Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 22 529
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Да се успокои малко. Всички сме минали от там.
Аз с храненето се справям, но понякога изпадам в много кофти настроения. Може от Витамин Д дефицита да е, нали водил до депресия. 🙄
Мдам, и аз съм така.

Тепърва ще има още изследвания да правят, така че ще се види и инсулина на 60 и 120 мин.

Днес менюто ми е:
Закуска - авокадо от малките и 50-100 грама от замразените боровинки
Обяд - супа от сьомгова глава и карфиол, сложих морков и ряпа дайкон за сгъстяване, домат и лют пипер, подправките са дивисил и магданоз
Вечерята ще е воденички с лук и салата от спанак, айсберг, рукола, магданоз, малко от смеската морков и ряпа дайкон, сол, лимон, зехтин или масло от дроб от треска, подправките са босилек, мащерка и риган /богати на вит. К по последна моя справка Wink/.

Рецептата за кокосовите кето сладки е от тук, от тази тема, разрови, някъде по-напред беше, без подсладител е. Моето е кокосови стърготини, масло и сметана, вътре ще бодна по една вишничка за свежест. Туй то.

# 346
Миневра, още не знаех за дефицита и даже се юрнах на психолог. Буквално от глупости рухвам психически от време на време. И настроението ми е едно скапано. Имам и тънка коса за бонус 🙄

# 347
Дефицитът на Б12 също влияе на настроението. Аз рязко спрях да получавам тревожност, когато започнах да си запълвам липсата.

# 348
Б12 ми е ок.
Добре, че ендото миналия път ги назначи.

# 349
  • Пловдив
А да ми препоръчате "читав" ендокринолог за Пловдив?

Гледам добри отзиви за д-р Цвета Каменарова. Има ли някой тук с преки впечатления?
А за д-р Ива Куманова?

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 14:03 от *Бенджи*

# 350
Имаме потребителки от Пловдив, ще се включат предполагам на лични.
Нужно е и да е специализирал в ИР / диабет + диетология. Всъщност може да има и проблеми със щитовидните хормони и тогава вече нещата се променят, но това ще се разбере след изследвания.

Б12 ми е сравнително добре, но също е нисък де - но аз съм си го самоназначила преди доста време, поне година-две, точно поради симптоми на тревожност и депресия, та съм си го набавяла допълнително последните години.

Вит. Д го свързват и с безсъние, от което аз страдам.
Скоро и аз изследвах сина ми, както написах, заради нездравословно хранене и тревожност също, инсулинът му е 6, което за мен не е добре и е нарастваща стойност, но най-фрапантни бяха витамините - и Д3 и Б12 на долната граница. Той просто не консумира продуктите, които ги съдържат, няма как да е иначе.

# 351
А да ми препоръчате "читав" ендокринолог за Пловдив?

Гледам добри отзиви за д-р Цвета Каменарова. Има ли някой тук с преки впечатления?
А за д-р Ива Куманова?

Аз съм посещавала Ива Куманова и я препоръчах скоро тук на някого. От всички ендокринолози, при които съм ходила, тя най-много ми хареса как се отнася към проблемите ми. Прегледът продължи над час, но много чаках пред кабинета, въпреки че бях със запазен час.

Идеи за бързи рецепти от мен - Днес си правих сирене по шопски, довереча ще е пиле Жулиен.
🙂
Направо ме е срам да мрънкам тук за моите кг като гледам какви резултати имате! Още веднъж ви поздравявам искрено всички  🌷

