Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 22 361
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Ооох, ще се гръмна. Лягам с КЗ 5.00 и ставам с 6.6.
Почти три години съм на режим, не особено стриктен, свалих 14 кг, чувствам се добре, но не мога да се справя с това скачане през нощта. Към 17 часа като се прибера от работа даже е под 5. Пия и по 1000 мг метфогама на обяд и вечер, обядвам къв 14-15 часа, вечерям към 20. На практика си фаствам редовно и всяка сутрин виждам някаква такава захар. Бях я докарала до към 5.5-5.8, но началото на февруари боледувах, най-вероятно от ковид и от тогава е винаги над 6.
Оплаках се! Ако имате идеи как да го сборя този синдром на зазоряването, моля споделете!

https://youtu.be/PhDeXOVEqvg

Чудесно обяснение на д-р Стен Екберг за високата кръвна захар сутрин при фастващи!

Изгледайте го!

# 76
Опитвам се да докарам 24 часа фаст, но още не мога.

А това понякога се оказва голямата разлика. Дори и да не се прави ежедневно или често, а само понякога...Обаче трябва да си готова за такъв фаст, а не да го правиш насила. Защо не пробваш понякога да разширяваш прозореца на хранене? Примерно, да включиш закуска в някои от дните?

# 77

Здравейте. Нова съм в групата и на няколко пъти вечер започва едно треперене на главата,ръцете,краката. Направо се треса. По тази причина си пуснах изследванията. Никъде на намирам референтни стойности на инсулина на 60 и120 Мин. Моля за насоки

# 78
На гладно до 5-6, на 60 минута- до 5 пъти по-висок, на 120 минута- до 3 пъти стойността на гладно (май беше, за тази не съм сигурна). КЗ ти е висока.

# 79
И аз фаствам всеки ден.

Изглежда си чела по диагонал за фастовете.
Това твоето не е фаст, а ежедневно лишаване от храна, което е лошо колкото и да преяжда човек с боклуци.
Кой ти каза, че фастовете се правят всеки ден?

ssladkymeche1989, директна ще бъда. Много скоро няма да имаш вече ИР, а диабет. КЗ ти  е нон стоп висока. Инсулина е малко + и не върши работа.
Прочети първия пост и се слагай на режим.

# 80
  • Столичанин ама не в повече :D
Почти три години съм на режим, не особено стриктен, свалих 14 кг, чувствам се добре, но не мога да се справя с това скачане през нощта. Към 17 часа като се прибера от работа даже е под 5. Пия и по 1000 мг метфогама на обяд и вечер, обядвам къв 14-15 часа, вечерям към 20. На практика си фаствам редовно и всяка сутрин виждам някаква такава захар. Бях я докарала до към 5.5-5.8, но началото на февруари боледувах, най-вероятно от ковид и от тогава е винаги над 6.
Оплаках се! Ако имате идеи как да го сборя този синдром на зазоряването, моля споделете!
Или преместваш вечерята рано или след нея 30 минути разходка на по-бърз ход.

Здравейте. Нова съм в групата и на няколко пъти вечер започва едно треперене на главата,ръцете,краката. Направо се треса. По тази причина си пуснах изследванията. Никъде на намирам референтни стойности на инсулина на 60 и120 Мин. Моля за насоки
Начините по които да се определи дали инсулина е ок са или като стойности или като съотношения
като стойности инсулина на гладно трябва да е до 10, на първи час до 40, на втори до 25;
като съотношения на първи час да е до 4 пъти по-висок от този на гладно и на втори час да е до 2.5 пъти по-висок от този на гладно.
Проблемите ти са два, първия е, че инсулина на 120 минута ти е по-висок от този на 60та, и разбира се, че кръвната захар и трите стойности са зле и оттам са ти и неразположенията които усещаш.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 22:16 от jerami

# 81
Здравейте!
Постави ми ендокринолога диагноза метаболитен синдром. Изписа ми Метформин 850 мг. Схемата е през три дни да увеличавам. Като оптимум е сложил 3х1. Исках да ви попитам на какъв период се тества пак?
Посочил ми е 6 месеца ама мен ми се струва много дълъг период. Имам висок холестерол, както и висок инсулин на гладно и след натоварване с глюкоза.

Искам да ви кажа, че 2020 година зимата изследвах ИРИ и холестероли, като бях в норма. За съжаление, през 2021 година преживях много травмиращ аборт с 7-ми месец. Не успях да разбера дали стреса е допринесъл за нещата. Искам да ви кажа, че преди това съм винаги спортувала и се хранех добре и чисто, но понеже от неуспешната бременност свалих излишното. След това отива в едно палто. Сваля 2-3 кг и после хоп на ново ги връщам, като в крайна сметка почти нямаше промяна с режима. За това през 2020 ги пусках тези изследвания. В крайна сметка, и тогава не успявах да ги свалям.
Ся, нещо с този метаболитен синдром съвсем се наплаших. Минаха 7 месеца почти от аборта, а аз още не мога да се оправя за да подновим опити. И днеска се върнах след прегледа у дома като пълен идиот се почувствах...

