуствахме какво малко човече ще е нашето бебче!
Другия месец към заплатено време, пак така мисля да заредя някаква част като лигавници, спално чувалче и други неща, които ще запълнят гардеробчето на бебчо.

За детската стая (където още е паднала бомба), сме взели само едно разтегателно диванче, още не сме почнали да поръчваме останалите неща (скрин, масичка, нощна лампа).. Моткаме се нещо. Само гледаме дали са още налични по сайтовете.

За домашни животни - аз много обичам, при моите родители винаги има куче, котка или двете заедно. Но сега с моя приятел сме задържали до появата на бебчето- нека малко порастне. В спор сме- аз искам куче, той котка 😄

За спането- отдавна не спя по корем (а само така заспивах). Още първите месеци се подувах след ядене и ми беше трудно, та спя както мога.
Сега е едно въртене на едната страна, на другата страна (ако остана много време на страна, ребрата ме заболяват), едно пуфтене, спях с един свит крак към корема, другия опънат, а в момента съм диагонал- главата на моята половина на леглото, краката ми в другата половина на леглото 😄 Не си намирам място. То и без това поне три-4 пъти съм още до тоалетна през нощта..

# 601
Кате, бебчето още отначалото ли ще е в собствена стая, питам защото и ние имаме детска, но за начало мислим да са в нашата спалня и в последствие да ги преместим Relaxed

Като получихме дрешките и те едни мъничкиии, направо с ММ се разчуствахме какво малко човече ще е нашето бебче!
Другия месец към заплатено време, пак така мисля да заредя някаква част като лигавници, спално чувалче и други неща, които ще запълнят гардеробчето на бебчо.

За детската стая (където още е паднала бомба), сме взели само едно разтегателно диванче, още не сме почнали да поръчваме останалите неща (скрин, масичка, нощна лампа).. Моткаме се нещо. Само гледаме дали са още налични по сайтовете.

За домашни животни - аз много обичам, при моите родители винаги има куче, котка или двете заедно. Но сега с моя приятел сме задържали до появата на бебчето- нека малко порастне. В спор сме- аз искам куче, той котка 😄

За спането- отдавна не спя по корем (а само така заспивах). Още първите месеци се подувах след ядене и ми беше трудно, та спя както мога.
Сега е едно въртене на едната страна, на другата страна (ако остана много време на страна, ребрата ме заболяват), едно пуфтене, спях с един свит крак към корема, другия опънат, а в момента съм диагонал- главата на моята половина на леглото, краката ми в другата половина на леглото 😄 Не си намирам място. То и без това поне три-4 пъти съм още до тоалетна през нощта..

# 602
Аз ли съм единствената, която не става да ходи до тоалетна през ноща? Рано ми е още, в по късните месеци ще ходя сигурно. Почивните дни ми се ходи към 6ч сутринта, но то е по навик, защото ставам по него време за работа.

# 603
  • София
Аз ставам, ама не заради бременността. Дребното до 3 годишна възраст се будеше на 2 часа. Сега се буди така, само ако е болен и аз по навик ставам поне 2-3 пъти.

# 604
И аз не ставам. Само сутрин към 7 ще си счупя краката да тичам да ям... направо ми е зле докато не хапна.

# 605
Аз ставам, ама не заради бременността. Дребното до 3 годишна възраст се будеше на 2 часа. Сега се буди така, само ако е болен и аз по навик ставам поне 2-3 пъти.
Да, навика е страшно нещо. Аз доскоро ставах по няколко пъти на нощ, защото малката се будеше по 100 пъти през ноща и будувахме. Чак като и спрях нощните кърмения започна да спи почти без да се буди, обаче навика ми да ставам до тоалетна продължи доста дълго.

# 606
Не мисля, че аз съм правилния човек да пуска тематични постове в групата хах.
Забравила съм всичко от баткото, не знам какво ви вълнува, какво ще ви е важно, а и нямам времето, честно.
С второто определено е много по-различно, поне за мен. Нямам го този хъс все още за пазаруване, нямам и теми, които ми се струват "важни" и ще ви объркам. По-добре да е някоя от тези, които ще става за пръв път мама и има повечко време за това.
Насреща съм да съдействам с каквото мога обаче ❤

# 607
  • Пловдив
Кате, бебчето още отначалото ли ще е в собствена стая, питам защото и ние имаме детска, но за начало мислим да са в нашата спалня и в последствие да ги преместим Relaxed

О, не 🙂 В началото кошарката ще е в нашата спалня до нас - както и вие го мислите.
Да видим колко време ще е така (може би годинка). После вече ще го местим в неговата си стая. Поради това се моткаме 😄

# 608
  • София
Здравейте и от мен, грипозната. Кашлям зверски, температура вдигам по два пъти на ден общо взето до 38-38.5. От днес цъфнах и с хрема. Утре ще ходя до личната да ми чуе гърдите, болят ме много.

Ставам до тоалетната и аз през нощта, минимум два пъти.

