Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

  • 21 743
  • 736
  •   2
Отговори
# 60
  • Мнения: 24 569
Ураган-Да, може- 85 %, аз харесвам Лидълския....преди много мразех натурални шоколади, сега си го хапвам с голямо удоволствие
Скрит текст:

Нати, супер изглежда....как приготвяш свинския дроб, защото и на мен ми се иска да ям по-често, но досега съм го правила май само на скара....много сух става и не ми харесва така....или като видя че пуска кръв...бля......твоя дроб/хахаха/ изглежда супер вкусен Simple Smile
Този ми е любимият шоколад и на мен, щом аз го харесвам дето не ми дреме толкова за десерт значи е хубав Grinning
Дробът стана изненадващо добре, като знам как гьотере го готвих и не бях правила отдавна Grinning Само е нарязан, домързя ме даже да го подсуша както обикновено и го метнах в тиган с малко мас загрята. Пообърнах го там да побелее от всички страни, метнах му капака и се обърнах да свърша други неща. Котлонът беше по-скоро силен. 
Нямам си вяра да слагам всичко наведнъж в такива неща аз, едно по едно бяха първо само морковът на пръчици, после само лука, накрая и дробчето - така всяко си беше в тигана точно колкото на него му е нужно, иначе все някое няма да е баш както трябва, а то на дроб малко му трябва да стане гаден. Та и тях първо позапържени и после под капак, при мен това работи най-добре. Късчета месо със зеленчуци също често си ги правя по същия начин, за да не ми става едно пресготвено, а друго недостатъчно, а и така имат място да се запържват нещата а не да се задушават.

# 61
  • Мнения: 581
Ех, още утре ще пробвам че както съм в криза с готвенето.....не мога да измисля нищо което не сме яли скоро...Sad Само не разбрах....първо зеленчуците ли слагаш, или последни...то зависи и какво месо май...на дроба не му трябва много да...има ли опасност да остане жилав..затова ли го задушаваш с капак?......аз готвя на газ...котлоните ми са доста силни...........няма ли да загори? Ох, децата няма да са очаровани от свински дроб, ама ММ много обича....Тийнейджърката постоянно ме пита кога ще сготвя нещо "нормално" хахахахахха..

# 62
  • Мнения: 24 569
Първо правих зеленчуците, ама то всяко едно по едно и после опразвам тигана за следващото, не съм го обяснила като хората. Ако ги сложа заедно, все на някое няма да му е точно времето да стане добре Grinning
А дроб става жилав ако е пресготвен, колкото по-кратко го готвиш толкова по-крехък е и сочен. По принцип се пържи на много силен котлон и много набързо.
Абе дали ще го уцеля пак да стане така добре другия път не знам, ама ще се прави пак. Яде ми се силна храна сега, след сума време на супи и чайове основно. То и винен кебап ми се яде, обаче няма да помириша виното та ще почака да си дойда на себе си.

# 63
  • Мнения: 31 798
Aзара, да, за патешката мас питах. Че не се вижда добре марката...
А ти не знаеш ли колко мързеливи гофрети могат да се правят? Попивай акъл от мен тогава 😃 А и щом вече имаш гофретник! Правя 1 или 2 дози смес за гофретите (за нережимните, но и с режимните ще става същото), после правя всичко на гофрети. Евентуално може да не ги препичам много. После в чиния и покрити с найлон, може и в кутия с капак и в хладилника. Сутринта слагам да се затоплят/дозапекат в гофретника и си стават като току що изпечени. И времето сутрин ще ти стига. 🙂 Понякога дори замразявам на порции в найлонови пликове, после от фризера в гофретника за бързо запичане. Ако знаеш колко неща вадя от фризера аз...режимни хлебчета включително😈
Свинските уши мисля, че са по 400 гр. Но редовната цена им е същата- 15,99 лв/кг...мисля...
Днес ударих джакпота в Кауфланд- намалена коприва, салатки, марулки, зелен лук, над 4 кг гъби по 1,10 лв взех 😅, зелени чушки по 1 лев килото, ирландско пасищно говеждо месо (уж, добре изглежда) по 7,23/кг, сланина, бутчета, ябълки...Всичко евтино взех, че и от Лидъл намалени гурме пастети, кефири и др....и се домъкнах до вкъщи като камила...🤣

