Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 762
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Аз правих на крема сиренето опити. Хареса ми идеята да направим списък с продукти.

Колкото до захарта аз след баница последния път качих до 13 та май няма смисъл да се пишат.

# 646
Не разбрах какъв списък с млечни трябва да се прави.
Просто ще сложа там дето съм писала за млечни, теста с йода и всеки да се го прави.
Иначе не знам колко символи ми остават, гледам да съм пестелива и слагам линкове.

# 647
Списък на марки/продукти/млечни без нишесте. Това е идеята.
Защото днес например казват, че Ракево имат добри неща без нишесте. Ама ако забравя и след една тема къде ще го търся или да питам?

# 648
А какво пречи всеки сам да си направи тест на нещата, които харесва и купува?
Ето, сега са ми взели някаква снежанка. Ще я тествам. И крема сирене на хохланд май.
Мога да спомена някакви неща, не ми се занимава да събирам разни списъци след като всеки може да си тества сам. А често не чета и всички коментари и карам по диагонал. Колко му е да отрежеш парче сирене и да капнеш йод.
То ракево утре може да имат нещо и с нишесте дето досега не са го имали.
Ако някои иска да ги събира тия неща и да ми ги праща. На мен не ми се занимава.

# 649
Току-що тествах сирене Филаделфия - не се оцветява.

# 650
Точно на него тествах и аз сега. Не било Холанд.

# 651
Не ми беше хрумвало да тествам сирене.

Да ви се похваля днес получих пратка от сестра ми. Тя живее в испания.

Чинията да си призная не ми стигна и туко що си сипах още.

# 652
Fillme, ама...какви са тези грамажи за консерва с риба тон? 😅😃 Ехааа...
Аз обядвах от свинското филе (почти свърши😥), камамбер, парченце паприкована сланина, маслини Каламон (дъската ми е с мини размер, виличката също):

Имаше и десерт- 100 гр кисело мляко 4,5% с вишни (но с по-малко вишни, тази снимка е от друг ден):

Вечерята беше фалшиво шкембе (с печурки, мляко, масло, добавих и допълнителна застройка с 2 яйца и кисело мляко и махнах двете лъжици брашно):

Скрит текст:
Като разбърках, изглеждаше така:

Предните дни правих ребра в люта марината с люти чушки:
Скрит текст:

# 653
И аз обичам такава салата.
Аз си купувам риба тон от лидл, много е хубава.
Виждам, че и тази е подобна.
Долче, тези вишни от лидл ли са?
Сладки ли са, или поредния киселяк?
Онези горски плодове май на майка ми ще ги дам, стоят ми ей така да ми заемат място 🙄

# 654
От Лидъл са вишните, да. За мен са сладко-кисели (и в никакъв случай кисели или тръпчиви като бг вишните, които съм опитвала). Много ги харесвам. Но аз не съм попадала и на киселяци от горските им плодове /тези от Метро не са по-сладки и не виждам разлика/ и харесвам и тях, за мен са чудесни (особено със заквасена сметана или ганаш). В лидълската тема определиха вишните като вишнап- те не били кисели, а са месести... 🙂
От горските плодове харесвам малките червени боровинки/френско грозде 🤔🤔, обичам и кисело. 😄 Но като малка ми беше голям кеф да си дъвча и смуча таблетките с вит. Ц. Та по някое кисело зрънце не ми разваля удоволствието от горските плодове. 😉

# 655
Eй сега редактирах леко часта с млечните и добавих теста + 2,3  марки за  които се сетих на прима виста.
Не мисля да добавям. Всеки който иска да си тества Simple Smile

# 656
Здравейте, пак съм аз. 😄
Изчетох доста неща тия няколко дни. Интересно това с млечните и КЗ. И аз си мислех, че  може да дигат.
Исках да ви пита пак някакви неща. Добре и друго хапчета да взема да не е метформина, а метфоргама пак ли ще ми се гади така? От 850 мг ми е изписан днеска стигнах доза 2х2 и 1х1/2 ама голямо гадене падна. Усещам на моменти и някакъв сладък вкус в устата сигурно е от това. Накрая ще го оставя 2х1 на две хранения и готово... Предписах е 3х1,но с условието да не ми разля качеството на живота...
 Лошото е, че ме ударя в емоциите защото много ми се гадеше през цялата ми неуспешено приключила бременност.
Другия въпрос ми е за потта... 😂 Ся, нз, ама възможност ли е от ИР самата пот да има неприятен аромат. Понеже забелязах, че от както пия метформина изчезна тази  гадна миризма. По принцип никога не ми е било така и аз честно казано мислех, че е резултат от бременността и тялото като съвсем откачи. От тези Ковид-и дето карах и бременност, и косопад голям имах. Ама се замислих над този тъп въпрос тия дни.
И още нещо, забелязах, че доста хора с ИР имат недостиг на витамин Д. Аз ся съм взела някакъв спрей на Better You, да видя дали ще успея да го дигна защото пробвах с какви ли не добавки и Вигантол включително.
Исках да ви питам и за яйцата, махате ли жълтъка?
😄 И те това е, друго няма да питам повече.

# 657
Ъъъъъ ко? Да не съм луда да махам жълтъците. Laughing Точно жълтъците са на почит.

# 658
Ъъъъъ ко? Да не съм луда да махам жълтъците. Laughing Точно жълтъците са на почит.

Като вкараха в MyFitnessPal 3 яйца и холестерола скочи до небето.😂 За това да си питам. Никога на диета като съм била не съм ги махала ама знам ли ся с този метаболитен синдром. Още не съм стигнала до него в книгата Код Диабет.

# 659
Махни го тоя холестерол в приложението, не му обръщай внимание. Голямата част от холестерола ти го произвежда тялото ти така или иначе. Този, който консумираш с диетата, кажи-речи не оказва никакво влияние на този в кръвта.

Общи условия

Активация на акаунт