Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 737
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Кафе с кокосово масло ми харесва, ама отдавна нямам  и не пия така.
Иначе си готвя със зехтин и масло, а често и двете слагам.

Азара, не знам дали си в София. Мисля, че на пазара в Младост 1 има магазин за месо и там мелят.
Всъщност не е баш на пазара, а на единия изход на метростанцията има магазин за месо. На другия също има.
В единия са ми казвали, че могат да ми смелят месото.

А патешката мас какъв вкус има? Хубав ли е?

# 46
За мен патешката мазнина е най- доброто за готвене. На нищо не мирише, хубава консистенция, вкусно става, понася наистина високи температури. Но какво я обсъждаме, като поскъпна нечовешки Joy
Ще чакам Азара да каже дали я е намерила пак в Метро и ще ходя и дотам.

В нашия магазин е свършила, егати Flushed
Явно много голямо търсене е било, затова са си сложили спекулативната ценичка. Те са големи мизерници в нашия квартален, вчера пред очите ми смениха етикета на цената на ягодите посред бял ден. Ама ми е близо и за вода, за цигари, все съм там. Пък и денонощен. А е мърляв, лъжат хората , въобщееее.

zuhta, едно зло по- малко.
Дано и бързо ти мине !

Азарче, мерси, ще гледам значи за бяла кутия с патка Blush

alivi, точно във форума бях чела за тази технология, но не съм виждала патешки фенери, иначе с кеф ще си я направя тази митична субстанция.

# 47
Ох, много съм заблеяна......не знам дали деменция ме хваща....от щитовидните ли нещо, ама все по-често се хващам, че съм супер разсеяна,.....тръгвам за нещо...и край..забравям за какво.....дали от въглехидратния глад хахахахах....аз и преди си бях заплес, ама от скоро съм постоянно така.....
Някой ми беше писал по-назад за кето хлебчетата на микровълнова.....правила съм си доста пъти.....винаги стават сухи.....експериментирала съм и от към семена/брашна........никак не са ми вкусни/даже бих казала, че са ми противни/.......обаче първата рецепта на която попаднах/изпрати ми я позната/ беше най-сполучлива ....макар че адски ми писна от вкуса на бадемовото брашно......та снощи нея търсих...но чак сега я намерих....пускам я за някой , който иска да пробва...https://angellovescooking.blogspot.com/2019/02/keto-bread-for-buns-and-rolls.html
Има подобна рецепта из кето групите, но да ви кажа разликата е в белтъците,.......снощи правих без белтъци- ми питките станаха  едни клисави.....от вън изпечени, а вътре сурови....пекох ги сигурно час и половина...ааааа ма ха.......а по рецептата която съм дала стават едни въздушни....много приятни, и са супер подходящи за тип "бургер"....понеже бях обещала на малката да й направя....
...та ходих до Метро аз.....близо ми е.....патешката мас си е на същата цена......въртеше ми се 7 лв по спомен, но всъщност е 7.90.....по-скоро е 8 лв, запомнила съм 7цата Simple Smile
Тайс.....да не се лъжеш като мен, че аз все я търсех при маслото и маргарина....стои във витрините с по-екзотични колбаси....или направо питай някой служител......

Елора, не знам какъв вкус има хахахах, но яко си я използвам.....по-скоро не усещам някаква разлика от преди, когато използвах олио.....единствената разлика всъщност е, че когато манджата излезе от хладилника маста е замръзнала на повърхността.....но не го намирам за проблем. От Русе съм......Simple Smile

преди купуваш гъша мас аз.. пак от Метро...много обичах да правя печени картофи на фурна с нея.....ммммм....чудничко Simple Smile), но тя определено е по-скъпа....не знам сега дали е подходяща за използване.....да кажат "старшите" Simple Smile

zuhta- ПСРтеста не винаги гарантира....имай си едно на ум....и ние с ММ така изкарахме "нещо" един след друг Simple Smile
И внимавай със захарта Simple Smile ще свикнеш Simple Smile И аз на 2 пъти си забравям Метфогамата...и веднага глюкомера обажда Simple Smile Уф, не знам как ще я спра.....веднага ми се покачва КЗ без нея.......