# 352
Идеи за бързи рецепти от мен - Днес си правих сирене по шопски, довереча ще е пиле Жулиен.
🙂
Сега остава и да споделиш рецептите 😝 Че аз точно тези неща нямам навик да ги готвя...а все се каня. 😃
Аз днес се похвалвам с още -1кг (предцикълно🤔🤔- ще трябва да е само дело на Луната, че доста течности изхвърлих вместо да ги задържа топно сега). 🙂 Лолото е, че още свалям килата, които качих след ковид...🤬 Но пък в този сезон ми се получават по-лесно нещата обикновено. Вече си устроих едно похапване с малко сушено филе, резен камамбер, 10 маслини, кисело мляко+ закв. сметана и вишни. Сега ще пия кафе с мляко и сметана. Вечерята ще включва супа от коприва, спанак и гъби, може би с някакви добавки...не съм я измислила още. 🤔
Наложи се да се обадя до лабораторията за резултата от ретикулоцитите😃- резултатът е 10/1000 Еr. при норма 5-15 (надявам се да е добре). При прием на желязо и успешно лечение се очаква да няма ниски стойности (така се оценява как работи костният мозък). Ще видя при следващите изследвания как ще е този показател и ще сравня /за първи път ми се бави резултат от изследване без да съм уведомена предварително и се чудя дали няма начин пробата да е компрометирана по някакъв начин/.🙂
Минерва, това за вишните в бонбоните...мисля, че /трябва да е/ моя идея! 😁 Аз постоянно ви хваля вишните и ви давам идеи къде могат да се добавят по малко...🤣😂😅

# 353
Хора, когато си правите обременяването с глюкоза, на коя лаборатория се доверявате? Аз съм от Бургас, с няколко ендокринологични проблема и мислех в София да пусна изследвания, но вече се обърках къде биха били максимално точни. Не знам дали в частна лаборатория или към някоя от болниците?

# 354
Здравейте,
Преди пишех в темата, но нещо не можах да се справя с правилното хранене за ИР.
Сега съм решила да започна отначало и да видим този път докъде ще я докарам.
Ще опитам да включа и малко спорт, защото преди го бях изключила от сметкте.
Някой приема ли Л-карнитин и смятате ли, че е подходяща добавка към тренировъчния режим?

# 355
Миоки, и такова въздействие имат върху теб боклучките след колко години на режима? Значи изобщо не могат да се ядат, не и по малко /имам предвид след години на режима/?

Тедибеър, кортизол изследвала ли си? Аз имам там проблеми и напомням. Витамините как са ти? Май трябва по-подробни изследвания да направиш.
Минерва, вече малко повече от 3 години съм на режимно хранене. Аз поне, очевидно не мога да ги ям все още, без да ми се отразят. Вече втори ден, все още усешам остатъчна болка. Не е такаве, че да ми пречи, но си я усещам. Може би трябва да мине повече време, а може и никога да не се възстановя. Все пак, не ставам по-млада Simple Smile

# 356
Здравейте,
Преди пишех в темата, но нещо не можах да се справя с правилното хранене за ИР.
Сега съм решила да започна отначало и да видим този път докъде ще я докарам.
Ще опитам да включа и малко спорт, защото преди го бях изключила от сметкте.
Някой приема ли Л-карнитин и смятате ли, че е подходяща добавка към тренировъчния режим?
Л-карнитин + КЛА за по-добър ефект (дори и за не спортуващи). Станимир Михов има много подробна статия по темата, но имай предвид, че храненето е в основата, спортът и добавките подпомагат процеса. Ако не спазваш хранителен режим само добавките няма да ти помогнат. Търпение и постоянство - плочките на корема се правят в кухнята Wink

# 357
Здравейте, момичета!
В последните дни ми се малко гади от Метфоргамата. Ама исках да ви питам в "онези" дни преди цикъла как се справяте с мислите за сладко... Пробвах тоя шоколад 85% ама не е моето... Също и кафе ся не ми харесва да пия без захар май ще го спирам. 😄
А, и на вън като сте и сте гладни какво хапвате? В движение някакви идеи да ми дадете.
Трябва да прегледам първата страница, но да ви питам бадемово брашно, нахутено, елда, овесени ядки без глутен, такива може ли да се използват?

# 358
Пробвай 75% какао, той е по-поносим в началото. 85% е малко сухичък и горчив вече, ако не си свикнала без сладко. Може да пробваш малко черен шоколад, със заквасена сметана, малко ядки и някакви горски плодове. Става много приятен десерт.

# 359
В началото не знаех, че има 85%, че даже и 99.
Почнах да взимам от 50 натурални обикновени и си мислех, че правя нещо. И тогава ми бяха горчиви. Нали все млечни и често дегустирах де що видя някакъв нов.
Ама с намаляне на сладкото тия 50 ми станаха сладки. Почнах да увеличавам. Почнах и качеството да подбирам.
От 99 не ме радват на линд примерно.
Обаче натуралния без захар на Бенджамисимо е уникален и много нежен.

Общи условия

Активация на акаунт