Фентъзи и фантастика - 23

• 38 616
  • 708
  •   2
Отговори
# 540
Здравейте,рядко пиша,но следя темата редовно.
Видях,че е почнало номиниране на прочетени книги и реших да се включа.
През изминалата година нямах много добри попадения,Артемида на Анди Уеър ме разочарова,Посетителите на Клифърд Саймък ми звучеше много остаряло и също не се получиха нещата,за съжаление...
Много ми харесаха Домът на слънцата на Алистър Рейнолдс,Малори на Джош Малерман,и И аз съм Рейчъл на Кас Хънтър,както и два комикса - Sentient и A Gift for a Ghost.
Но номинирам само Галактиката и земята там отвътре на Беки Чеймбърс.Последна книга от поредица (която може да се чете отделно),която също не разочарова и запази нивото на предишните книги.
Тази година съм си поставила за цел да прочета повече фантастика,пък ще видим Simple Smile.

Да не би да има грешка с името или е нова книга?

# 541
Най-вероятно е грешка. "Артемида" се казва книгата.

# 542
И в двете теми имаше повече лоши отзиви за Артемида, аз затова я пропуснах (майка ми също се опита да я чете и я заряза, защото според нея била скучна).
Но Аве Мария си заслужава четенето.

# 543
За мен Артемида беше не само скучна,но и с много дразнещ главен герой,едвам я довърших.
Аве Мария много ми хареса,даже повече от Марсианецът,въпреки че използва донякъде една и съща схема.

# 544
Героинята в Артемида наистина е ужасна.  Самата книга е хубава, но от автора очакваме повече и седи малко схематична и опростена.

# 545
На мен си ми хареса.

# 546
Заради недобрите отзиви все отлагам “Артемида”, а и на мен “Проектът “Аве Мария” ми хареса повече от ”Марсианецът”,
Скрит текст:
и то основно заради Камен-Роки
“Артемида” ми е интересна само по две причини- така се казва проектът до Луната, значи ли, че е имаш информация преди да публикува книгата си за това, и една от вероятните астронавтки, които може да летят до там се казва… (Д)жасмин…
Продължавам да чета едновременно и “Мравките”, харесват ми много, но и Олга Токарчук харесвам, интересна е и “Карай плуга си през костите на мъртвите”, а някои от нейните творби са толкова абстрактни, че граничат с фентъзи-фантастиката, та от тази гледна точка бих номинирала и нейните “Чудати разкази” и “Гардеробът”, много ми харесаха миналата година.
На децата пък чета Хари Потър и съм с три книги поне в момента (и освен тях имам започнати и две на тема приложна психология 😀).

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 21:51 от fenyx

# 547
Феникс, според мен, новата мисия се казва Артемида, защото Артемида е сестрата на Аполо Simple Smile
И Уеър вероятно по същата причина е избрал името.
А и Артемида е богиня на Луната, както Аполо - на слънцето. Така че името е по-логично от това на мисиите Аполо.

# 548
А аз се чудех дали е само случайност, дали  е имал отнякъде информация преди да излезе официално. Съвпаденията не са едно, а две…
Jasmine , макар и с фамилия Bashara, а пък тук имаме тази дама, доколкото видях, също през 2017 - избрана да е част от обучаващите се за мисията:
Или с други думи, тези две причини биха ме накарали да прочета може би и “Артемида”, но като знам какво още имам предвидено за четене, няма скоро да се случи.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 22:15 от fenyx

# 549
Анди Уеър е моят фаворит с
1. Аве Мария и
2. Андромеда.
Гледам в Гудрийдс, че съм чела и Сандерсън. Сигурно ми е харесало, но не си спомням много Simple Smile.

Спенса да кажа прявилно ли е предадено името или се има предвида Артемида

Да, два пъти е Лиу Цъсин. Няма странно Робин Хоб също е две номинации Сандърсън 3 пъти, Джо Абъркромби с 3 номинации, Д. Глуховски с 3, Й. Перец - с 4 и пр.

# 550
Моля за извинение. Спенса е спала. Артемида, разбира се.

# 551
Ще видя все пак няма да намеря някой ден време и за “Артемида”, интересно защо не са му се получили (според някои от прочелите я) добре там нещата.
А може би сте мяркали информацията, че се замисля филм (освен, че има вече “Марсианецът”) и по “Проекът “Аве Мария”, но засега сякаш е само още на етап идеен проект, не е ясно дали и кога ще започне снимане.
Скрит текст:

# 552
Добре, като дойде време ще го поправя, имам предвид

# 553
  • България
Отдавна не бях се зачитала във фентъзи така, че да приключа с книгата за една вечер.
Не е нищо особено на пръв поглед, но според мен Дженифър Нилсен е написала "Фалшивият принц" много увлекателно.
Мислех тази вечер да продължа с втората част, но като видях в интернет съществуването на пета част рязко ми мина желанието.
Такива много дълги истории рядко запазват темпото.
За мен историята идеално приключва и само в един том.
Но пари, пари, на кого не са нужни.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 18:14 от МоарейнД (от книгата)

# 554
Много ми харесаха “Мравките” на Бернар Вербер (писах и в другата тема), чудесна, интересна книга включваща освен фантастиката и теми от философски и обществено-политически характер. Имам намерение по-натам да прочета и други книги от автора, допадна ми и чувството му за хумор.

Общи условия

Активация на акаунт