Долче...за 2ри хладилник съвсем нямам място......но имам голямо мазе/ние живеем в къща/ и там мога да складирам някой фризер....ще го коментирам с ММ....Simple Smile

Сигурно пак съм забравила да пиша нещо, или съм объркала някой ахаххахаха...извинетИ мъ....

# 48
Супер, мерси, Азарче !
Гледам и свинската е по-евтинджос , добре че си хванала участък.
Ще видя кога ще се нося дотам, сега нали си имам.
За детето , ми смеси брашната, знам ли и аз. Това на дете да му се хапва хамбургер и да не хапне... Гледа ли темата за рецептите по нв-вмх?

# 49
..ето...сетих се какво пропуснах да напиша....миналата седмица от Метро си купихме Печени свински уши....по принцип не си падам по полуфабрикати, но все чета из кето групите как ги ядат....та случайно ги видях в една от витрините и взех за проба.....малко са скъпички, но са много хубави....аз не съм виждала да продават само уши, и нямам идея каква им е цената....

Тайс, тя не ми е искала бургер...аз искам да и разнообразявам закуските за у-ще, защото тя спомена няколко пъти какви "боклуци" ядат съучениците й ......поне да е здравословен вариант Simple Smile

# 50
Хора, искам да ви попитам тези от вас, които са на Глюкофаж XR,  колко време им отне организмът им да се адаптира към лекарството? Изписано ми е 1 път дневно по 1000мг и аз го пия вечер с вечерята. Но все ми се гади, повдига ми се като помириша някоя храна. Пила съм го преди години, но сякаш по-бързо се адаптира организмът тогава. Сега е доста трудно и все ми е замаено и ми се гади. Опитвам и аз фастове да правя и да следвам нисковъглехидратен режим от скоро.

# 51
Значи мислех си аз, че от глюкомера няма полза.
Ама има. Не лекува, то е ясно. Ама ти дава представа. Щото без глюкомер си викаш, абе какво толкова, едно парче торта.
И някак си като съгрешавам и като се боцна и после ми става още по-съвестно като ям забранено.
Но откакто си го ползвам съм още по-внимателна.
Днес видях в магазина за маслини гръцки сладки - три вида.
На мц ще си купя по 1 брой да дегустирам, иначе си продължавам с кето рецепти.

Таис, още много време имаш. Трябва да си правиш и фастове. За да изкараш събраната глюкоза.
Дори и от протеини има хормонален отговор. Но не е като при въглехидрати.
Смятай ако изядеш  1 пица и после торта гараш как ще ти скочи.
И така сме били години.
Аз днес съм си на фаст. В събота обаче съм цял ден като миналия път, вечерта ще ям нещо.
Само че и този път към 4 следобед ще карам магарето, че да изгоря ако нещо се е избълвало.
Другия петък ако не съм цъфнала или поне ако е малко пак ще фаствувам. Не мога на пълнолуние да пропускам, там е най-якия ефект.

# 52
Хора, искам да ви попитам тези от вас, които са на Глюкофаж XR,  колко време им отне организмът им да се адаптира към лекарството? Изписано ми е 1 път дневно по 1000мг и аз го пия вечер с вечерята. Но все ми се гади, повдига ми се като помириша някоя храна. Пила съм го преди години, но сякаш по-бързо се адаптира организмът тогава. Сега е доста трудно и все ми е замаено и ми се гади. Опитвам и аз фастове да правя и да следвам нисковъглехидратен режим от скоро.
Aз пия метформин от 5 месеца, но никога не съм имала странични ефекти от него/слава богу/, защото много хора се оплакват по групите от същите проблеми, които си написала....по принцип метформина се започва точно по тази причина с по-ниска доза и се увеличава до желаната постепенно.....аз започнах с Метфогама 500 мг но тя не еXP/ удължено действие/ и приемах 2 пъти на ден....послетрябваше да увелича до 1000 мг, но увладях положението с хранителен режим и си останах на тази доза.....по едно време ендото ми смени  Метфогамата с Глюкофаж ХР 500 мг, те се приемат само вечер след храна, но все се събуждах с КЗ около 6..... изнерви ме това, и се върнах на Метфогамата...... МОже да приемаш по 500 мг вместо 1000, и да увеличиш дозата постепенно, ако не изчезнат страничните действия, най-добре говори с ендото.......Имаш ли проблеми с КЗ?