# 64
  • Мнения: 581
Нати ще пробвам ...разбрах те вече Simple Smile Ще докладвам после ..
Долче, намерих я в сайта на Метро...може да се поръчва и онлайнhttps://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X219117/0032/0021/900%D0%93%D0 … ent_accept_button
Ушаци ще заредя другата седмица Simple Smile
Този уикенд не съм на работа, ще се пробвам и с гофретите ....тенк ю

Снощи готвих зрял фасул/ предварително сварен от буркан/ от както попаднах на партида, която няма сваряване вече не рискувам, а и правя малко количество......в комбинация с ушаците - снощи час и пол след вечерята КЗ 6.2...тази сутрин 5.1 ...за 2ри път ям бобец от както съм на режима.

Ще разучавам месомелачките...знам, че е добре да е мощна....

# 65
  • Мнения: 31 798
Мерси, Азара 🙂 А много ли е твърда, когато е в хладилника /примерно, като свинската мас ли е/?
А ушенцата препичаш ли ги, топлиш ли ги за малко? Те иначе са уж сготвени и готови за директна консумация, но дали са вкусни студени...? 🤔

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 14:15 от dolce miele

# 66
  • Мнения: 581
Мерси, Азара 🙂 А юного ли е твърда, когато е в хладилника /примерно, като свинската мас ли е/?
А ушенцата препичаш ли ги, топлиш ли ги за малко? Те иначе са уж сготвени и готови за директна консумация, но дали са вкусни студени...? 🤔
Не е прекалено твърда.....лесно се бърка в кутията с лъжица. .на същата марка съм купувала и гъша мас, тя е доста по-твърда.....свинска май скоро не съм ползвала
Ушенцата са готови, не съм ги пробвала студени....затоплям на микровълновата или ги "минавам" през тигана..

# 67
  • Мнения: 302
Долче, като те слушам за гофретите и ми потекоха лигите. И без това отдавна го обмислям, май най-накрая ще се реша да взема. Стана ми интересно за пасищното месо от Кауфланд - на витрината ли е или опаковано? Цената е много добра за пасищно месо.
А зелениите как ги готвите? Коприва, спанак и други подобни все правех с картофи, ориз, киш или като сос към паста.
Аз снощи правих спагети Болонезе за домашните, то само ММ ги яде като Болонезе… малкия яде само спагети и отделяше каймата, аз ядох само от соса с едни сварени броколи, които не успях да досготвя на време за вечеря.
Иначе да се похваля - за три седмици съм свалила 5 кг., чак не ми се вярва. Имам още 5 до желаните 68 кг. с които си бях преди да забременея. Следващите сигурно няма толкова лесно да паднат, но не бързам, по-важно ми е инсулина да влезе в граници.

# 68
  • Мнения: 581
zuhta честито.....колко си висока? Не се ли лакомиш да паднеш и под границата от преди бременноста ти? Simple Smile)))) Щото аз- да Simple Smile Отначало бях доволна на всеки един свален кг.....сега искам още Simple Smile))) до 60 да докарам...но не на всяка цена .
.....спанак само на супа бих яла...преди правех с ориз...суров не ми е ок......с копривата същата работа .....но със супите не съм много на често, че покрай нея ми се иска да ям хляб......понякога добавям режимна питка в микровелето....истински хляб не съм помирисвала.....на Долчето спаначената супа ме изкуши доста....ще си направя скоро...обичам я Simple Smile с люти чушлета.....
Днес съм "на всяка манджа мирудия" хахахахах.....като съм си в нас -никой не пише в темата....чакате ме да отида на работа, и тогава се разписвате в темата...нали? Simple Smile

# 69
  • Мнения: 302
Азара, 157 см, не съм много висока, и 68 кг пак са ми много, но като първоначална цел е добре. С тези кг се чувствах прекрасно и ендокринолога ми каза към тях да се стремя като за начало. Иначе то е като наркотик - колкото повече отслабваш, толкова повече ти се иска. Така или иначе на режима се чувствам добре за сега и както преди се чудех как хората се отказват от сладкото за постоянно, така сега си мисля, че е съвсем реалистично.

