Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 753
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Как разбираш, че е проблемно за теб?

# 676
Започват да ми къркорят червата и ми образува газове. Има и лек слабителен ефект, от който нямам нужда принципно.

# 677
Ясно, при мен няма такъв ефект.

# 678

Вкарала си яйца в някакво приложение и там холестерола се повишил? Joy
Вие сериозно ли се занимавате с такива глупости.
Толкоз яйца и месо съм изяла от 4 години насам. С холестерол вече нямам драми.
Като караш на читав режим, после се изследваш и холестерола ще ти е наред. Ако не е, значи режимът е смотан.
Има си  и книги на тая тема и не винаги високия означава нещо лошо.
То и Бари Сиърс ги дрънка тия глупости за жълтъка, ама да си гледа работата.
Сега и нискомазнино правиш. Дано ти уври главата. Цикъл имаш ли въобще?
Ох, толкова ли не можете да му намерите баланса на тоя режим, че все в крайности отивате.
ИР е за цял живот. Не се лекува за пет месеца и после пак да се ядат боклуците.
Доживотен режим си е това.

Не го давам нискомазнино. Всъщност сега ще си засичам за да видя колко мазнини, протеин и ВХ имам в менюто. Цикъл си имам. Никога не съм правила нито ВМ нито НВХ. Все е имало балансираност. Не искам да оправя всичко и после да ям боклуци. 😉 Никога не съм изключвала изцяло ВХ. Много дълго време съм се хранила като си мерех количеството по длан и това винаги ми е давало резултати.
Ако го карам нискомазнино съвсем беля ще си докарам, а пък и няма да се наяждам. Не че сега ми се яде от това гадене ама айде. Нали написах, аз от 12 дни го пия това и съм се хванала. Няма как за толкова време да си намеря баланс... Вие тука от 4 години го правите, па някои и те още баланс не са открили.
На мен ми е ясно, че е за цял живота.... Чак за толкова съм информирана и преди да знам, че аз лично имам ИР..

# 679
Ми аз разбрах, че ограничаваш мазнините Joy
Сега ти видях мненията набързо.
Ако си на хубаво нввмх и хапче е нормално да имаш драми.
И аз бях така. Затова и спрях хапчето.
Мисля, че хапче се дава за тежки случаи на ир. Особено пък за хора, които не са на режим. Не че оправя нещата, но има хора предпочитат да си пият хапче и ядат В.
За потта - може да е някакво чистене. И аз съм имала. Ама тогава ни бях на режим, ни бях слаба. Просто 3 месеца смърдях доста и то в топло време. А аз се къпя ежедневно и лятото по два пъти. Както дойде, така и отмина. Ама беше преди 15 години някъде.

# 680
Eлора, мисля, че Синеочка желае бременност след известно време- може би и заради това са предписали метформина...Извинявам се, ако бъркам, последните месеци много потребителки са или бременни, или искат да бъдат...🙂
Скрит текст:

Стана ми любопитно...откъде е информацията за 4-те години?🙂 Аз пиша тук може би от 3 г, Елора от повече от 4-5 г мисля...А доста момичета пишат и от по-малко от 1-2 г...🙂🤔 Т.е. не бях правила такива статистики кой от колко години пише. 🙂

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 07:53 от dolce miele

# 681
Аз много се дърпах от тези хапчета, особено след като разбрах, че имат много странични ефекти. А и по принцип не си падам по пиенето на каквито и е да е било лекарства, освен ако не е наистина наложително.
Пих само хром и канела 4 месеца, но и него зарязах. Имам една опаковка да пия, ако усетя, че съм прекалила с храната /дори режимната/.
Не мисля, че в действителност са задължителни, особено при по-леки състояния. Не се ли промени храненето и двигателната активност, няма да станат чудеса.
Аз имах късмет, че така или иначе бях решила да отслабвам, даже и си бях започнала режима 2 седмици преди да ме диагностицират.
Та ми беше по-лесно. На фитнес така или иначе ходех също. Ама то като преди се хранех потресаващо зле, той с какво да ми помогне.

# 682
Здравейте! Споделете моля, много ли боли това бодене с тези глюкомери? Само заради това все още не съм си купила. А си мисля, че ще ми действа контролиращо като знам какво се случва след някои храни. При мен, след Ковида, януари месец, КЗ 6,5, ГХ 4,8. Но бях развалила режима по време на карантината и още не съм влязла в крачка. Продължавам да мисля, че този ефект на зазоряването е силно изразен при мен, защщото винаги ГХ ми е под 5. Но май с глюкомер ще стане най-ясно...Споделете...Боли ли?

# 683
Зависи от настройката. Мен много рядко ме заболява, в повечето случаи може да се каже, че не го усещам почти.

# 684
Ами боли понякога, зависи как ще направиш изстрела. Но това е пренебрежима болка, аз понякога по три пъти бода, за да извадя кръв. А по колко пъти на ден, понякога и по 4.
За мен това е много достъпно и добро средство на контрол, просто се чудя защо не си купих веднага, щом разбрах, че имам проблем.
А и аз бях така , да не говорим, че ходех на вземане на кръв на две, понякога на 4 години, щото , нали, ще ми вземат кръв от вената. Може би защото като дете припаднах веднъж.

# 685
Чак да боли много, не. Не е приятно, но не е нещо непоносимо. Ако някога си шила на ръка и си се убола - същото е в общи линии.