# 53
Ами захарта ми винаги е била 4-4 и нещо. При последното изследване преди 3 дни беше 5.4 при референтна граница на лабораторията 6.11. Преди години когато пиех Глюкофаж, ми бяха изписали точно този от 500мг, който не е с удълженото освобождаване и в началото също ми ставаше леко лошо, но отшумя по-бързо. А сега с този все ми е лошо и ми се гади. И откакто съм на режима, още повече сякаш. Иска ми се да разкарам лекарствата и да пробвам само на режим и с повече фастове, но не смея на своя глава. Април месец смятам да направя консултация в София(доц.Еленкова) и да видя тя какво ще ми назначи.

# 54
Като сме почнали със снимки на храна, да си похваля и аз вечерята от днес, много ми се услади а и отдавна не бях си правила.
Свински дроб с лук и морковче за цвят, наядох се кото попско чедо на задушница Laughing

Не е най-фотогеничната храна, обаче други забележки нямам Grinning
Направи ми странно впечатление в магазина обаче, имам спомени че преди пилешките дробчета бяха по-евтини а сега са с лев над свинския... луда работа.

# 55
Можем ли да ядем черен шоколад? Колко процента трябва да е? Аз хич не ги харесвам по принцип, но може да има някой хубав..

# 56
Можем ли да ядем черен шоколад? Колко процента трябва да е? Аз хич не ги харесвам по принцип, но може да има някой хубав..
85% или над 85.
В лидл ми харесват.

# 57
Ураган-Да, може- 85 %, аз харесвам Лидълския....преди много мразех натурални шоколади, сега си го хапвам с голямо удоволствие
Скрит текст:

Нати, супер изглежда....как приготвяш свинския дроб, защото и на мен ми се иска да ям по-често, но досега съм го правила май само на скара....много сух става и не ми харесва така....или като видя че пуска кръв...бля......твоя дроб/хахаха/ изглежда супер вкусен Simple Smile

# 58
+2 за лидълските дробчета. В Кауфланд тази седмица са на промо замразените дробчета, едни финландски бях нацелила...много крехки и вкусни и почти без жилки или нещо за чистене...но не са винаги финландски и не знам дали другите са ок.
Азара, не ти се отразява хич добре отслабването, тц тц тц, щом забравяш...трябва да качиш кг...Шегичка 😛🤪😜 Как се казва тази мас от Метро? Тази събота в Лидъл ще има гофретник- защо не вземеш един (ако си нямаш) и да правиш гофрети на малката? Режимни, естествено...Яйце, бадемово брашно (или микс), малко зехтин, кашкавал или сирене- стават страхотни. Повече настърган чедър+ яйце също стават супер! 😃 Фатхед тестото пробвала ли си? С моцарела /зряла/ е...
Някъде има ли по-евтин хуск? 🤔
Азара, печелиш😃😃😃 Другата седмица от петък в Лидъл, а и са на същата марка!😉 И аз мисля да се пречупя да ги пробвам..

Натка, даже много са ти фотогенични дробчетата! 😃

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 08:15 от dolce miele

# 59

Азара, не ти се отразява хич добре отслабването, тц тц тц, щом забравяш...трябва да качиш кг...Шегичка 😛🤪😜
сЪкЪн....хахаххаха- да не съм чула Simple Smile
За Коя мас питаш? Патешката ли?
Гофретник имам.....ще се пробвам да й направя гофретки, то проблема е, че гледам да й приготвям сутрин закуската за у-ще непосредствено преди да тръгне, а не разполагам с много време.....и трябва да е нещо бързичко...все чакам да ми дойде музата с режимните рецепти.....ама усещам я....наближава....хахаххаха
В началото бях толкова ентусиазирана......купувах наред где що прочета...пробвах доста неща...шкафа ми е пълен с кви ли не измишльотини.....трябва да ги вкарам в рецепти вече......
Фатхед тесто не съм пробвала....иначе и моцарела съм си закупила половин калъп....20 кинта ми излезе.....малко сложно ми звучи това тесто.....
Какъв грамаж е тоя пакет ушаци че толкоз еФтин? Аз за първи път ям такова нещо....харесаха ми Simple Smile Но аз обичам карантия.....шкембе ям......има хора дето не понасят......
Евтин хуск никъде не съм засичала....моя също свърши вчера....трябва да взема нов...

Общи условия

Активация на акаунт