# 82
Или преместваш вечерята рано или след нея 30 минути разходка на по-бърз ход.

Начините по които да се определи дали инсулина е ок са или като стойности или като съотношения
като стойности инсулина на гладно трябва да е до 10, на първи час до 40, на втори до 25;
като съотношения на първи час да е до 4 пъти по-висок от този на гладно и на втори час да е до 2.5 пъти по-висок от този на гладно.
Проблемите ти са два, първия е, че инсулина на 120 минута ти е по-висок от този на 60та, и разбира се, че кръвната захар и трите стойности са зле и оттам са ти и неразположенията които усещаш.
А възможно ли е от година някъде да получавам мозъчна мъгла ,която ме държи по месец и то заради високия инсулин?

# 83
https://kapharma.bg/product/%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5 … 1%80%d0%be%d1%8f/

Една промоция на тест ленти контур за маниаците на тема мерене на кз

# 84
Joy
Това е прекалено. Това си е мерене през половин час.
То те и имат срок на годност. Моите са годни до януари другата година.
Мисля, че ще ми стигнат, даже може и да останат.

Вчера търсих ланцети, нямаха.
Сега гугълнах, те били по 200 броя към 50 лв. Ужас.

# 85
ssladkymeche1989, мозъчна мъгла съвсем не е нетипична за хора с ИР, а те при теб и стойностите на захарта не са хич красиви, дори не е само инсулинът. Сигурна съм че това не ти е единственият симптом, предполагам че не се чувстваш добре и като общо състояние. Имаш работа доста, но веднъж като се заемеш, другото е въпрос на време.

Sineochka_24, не е много 6 месеца, метаболитните проблеми обикновено не се оправят за няколко месеца. Звучи сякаш нямаш търпение да опитате пак да забременееш, но не знам колко е добра идея преди да си се вкарала в ред, бременността поначало влошава такова състояние, а това не би било добре нито за теб, нито за бебето.
Успокой се, започни се да се информираш по-подробно, ако трябва пусни още изследвания да видиш за дефицити и се захващай за работа. Ще станат нещата, ако отделиш време да поизчетеш и няколко предходни теми, ще видиш че може и да сме много, но такава диагноза не е повод да се предава човек.

Елора, ланцети на сравнително малко места се продават, не са така разпространени както тест лентичките. Не знам дали продават по някакави малки бройки някъде или са само такива големи. Идват и при нас да питат от време на време, хем ни е имаме 2 модела глюкомери на кръст, препращаме ги към представителите, в аптеката никога не сме имали.

# 86
Ланцети има във аптеките и отварят кутиите и ти дават колкото искаш. Те не са както лентите да са за конкретната марка апарат.

# 87
ssladkymeche1989, мозъчна мъгла съвсем не е нетипична за хора с ИР, а те при теб и стойностите на захарта не са хич красиви, дори не е само инсулинът. Сигурна съм че това не ти е единственият симптом, предполагам че не се чувстваш добре и като общо състояние. Имаш работа доста, но веднъж като се заемеш, другото е въпрос на време.

Sineochka_24, не е много 6 месеца, метаболитните проблеми обикновено не се оправят за няколко месеца. Звучи сякаш нямаш търпение да опитате пак да забременееш, но не знам колко е добра идея преди да си се вкарала в ред, бременността поначало влошава такова състояние, а това не би било добре нито за теб, нито за бебето.
Успокой се, започни се да се информираш по-подробно, ако трябва пусни още изследвания да видиш за дефицити и се захващай за работа. Ще станат нещата, ако отделиш време да поизчетеш и няколко предходни теми, ще видиш че може и да сме много, но такава диагноза не е повод да се предава човек.

Елора, ланцети на сравнително малко места се продават, не са така разпространени както тест лентичките. Не знам дали продават по някакави малки бройки някъде или са само такива големи. Идват и при нас да питат от време на време, хем ни е имаме 2 модела глюкомери на кръст, препращаме ги към представителите, в аптеката никога не сме имали.
Още от сутринта съм с треперене. Сега дори ръцете и краката и главата ми треперят като застана на едно място. Вчера след натоварването с глюкоза щях да пукна от главоболие. От няколко дни не усещам глад,но усещам ,че ще припадна ако не ям нещо. Сега ще закусвам овесени ядки с прясно мляко. За По-късно си взех извара,марули,краставици ,ябълки,и ще си опека бутчета. Отделно ръцете ми са все потни и ги чувствам лепкави. Постоянно ми е сладко в устата. В понеделник ще си взема час за ендокринолог

# 88
Още от сутринта съм с треперене. Сега дори ръцете и краката и главата ми треперят като застана на едно място. Вчера след натоварването с глюкоза щях да пукна от главоболие. От няколко дни не усещам глад,но усещам ,че ще припадна ако не ям нещо. Сега ще закусвам овесени ядки с прясно мляко. За По-късно си взех извара,марули,краставици ,ябълки,и ще си опека бутчета. Отделно ръцете ми са все потни и ги чувствам лепкави. Постоянно ми е сладко в устата. В понеделник ще си взема час за ендокринолог
С тези овесени ядки, ще продължава да ти трепери. Това ядене ли е изобщо... От менюто, само бутчетата и до някъде изварата ще ти донесат хранителна стойност, останалото е пълнеж.

# 89
Успокой се и седни да почетеш какви храни да избягваш, за начало целта ти е да стабилизираш кръвната захар да не играе много. Опасявам се че ще трябва да си промениш храненето доста. Не е толкова страшно колкото звучи на първо четене, определено гладна няма да останеш освен ако ти самата не държиш на това.

Общи условия

Активация на акаунт