# 70
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Ооох, ще се гръмна. Лягам с КЗ 5.00 и ставам с 6.6.
Почти три години съм на режим, не особено стриктен, свалих 14 кг, чувствам се добре, но не мога да се справя с това скачане през нощта. Към 17 часа като се прибера от работа даже е под 5. Пия и по 1000 мг метфогама на обяд и вечер, обядвам къв 14-15 часа, вечерям към 20. На практика си фаствам редовно и всяка сутрин виждам някаква такава захар. Бях я докарала до към 5.5-5.8, но началото на февруари боледувах, най-вероятно от ковид и от тогава е винаги над 6.
Оплаках се! Ако имате идеи как да го сборя този синдром на зазоряването, моля споделете!

# 71
  • Мнения: 40 240
Направи си стриктен режима и минавай на фастове.

# 72
  • Мнения: 581
zuhta- да, като първоначална цел бива Simple Smile И аз така с режима...чувствам се чудесно..... Simple Smile
Радина, какво вечеряш? Опитвай малко по-рано....20ч ми е късно на мен...само по изключение....гледам към 19 ч да ми е вечерята, и да е предимно салата...при мен също късния следобяд е най-ниска..под 5 ....Аз реално фаствам всеки ден, защото първото ми хранене за деня е около 13ч/до обяд съм само на кафе с мляко/, а вечерята е в 19....

# 73
  • Мнения: 31 798
Zuhta, пасищното говеждо месо мисля, че е на промоция по 17-18 лв/кг, от витрината с обслужване е. Снощи беше намалено, често вечер има интересни намаления в Кауфланд, но това месо за първи път го хващам на тази цена. 🙂 Снощи взех и коприва и мисля да си я направя като спаначената супа- с малко повече застройка и морков/дайкон. Могат да се направят и режимни кюфтета, както и някаква запеканка/омлет/мъфини с яйца, примерно. Или дори желирани мусчвра, ако много ти се експериментира😃 Пасирани зелении, сметана, лимонов сок, сол, подправки евентуално, желатин (снощи гледах подобна рецепта, но с авокадо, защо не)...
Азара, към супата вместо хляб върви и резен кашкавал или шунка 😋 Иначе ето това е публикувала Таня в темата с рецепти:

(Естествено аз веднага започнах да се чудя дали няма да се получи и с нещо друго вместо пармезан ☺)
Радина, може и след вируса да има раздвижване в КЗ. И според мен, направи режима по-стриктен и фаствай за по-дълго (може би е по-добре ден-два редовно хранене, ден фаст), можеш да пробваш и по-дълъг фаст...Според някои, да се хапне нещо малко преди лягане помагало, но не знам дали ти е вариант да ядеш варено яйце преди лягане като вечеряш по-рано...А и не се знае дали би подействало.

# 74
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
И аз фаствам всеки ден. До обяд съм на чай или вода и един колаген. Даже  и кафе не пия. Моето първо хранене е обикновено към 14. Понякога и към 17 даже. Вечерям различно. Снощи беше прясно зеле на фурна с кюфтета на скара. Понякога е салата, друг път месо и салата или някакви млечни. Доста дълго вече се храня така и е различно. Няма как да е по-рано вечерята, защото тогава се събираме всички. И без това се виждаме само на вечеря, не ми се иска да се храним по различно време.
Опитвам се да докарам 24 часа фаст, но още не мога.

Общи условия

Активация на акаунт