АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 166
  • 759
  •   1
Отговори
# 645

Този слънцезащитен спрей съм ползвала и останах много доволна.
Бях взела стъклени шишета на Авент, но да знаете че те са доста тежки. Не бих повторила тази грешка отново.
Спалния чувал се оказа непотребна вещ за нас. Понеже малкия спеше и спи все още само по корем и си мисля,че ципа ще му убива на коремчето.

Тази ограничителна възглавница за бебе се оказа доста потребна в първите три,четири месеца.

# 646
Чета ви от няколко дни, но нямам нещо за добавяне. Списък за необходими покупки започнах, но не съм го довършила, вероятно няма и да е скоро, че с нашия основен ремонт цялото ми време и енергия заминават там. Надявам се май да е готово всичко и да започна спокойно да си гнездя 😍 иначе ще хвана някой базов списък и ще махам и добавям неща, такива, за които не съм сигурна (като помпа за кърмене) ще оставя за след появата на бебка. Иначе пазаруваме малки неща - дрешки, хавлийки, но днес си говорихме и с ММ големите пазари да ги оставим за май, юни, за да може да се насладим, а не да го приемаме като поредната задача, която трябва да отметнем 😀
За фб група бих се включила само в тази поверителната от тук, тези с по няколко хиляди члена не са за мен (въпреки че покрай сватбата участвах в такава). Иначе сте прави, че информацията е много по-систематизирана.
Просто сега ми е по-лично всичко, не споделям нищо в социалните мрежи като цяло, уж не съм суеверна, но може да е подсъзнателно, не знам, така си го усещам.
А и покрай всичко, което четох, изгледах и изговорих осъзнах, че всяка жена говори през своята призма (имам приятелка, която се кълне в помпата за кърмене и друга, за която това е най-излишната покупка). И почти за всичко е така (люлки, гимнастики и така нататък).
За слънцезащита, в едно видео Ася Демирева каза, че тази на Мустела е ок за новородени. Но рекламата на Мустела в нейните видеа ми идва в повече (познавам и жени недоволни от продуктите на бранда) и спрях да ги гледам. И така, малко съм на пауза с наливането с информация, че доста объркано стана със съвети и на професионалисти и на приятелки.
Моето бебче все още не го усещам (19+3), но не се притеснявам, на доста места се обяснява с предната плацента и това, че е първа бременност. Коремчето си расте 🌸

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 22:02 от M.Angelovaaa

# 647
  • Пловдив
Благодаря ви за информацията за слънцезащитната козметика 🌹
Нямах представа от кога се прилага, защото още нищо не бях проучвала, но сега си взимам бележки.

# 648
Момичета , аз само да уточня ,че нямах предвид от специалните кошове за памперси , а просто кош , в който да ги хвърлям , не мн голям , за да се изхвърля всеки ден, че и по два пъти може лятото.То в тая жега , дори и на терасата не си представям смръдливи памперси да стоят много време.
За шишетата аз нали споменах , че ще ми дадат помпа на авент с някое друго шише и може ако ми харесат да си купя от тях.Иначе бях харесала едни на канпол май бяха уж противоколики - доста по - евтини комплекта , ако някок има отзиви за тая марка да сподели.
А нощниците ми ги дадох на шивач , че бях мн изсипана с тях  , а сега като ги видях май прекалено "секси къси" съм ги направила , ама ще ги пробвам тия дни и ако се наложи ще купя пак Sad

# 649
Орехче хич не си представям кош с памперси в стаята независимо какъв. Бебетата имат лошия навик да акат след почти всяка хранене и вони и то яко. Да се чудиш само мляко ядат, а откъде вадят такъв аромат.
На кампол бях взела шише с баткото, защото в родилния беше с такова и той се научи на него марзелевшката да му тече направо в устата и той само да гълта, а от тези на Авент трябва да се дърпа. Но това бяха най-евтините на Кампол за другите не знам.

# 650
Слънцезащита няма да ви трябва, даже ще е по-зле с нея на сянка в количката според мен, все пак няма да водите новородено на плаж, кърпи не съм ползвала, пелени само плътните, тензух не съм ползвала, хавлийка 1 бр. Омаляват бързо, после голяма хавлия ми е по-удобна, ножица за нокти и четка за коса не, с гребен и нокторезачка се оправям лесно, активна гимнастика е за по-натам, дрехи 62ка обикновено на погачата могат да ви подарят (просто като идея), под главата на бебето в кошарата слагам пелена, така няма нужда от много чаршафи, разни дребосъци като клечки за уши, нещо за почистване на пъпа и тем подобни предвидете, гащи за родилното си бях взела от Джъмбо за по 2лв и направо ги хвърлях, за превръзки и тем подобни, зависи къде ще раждате, в частните болници обикновено ви носят всичко, тоест и нощници и ръкавички за бебето не трябват.. друго не се дещам за момента, а ританки август месец може би не, бих взела отворени панталончета няколко.