Аз с баткото гледах списъците много и изкупих доста неща от тях. Най-любимото ми беше, че навсякъде пишеше поне 4-5бр камизолки. Естествено купих и съм обличала точно една, веднъж. Адски неудобно и безсмислено нещо за мен.

# 609
Аз в началото ставах нощем до тоалетна, но в момента не. Сигурно в даден момент пак ще почна.
Иначе ние имаме котка и куче, няма да ги даваме на никой. Дори не е ставало на въпрос. Ще свикнат по-лесно всички заедно, ако са си заедно от самото начало. Бебето ще спи при нас, мисля че е по-лесно докато е малко да е така.

Бодита и гащеризончета-на това съм заложила аз.

# 610
Неизвестна и на мен "любимото" ми бяха камизолките. Щях да купувам, ама сестра ми вика недей имам от Ники, по безмислена покупка от тях няма. Тя беше купила за големия ми племеник. Точно веднъж съм слагала и аз, не седя с нея и половин ден даже. А майка ми изкара и наши с връзки. Едно време сигурно са им били удобни като е нямало памперси и бодета. Освен това излиза, че съм я облякла и наобратно.
Можеш ли да ме добавиш към фейсбук групата.

# 611
  • Асеновград
Бързо оздравяване на всички болни, знам колко е гадно, сега не се притесняваш за себе си а дали на бебето ще му стане нещо.

И аз не ставам до тоалетната през ноща, никога не съм ставала, но със сигурност след месец два и аз ще започна.
Спя по гръб или настрани, най-вече на лявата страна, иначе преди много спях по корем, сега не мога, усещам едно пулсиране ако легна дори малко по корем. От няколко дни усещам ритане вече и ми е много готино. 😂 Вчера бебчо си правеше някакъв купон в корема ми и беше страшно, не ми се мисли като порасте още и стане по-силен, но това ще е сладка болка.😂😊

И ние мислим бебето да спи в спалнято поне първите 6 месеца, после може в неговата си стая, относно кучето и при нас даже не е ставало на въпрос, а и точно за това сме взели малко куче, за да можем да смогнем с енергията му, и аз не бих затворила голямо куче в апартамент, защото знам че няма да мога да му дам това от която се нуждае, а ако кучетата имат неизхабена енергия започват поведенчески проблеми. Нашия е толкова малък, а е толкова игрив, представям си с голямо куче какво е, в къща сме, но не е със самостоятелен двор, иначе ако имахме такъв сигурно пет кучета щях да имам най-малко.

Онзи ден взех малко дрешки пак, и доста започнаха да се насъбират, ако продължавам с тези темпове като нищо ще прекаля, а уж купувам различни размери.😂😅😅

# 612
Аз от няколко дни се каня да започна списък, но все някаква друга работа си намирам. Все мисля, че има време, а то толкова бързо минава. Дрехи, освен за изписването, не мисля да купувам. Имам 2 бебенца около мен, едното на годинка, едното на 6 месеца и със сигурност ще ми изсипят кашони с дрехи.
Относно групата във фейсбук, не че имам против да съм себе си, но не съм казала още на повечето си познати, че съм бременна и не мисля и да го правя, докато не споделя снимка от родилното. Уж не съм суеверна, но наистина има хора с "лоши" очи. Дори имам приятелка, която ужасно много искаше близнаци, не успя да има и все си мисля, че леко ще ми завиди, а с цялата несигурност около инвитрото и другите неща, това сега не ми е нужно. Да, знам, че групата е поверителна, но някак няма да ми е спокойно да си споделям снимки и по-лични неща там.

# 613
Аз ли съм единствената, която не става да ходи до тоалетна през ноща? Рано ми е още, в по късните месеци ще ходя сигурно. Почивните дни ми се ходи към 6ч сутринта, но то е по навик, защото ставам по него време за работа.

Неее не си единствена и аз не ставам, но с цената на това да лягам жадна. Аз имам проблем с водата, като започна да пия не спирам, като кажа искам вода значи искам поне 500 мл на пиене. Не е хубаво, защото не мога да пия и топла вода (стайна температура), ако не е от хладилника, повръщам. Мъжа ми казва " ти не пиеш, ти изсипваш в себе си ". И така стигам до 3 л горе долу на ден.

И аз ще започна списъка скоро, а пазара края на май, началото на юни. Даже по скоро юни. Решихме, че бързо ще намерим всичко и не искаме да бързаме. След 10 дена и още един човек ще заживее с нас (бъдещия чичо) и няма да има никакво място.

# 614

О, не 🙂 В началото кошарката ще е в нашата спалня до нас - както и вие го мислите.
Да видим колко време ще е така (може би годинка). После вече ще го местим в неговата си стая. Поради това се моткаме 😄

И ние така мислим да направим ,само кошарката да е при нас и дрехите да са в неговата си став,не знам колко ще е удобно . Ако видим затруднение ще му освободя един рафт от нашия гардероб  и ще сложем няколко дрешки .

Общи условия

Активация на акаунт