Фентъзи и фантастика - 23

• 38 604
  • 708
  •   1
Отговори
# 555
И трите ли прочете? Не те ли подразниха хората?
Спомням си, че имаха доста странно поведение, понякога.

# 556
Не, само първата засега. Но ми хареса и може да прочета и друго от Бернар Вербер, не само тази трилогия, има и други негови книги, които изглеждат интересни, само че изостанах с други книги, взети и набелязани по-рано, затова няма да е точно сега следващата ми “среща” с него.

# 557
Не умея да пиша изчерпателни ревюта, но бързам да споделя колко страхотна е Домът на Холоу/House of Hollow на Кристъл Съдърланд - мрачна и зловеща атмосфера, лиричен стил на писане, прекрасно изградени персонажи. Това е съвършената приказка на ужасите, която още с първите изречения влиза под кожата. 5/5*

# 558
Не умея да пиша изчерпателни ревюта, но бързам да споделя колко страхотна е Домът на Холоу/House of Hollow на Кристъл Съдърланд - мрачна и зловеща атмосфера, лиричен стил на писане, прекрасно изградени персонажи. Това е съвършената приказка на ужасите, която още с първите изречения влиза под кожата. 5/5*
Точно тези дни я загледах и ми хареса анотацията Аз завърших ' Шестимата на Атлас". Странна книга, общо взето ми хареса, но можеше и по-добре.

# 559
Има ли сред четящите тук такива, които са чели “Children of Time” , Adrian Tchaikovsky (Ейдриън Чайковски), защото поне няколко пъти попадам на отлични отзиви за книгата и се замислих дали не е време да я прочета …?

# 560
Има ли сред четящите тук такива, които са чели “Children of Time” , Adrian Tchaikovsky (Ейдриън Чайковски), защото поне няколко пъти попадам на отлични отзиви за книгата и се замислих дали не е време да я прочета …?
Аз четох четирите книгите които излязоха на български  от поредицата му  „Сянката на умелите“.Хареса ми историята, както и начина на писане.

# 561
“Children of Time” също е част от поредица, с доста добри отзиви и оценки са и трите книги, (другите две са “Children of Ruin” и “Children of Memory”), мисля, че не са превеждани и вероятно ще я потърся в оригинал….
Добавям в скрит текст анотацията на книгата, която копирам от ГР- в случай, че някой друг също прояви интерес към това заглавие :
Скрит текст:
Children of Time:

A race for survival among the stars... Humanity's last survivors escaped earth's ruins to find a new home. But when they find it, can their desperation overcome its dangers?

WHO WILL INHERIT THIS NEW EARTH?

The last remnants of the human race left a dying Earth, desperate to find a new home among the stars. Following in the footsteps of their ancestors, they discover the greatest treasure of the past age—a world terraformed and prepared for human life.

But all is not right in this new Eden. In the long years since the planet was abandoned, the work of its architects has borne disastrous fruit. The planet is not waiting for them, pristine and unoccupied. New masters have turned it from a refuge into mankind's worst nightmare.

Now two civilizations are on a collision course, both testing the boundaries of what they will do to survive. As the fate of humanity hangs in the balance, who are the true heirs of this new Earth?

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 17:10 от fenyx

# 562
  • Майничка
Днес осъмнах с продължението на "Разказът на прислужницата", "Заветите" - много четивна и динамична. Впечатлена съм.

# 563
Днес осъмнах с продължението на "Разказът на прислужницата", "Заветите" - много четивна и динамична. Впечатлена съм.
На мен " Заветите" ми хареса много повече от прислужницата.

# 564
Тъкмо щях да питам за впечатленията от "Разказът на прислужницата". Гледах сериaла тук-там и ми хареса, та се чудех как е книгата.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 18:23 от Lúthien

# 565
Темата и стила са специфични. На мен ми харесаха и двете книги, сериала горе долу. Малко се поамериканчи. Първи сезон, разбира се, е точно по книгата и е върховен.

# 566
Ох, момичета бясна съм.
Почти довърших книгата на Хю Хауи - Тел.
Ще има и сериал.
Много хубава книга, почти съм към финала, но по едно време се усетих, че иде края, а за толкова малко страници да има финал, няма как да се случи. И се разрових. Открих, че била поредица.
И нашето "прекрасно" бг издателство не е превело другите книги. Типично.
Някой знае ли има ли ги някъде из нета на бг или не.
Намерих ги на английски, ама как ще чета не знам.
Оф, няма ли програмка, която да превежда сносно?

# 567
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ох, момичета бясна съм.
Почти довърших книгата на Хю Хауи - Тел.
Ще има и сериал.
Много хубава книга, почти съм към финала, но по едно време се усетих, че иде края, а за толкова малко страници да има финал, няма как да се случи. И се разрових. Открих, че била поредица.
И нашето "прекрасно" бг издателство не е превело другите книги. Типично.
Някой знае ли има ли ги някъде из нета на бг или не.
Намерих ги на английски, ама как ще чета не знам.
Оф, няма ли програмка, която да превежда сносно?
  Не мога да помогна с информация за програма, но съчувствам искрено!
Аз съм си харесала  "Хрониките на Кралеубиеца" на Патрик Ротфус, но и той, като Р.Р. Мартин, не е довършил поредицата! А аз си купих книгите Sad

# 568
  • Майничка
След Джордан, не купувам нищо недовършено. 😠
Само ако може да се чете "на парче".

# 569
Аз съм си харесала  "Хрониките на Кралеубиеца" на Патрик Ротфус, но и той, като Р.Р. Мартин, не е довършил поредицата! А аз си купих книгите Sad

Не знам как ще свърши, но за мен това е най-доброто, което съм чела в последните много години, та не съжалявай. Доколкото знам я е написал, но нещо пренаписва ... дано излезе де.  

п.п.
И така може да се чете.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 14:12 от Одри ♡

Общи условия

Активация на акаунт