# 651
За почистване на пъпа използвах тампони за грим и чист спирт. Така ми казаха в родилния, после и личния лекар. На синът ми падна още в родилния, на дъщеря ми на втория ден вкъщи, т.е. и на двамата около 8-9 ден. На синът ми падна точно докато акушерката ми показваше как да го почиствам, тя до правеше с памук, но каза аз да използвам тампони за да не остават власинки от памука.  И аз под главата слагах пелена, ако повърне махах само нея, особенно през ноща си спестяваш доста главоболия. Те мойте не са и повръщали, но е имало малки инциденти. Със големия ползвах от бебешките клечки за уши и за ушите и за носа, но опаковката свърши и бях забравила да взема, та рязко минах на обикновенни, с дъщеря ми изобщо не съм вземала бебешки, но си иска опит с обикновенните. Аспиратор за нос не съм ползвала, нямам и намерение, имам, но така си седи. Ползвах го веднъж със баткото, той се разпищя сякаш го колят и това беше.

# 652
Момичета на какви шишета сте се спрели? Аз ще съм с Авент,със сина ми ги ползвах и останах доволна. Чудя се само стъклени или пластмасови да са. Със сина ми бяха пластмасови,но сега сякаш ми се иска стъклени🤔

Аз ще съм пак с Аввнт. Доволна бях предния път. Помпите са ми на Авент също така. 1 стъклено взимам за вода. Др ще са пластмасови. Аз тормозех дъщеря ми да се храни сама. От 2м си пише сама млякото, само на края пимагах.

# 653
Така Blush сигурно въпроса ми ще прозвучи глупаво, но аз нали съм от "първескините".
Каква е разликата между муселин и бархетни пелени, има ли въобще.
Като напиша muslin diepers излизат малко пеленки.

Предполагам изглеждат така.

А като напиша barhet diapers (Google превод)
Излизат по скоро гащички на космически цени. Незнам как ги водят тук.

А много ми хареса идеята, всеки ден научавам нещо от вас. Hug

Мога да попитам и майка ми, но това означава 2 часа разговор по телефона и хиляди обяснения, някак си нервната система не издържа вече това... Почти всеки ден й викам  Disappointed

# 654
Така Blush сигурно въпроса ми ще прозвучи глупаво, но аз нали съм от "първескините".
Каква е разликата между муселин и бархетни пелени, има ли въобще.
Като напиша muslin diepers излизат малко пеленки.

Предполагам изглеждат така.

А като напиша barhet diapers (Google превод)
Излизат по скоро гащички на космически цени. Незнам как ги водят тук.

А много ми хареса идеята, всеки ден научавам нещо от вас. Hug

Мога да попитам и майка ми, но това означава 2 часа разговор по телефона и хиляди обяснения, някак си нервната система не издържа вече това... Почти всеки ден й викам  Disappointed
Не знам каква е разликата. Обаче гащичките, които ти излизат са памперси за многократна употреба.

# 655
Ето и моят basic списък. Не съм включвала в него клечки за уши, памуци, спирт и памперси. Всичко останало ми се струва достатъчно без да прекалявам, ако нещо притрябва или не е подходящо ще се вземе допълнително.
За шишета аз съм харесала стъклените на Чико с физиологичен биберон. https://rayatoys.com/shishe-chicco-stakleno-momiche-kauchukov-biberon-0m-150-ml. Ще взема само едно с два биберона.

Бебешки списък:

Количка
Столче за кола
Креватче
Чаршафчета 4бр
Протектор за матрак 2 бр
Ваничка за къпане
Хавлийки за баня 2бр
Бебешка козметика:
За къпане; За след баня; За дупе
Повивалник
Памучни пелени 4бр
Шише с биберон 1бр
Залъгалка 2бр
*стерилизатор
Нокторезачка/Ножичка

ДРЕШКИ:
Дрешки за изписване
Боди с къс ръкав 8бр
Боди с дълъг ръкав 4бр
Гащеризончета 3бр
Ританки 3бр
Чорапки 3 чифта
Шапка и ръкавички - 2бр
Успокояваща пелена за сън 1бр

ЗА КЪРМЕНЕ:
Помпа за кърма
Крем за зърна
Подплънки за гърди

# 656
Каква е тази успокояваща пелена за сън, направо ме разби.

# 657

Swaddle blanket Simple Smile

# 658

Нещо като това: https://sgusheni.com/produkt/ergobaby-2в1-бебешка-пелена-чувалче … ler-elephant-0-3/
Четох, че малките бебета се чувствали по-спокойно, когато ръчичките им са “прибрани”. За това ще взема една..да видим.

# 659
В момента чета "Най-щастливото бебе" на Харви Карп, той силно препоръчва повиването, или по-точно повиването на ръчички и крачета за успокояване на новородени и овладяване на рефлекса на Моро, от който много се стряскат. В този ред на мисли и аз мисля да взема такава пелена, срещала съм ги и като анти-стрес пелени. Приятелка с едномесечно също ги препоръча. Не бебето да седи по цял ден в нея, по-скоро в по-неспокойните часове.

Общи условия

Активация на акаунт