Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

  • 21 826
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 40 385
Одеве го изключих. Беше се издул. Бях навън за час, спаднал е.
Ама много вкусен бре. Иначе сладък.
Нищо, като за първи път  е екстра.
Другия път само с лъжицата действам, а не с плика.
Имаше си и сокче карамелено. Даже няма нужда да се карамелизира захар. То си имаше същия вкус. Чак се чудя защо е по-рецепта така.
Иначе може би заради сметаната някак стана на грудки. Ама дреме ми, вкусен е.
Хапнах 2-3 лъжици. След час ще видя какво ще каже глюкомера Joy

Нямам фермерски пазар за съжаление на близо, иначе бих взимала. Само един специализиран магазин за месо от който си взимам нещата.
Но взех днес 300 грама печен свински бут от него. Като филенце изглежда, много симпатично.

# 481
  • Мнения: 33 692
Продават всякакви домашни неща - яйца, колбаси, филета, луканки, суджуци. Има зеленчуци, оцет, какво ли не. Само не смея да взимам месо, защото го държат ей така открито навън. Всеки минава... Колкото и да е готовите неща са минали някаква обработка, опаковани са. Със сигурност са по-качествени от тези в магазина.

# 482
  • Мнения: 581
Момичетаааа...липсвате ми.....имах много работа...иначе съм 6 Simple Smile
Минерва изпуснала съм снимките ти...../да ми ги пратиш хихихи/
Ураган-супер си, твоите ги видх Simple Smile))) Много се радвам на такива постижения....
Аз междувременно прескочих на една бърза консултация при втория ендо, който посещавам чат пат.....да го питам дали мога да намаля Метформина.....той каза че дозата която пия/750 мг ден/ било едно нищо и направо да го спирам щом искам....след месец обаче да си пусна ГХ ...още не съм предприела спирането.....хвана ме шубе сега...няма угодия....
ПОследните 3 дни от месеца ще пътувам до ПЛовдив /по работа/ ...Долче...едно кафе? Simple Smile Купих си замразени вишни и китайски микс от Лидъл....много ми харесаха Simple Smile
има няма 15 страници имам да чета....

# 483
  • Мнения: 18 539
Така, палачинките от кокосово брашно бяха пълен провал Joy Приличат повече на бъркани яйца, отколкото на палачинки. Даже не употребих цялата смес, ами я сипах при останалата за нормални палачинки, които правих за домашните.

не се смейте!... много
Скрит текст:


Disito, според мен имаш ИР. Гликираният ти е висок. Преддиабет не мисля, но зависи от колко време си така. Без значение как точно ще се нарече проблемът, трябва ти режим.

# 484
  • Мнения: 33 692
Ох, това като с банановите палачинки. Почти всеки ги проваля 🤣🤣🤣 Има една група във фейсбук "Провали в кухнята" 🤣 та от там знам. Добре дошла, Азара. Дано всичко е наред като го спреш.

# 485
  • Мнения: 40 385
Миоки, ама сложи ли крема сирене?
Защото с кокосово брашно ми се получиха на мен.
Ама аз ги правя мънички и нежно обръщам с лопатката.
Иначе пак може да ги изядеш, то в стомаха пак ще имат такъв вид, че и по-зле Grinning

Азара, ако си на 750,може да минеш на 500. Плавничко душа, плавничко.

# 486
  • Мнения: 263
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/6350
В момента са на промоция.
Момичета, моля да ме посъветвате за глюкомер. Имам един Accu-Chek, купуван 2012г, но няма лентички за него. Тогава помня го носих да го калибрират. Вие с какви сте, засичали ли сте стойности с тези на лаборатория?
Фастът вчера приключи в 20ч, с един омлет. Стана ми зле, покачих кръвно и се предадох.
Много ти благодаря! Много добра оферта, ще се възползвам.

# 487
  • Мнения: 18 539
Елора, не, сложих само яйца, брашно и мляко. Залепваха и се късаха при опит за обръщане. Иначе си ги изядох де, на вску бяха добре ама мъка докато ги направя и се отказах след третата.

# 488
  • Мнения: 581
Миоки,  Аз правихпреди няколко дена на малката палачинки с лешников тахан/https://mywholesome.life/leshnikovi-palachinki/, ама имаше крема сирене в рецептата и пак първата ми се накъса при опит за обръщане.....чак на последната ми се получи...ама стават дебели и не са така еластични като класическите....в крайна сметка изядох надробената объркана с малко заквасена сметана и маскарпоне....беше чудесна на вкус Simple Smile))) 3 броя ми излязоха....може би ако се правят по-мънички, ще е по-добре, че голямата трудно се обръща.....

Елора, ще намалям да.....и аз така реших")

# 489
  • Мнения: 18 539
Залепваха ми точно по средата. Може би в гофретник ще станат по-лесно отколкото в тиган. Там няма нужда от обръщане.

# 490
  • Мнения: 40 385
Елора, не, сложих само яйца, брашно и мляко. Залепваха и се късаха при опит за обръщане. Иначе си ги изядох де, на вску бяха добре ама мъка докато ги направя и се отказах след третата.

Крема сиренце му е майката. Аз ги правя малки и тънки и с шпатулата обръщам и стават.
Пробвай.

Значи като се прибрах нали хапнах кремчето. Не много.
Ама забравих да пиша, че имаше нови сладки в гръцкия магазин за маслини и взех по 1 от двата вида.
От едната мини пура изядох половината и другото майка ми. После ме засърбя и изядох другия вид. Това беше преди половин час. КЗ 4,9. Чак се учудих. Сега инсулина колко е не знам. Туй са подробности.
Но ще видим след час дереджето Joy

# 491
  • Мнения: 24 623
Е, само с кокосово брашно и течност няма какво да ги държи, то това брашно си е живи трици все едно... И на вкус ми е такова, само дето мирише на кокос. Един пакет го мъча сума време, чат-пат пробутвам 2 лъжици да направя гофрети ама е толкова рядко че не знам тоя пакет още колко ще ме нерви преди да го изхвърля Grinning
Елора, ти май писа че не си слагала нормална бяла захар в крем карамела ами кафява или нещо от сорта, от там ти е дошъл по-тъмния цвят и лекият карамелен вкус. Иначе си е просто сладко и ванилово и толкоз. Като дете правеха вкъщи често, че май и в детската градина и в стола в училище. В моята глава това е детско ядене, наред с кисел и кремчета с грис и от сорта Grinning Не че не е вкусно ама... ми е едно такова никакво, има къде по-интересни десерти.

# 492
  • Мнения: 18 539
Е... аз от де да знам. Хич не ме бива в готвенето Grinning

# 493
  • Мнения: 24 623
Абе и аз не очаквах чак така да е, пробвала съм в началото някакви като палачинки точно с кокосово брашно. Ами не бяха моето, тричави са си. Ама се изненадах от брашното щото все пак името му брашно, а не трици Grinning Глътва много течност, ако пробваш още нещо с него остави сместа да постои няколко минути и чак тогава ще видиш реално колко се сгъстява.

# 494
  • Мнения: 40 385
Кокосова захар съм сложила.
Доста е тъмна. Права си, че може би е заради това така карамелено.
Другия път няма да се изложа. Ама обмислям 2-3 лъжици какао и парченца шоколад.
Другия месец.
Абе крем карамела винаги много съм го обичала. Аз кремчета като цяло ги тача, затова и трудно се отричам от тортите и ме влече като циганче желязо.

Значи Миоки, другия път сложи едно 200-300 грама крема сиренце, три яйца и малко кокосово брашно. А на бас, че ще ти станат.

Общи условия

Активация на акаунт