Фентъзи и фантастика - 23

• 38 602
  • 708
  •   1
Отговори
# 570
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
След Джордан, не купувам нищо недовършено. 😠
Само ако може да се чете "на парче".
"Колело-то" ли имаш предвид?

# 571
И преди писах тук- но ако искате само да разберете как продължава историята (ако не се задава скоро превод и не ви се чете цялата книга в оригинал, съответно), може да потърсите из нета заглавието на книгата-продължение + “plot” и обикновено излиза резюме на книгата (стига да е направил някой, за повечето книги, които съм търсила съм откривала така, но е имало и книги без резюмета). Така поне на английски ще имате текст от 2-3 страници, който лесно ще преведете с Гугъл, програма за цяла книга - не знам да има, освен това машинния превод често бълва и разни бисери.

# 572
Аз след Джордж Мартин и Питър Брет мниго внимавам да не се захващам с недовършени поредици. Бедата е, че понякога авторът обявява, че ще пише трилогия, а впоследствие решава да напише 5,6,7 книги защото издатели и фенове го притискат  и той губи вдъхновение.

# 573
  • на село
Има ли някой, който чете Експанзията, да питам в каква поредност четете книгите. Че има книги между книгите и се чудя доколко се придържат към основната линия, съответно дали да ги търся. Сега проверих в гудрийдса - ми те са много. И като се има предвид, че двама пишат под този псевдоним, имам чувството, че всеки е подкарал в различна посока и пише странична сюжетна линия.

# 574
Жалко е все пак да се подминава нещо много добро, защото авторът е мързелив тулуп, на когото не му се занимава вече. Все пак си струва да се изчете това, което е излязло, па макар и недовършено.
Що се отнася до Ротфус, той е по-зле и от Мартин. Надежда тука всяка оставете.

# 575
  • Разпиляна във въображението
Има ли някой, който чете Експанзията, да питам в каква поредност четете книгите. Че има книги между книгите и се чудя доколко се придържат към основната линия, съответно дали да ги търся. Сега проверих в гудрийдса - ми те са много. И като се има предвид, че двама пишат под този псевдоним, имам чувството, че всеки е подкарал в различна посока и пише странична сюжетна линия.

Чела съм само "основните" книги, които ги преведоха.

# 576
Гаргамела, Колелото е довършено от друг автор. Поне ти си уредена.

Ох, момичета бясна съм.
Почти довърших книгата на Хю Хауи - Тел.
Ще има и сериал.
Много хубава книга, почти съм към финала, но по едно време се усетих, че иде края, а за толкова малко страници да има финал, няма как да се случи. И се разрових. Открих, че била поредица.
И нашето "прекрасно" бг издателство не е превело другите книги. Типично.
Някой знае ли има ли ги някъде из нета на бг или не.
Намерих ги на английски, ама как ще чета не знам.
Оф, няма ли програмка, която да превежда сносно?
  Не мога да помогна с информация за програма, но съчувствам искрено!
Аз съм си харесала  "Хрониките на Кралеубиеца" на Патрик Ротфус, но и той, като Р.Р. Мартин, не е довършил поредицата! А аз си купих книгите Sad
Не започвам такива поредици. Ама хич не проучих, че е поредица и я нападнах.
Поне открих на английски.
Открих и приложение smart book, което дели текста на части и като кликнеш го превежда.
Пак е нещо.
И с Гудкайнд така постъпиха. С Мечът на истината. Последните две непреведени, но поне се намери добър човечец да ги преведе, та камък ми падна от сърцето.
Та сега съм почнала втората част. По-мъчно е.
Но и мисля и на английски да чета всеки абзац и после да кликам за превода. Може да се обогатя Grinning
На Гудкайнд има други книги от света на Търсача, но не са преведени. Опитах с уърд и да превеждам, но преводът е ужасен. А на това приложение е доста сносен, има какво да се желае, но бива, не е като автоматичния уърд.

# 577
  • Майничка
Да бе, ба*и кефа - като я почнах, нямах дете, а като я свърших, детето кандидатстваше за гимназия и я четеше по нощите! 😠

# 578
Гаргамела, как хубаво го рече Joy

# 579
Да бе, ба*и кефа - като я почнах, нямах дете, а като я свърших, детето кандидатстваше за гимназия и я четеше по нощите! 😠

Ааа, познато. Бях на 19 когато почнах. Стигнах до 10-та книга и ме хвана яд, че не е дописана, ни преведена, нищо.
Викам се, ще се чака.
И бая години чаках. После разбрах, че починал и друг превел. Изтеглих всичко и почнах отначало. Все пак 20 години са минали. Ама я прочетох.
Впрочем Сандерсън повече ме радва.

# 580

И с Гудкайнд така постъпиха. С Мечът на истината. Последните две непреведени, но поне се намери добър човечец да ги преведе, та камък ми падна от сърцето.

Къде може да се намери този фен превод, ако правилно разбирам?

За Колелото на времето в рамките на 24 години са излезли 15 книги, всяка от които е супер обемна. Нормално е, че е отнело толкова време, тези близо 800 страници за една книга не се пишат за месец-два.

# 581
В зелката.
Търсиш - Teри Гудкaйнд - Мечът на истината - пълна хронологична колекция
Или просто вземи някой торент и смени цифрите в линка след знака равно с тези - 597126

# 582
  • Майничка
...За Колелото на времето в рамките на 24 години са излезли 15 книги, всяка от които е супер обемна. Нормално е, че е отнело толкова време, тези близо 800 страници за една книга не се пишат за месец-два.

Но когато започнаха да я издават на български, вече бяха излезли 8 книги с честота средно по том-два на година, някак очакваш да върви с този ритъм и да поприключва вече, ама ... греда. Вярно, че Джордан беше казал, че ще пише, докато заковат капака на ковчега му, пишеше го отзад на кориците, но някак не очаквахме, че ще пише все тази книга.😁
После, към 2003 или 2004, кранчето изведнъж секна, насред нищото. Вярно, после Сандерсън довърши качествено нещата, обаче можеше и друго да стане. Затова съм подозрителна към дълги, амбициозни поредици.
Виж, Майлс е друга бира, може да свърши във всеки един момент (както май и ще стане) и ще ми е мъчно, че няма ново, но всяка история си е изпипана докрай.

# 583
Ох, момичета бясна съм.
Почти довърших книгата на Хю Хауи - Тел.
Ще има и сериал.
Много хубава книга, почти съм към финала, но по едно време се усетих, че иде края, а за толкова малко страници да има финал, няма как да се случи. И се разрових. Открих, че била поредица.
И нашето "прекрасно" бг издателство не е превело другите книги. Типично.
Някой знае ли има ли ги някъде из нета на бг или не.
Намерих ги на английски, ама как ще чета не знам.
Оф, няма ли програмка, която да превежда сносно?
  Не мога да помогна с информация за програма, но съчувствам искрено!
Аз съм си харесала  "Хрониките на Кралеубиеца" на Патрик Ротфус, но и той, като Р.Р. Мартин, не е довършил поредицата! А аз си купих книгите Sad
Прочети тези две книги на Ротфус, наистина са хубави. Wink

# 584
Четете Ротфус, хубави са книгите, но последната от 2012 лъже, че 1 готова.
В гудрийдс са горе долу номерирани. Според мен основните първо и ако е интересно, тогава другите. Междинките разказват подробно събития споменати в текста, но си се разбира и без подробностите.
 Аз запецнах на 6/7 част поради липса на време, чела съм две от междинките, но не помня кои.

Общи условия

Активация на акаунт