# 686
Докато си наглася дълбочината за мен ме наболяваше, но далеч по-слабо от това което очаквах. Много ме беше страх.

# 687
Ето това е много важен момент. Няма нужда човек да се коли с тия игли Simple Smile

# 688
Минерва, не е глюкомерът това, а тест лентичките. 😉
Да, бе, да, просто исках да пусна марката, видях марката и нататък не гледах какво показвам точно.
Нямам проблем с глюкомера аз, но се притеснявах от венозното вземане на кръв. Е, сега бързо бързо се престраших.
След ден-два стрес КЗ ми е отново 6.1 сутринта. Ще падне след няколко дни, вече си знам и не го приемам трагично, но - стресът ми се отразява по-зле от сиренето .. Тамън се бяха понормализирали нещата и виждах светлина в тунела. Изглежда и психологически трябва да работя със себе си, само с хранене и спорт няма да стане.

Джеръми, холестеролите са се променили горе-долу с толкова, колкото очакваме: около 20%. Е точно това е привнесеният от храната холестерол, с който ти играеш при храненето. А пък във филма за холестерола, който гледам /от една седмица на прибежки/ твърдят, че предпазвал от рак. Явно трябва още да се проучва този въпрос, че и аз се бях 'засилила' да го свалям, а може би не е много добра идея.
Апропо във филмчето казват, че преди 20 или 30 /а може и 40 год./ нормата е била 8. След това бавно и славно я смъкват до 2, за да изкарат повече хора 'болни' и да си продават статините. Бая торби с пари са изкарали от тия статини.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 11:21 от Минерва

# 689
  • Столичанин ама не в повече :D
jerami, израсла съм на село, баща ми беше и млекопроизводител сума време, 2% мляко непреработено поне аз не съм виждала та ми звучи малко странно това. Към 3,5% или 3,6% като стандарт приравняват кравето мляко при изкупуването, но често е и по-маслено.
За другото си прав, трудно си е да се откаже човек от млечните, прекалено са вкусни Grinning Но докато не се отрежат изцяло, няма как да се види разликата с тях и без тях. И аз съм го правила за някакви периоди, щото нали трябва да се пробва че да знам. За щастие установих че на мен не ми пречат съществено, но бях наясно че може и друго да излезе... Е, говоря за зрели сирена и за готвене понякога със сметана, а не за прясно мляко.
И кисело мляко обичам много но съм го заменила с кефир който си правя сама, че на тия в магазина им нямам вяра. Никакъв процент и никоя марка кисело мляко от магазина не ми прилича на домашното, освен че май ги и пастьоризират и няма и много живи бактерии в тях. Язък че сме известни по цял свят с киселото си мляко...
О не знам, това са просто мои спомени от яденето на домашно кисело мляко мноого отдавна и сравнявайки го с тези сега, но никой от родата ми не е бил млекопроизводител, така че сигурно е както казваш. Simple Smile
Минерва, не е глюкомерът това, а тест лентичките. 😉
Да, бе, да, просто исках да пусна марката, видях марката и нататък не гледах какво показвам точно.
Нямам проблем с глюкомера аз, но се притеснявах от венозното вземане на кръв. Е, сега бързо бързо се престраших.
След ден-два стрес КЗ ми е отново 6.1 сутринта. Ще падне след няколко дни, вече си знам и не го приемам трагично, но - стресът ми се отразява по-зле от сиренето .. Тамън се бяха понормализирали нещата и виждах светлина в тунела. Изглежда и психологически трябва да работя със себе си, само с хранене и спорт няма да стане.

Джеръми, холестеролите са се променили горе-долу с толкова, колкото очакваме: около 20%. Е точно това е привнесеният от храната холестерол, с който ти играеш при храненето. А пък във филма за холестерола, който гледам /от една седмица на прибежки/ твърдят, че предпазвал от рак. Явно трябва още да се проучва този въпрос, че и аз се бях 'засилила' да го свалям, а може би не е много добра идея.
Апропо във филмчето казват, че преди 20 или 30 /а може и 40 год./ нормата е била 8. След това бавно и славно я смъкват до 2, за да изкарат повече хора 'болни' и да си продават статините. Бая торби с пари са изкарали от тия статини.
Да де но преди 30-40 години нормата за кръвна захар е била 7.8, нямало е предиабет, а за инсулинова резистентност да не говорим, ето ти от 60те години на миналия век, хора с какъв инсулин след обременяване с 50 гр. са считани за напълно здрави (без придружаващи заболявания, без наднормено тегло и без фамилна обремененост):
Нормата от 6.1, която се вижда на изследванията от лабораториите (и за която всички сме единодушни, че и тя е висока) е дефинирана чаак през 97, това, което никога не съм приемал, е взимане само на една част, защото е удобна на определена реторика в случая на високомазнинната, в случая намаляването на кръвната захар, но неглижирането на друга част, защото пък тя не е удобна на същата тази реторика, в случая намаляването на холестерола, когато се каже а трябва да се каже и б, така смятам аз, и да 20% от холестерола е зависим от храната, но именно защото е 20%, а не 0%, е хубаво да се мисли и разсъждава логически защо природата така го е измислила, щом го е измислила по този начин, значи със сигурност има причина, дори и да не я знаем за момента, медицината не е по-силна от природата, а природата дава здраве единствено на тези, които спазват нейните закони.

Общи условия

Активация на акаунт