Фентъзи и фантастика - 23

• 38 632
  • 708
  •   1
Отговори
# 405
  • София
А чели ли сте трилогията за Воронин на Владимирова и как я намирате?
Аз няма да чета Червенохала, преди да взема продължението ѝ 😀

Опитах се.  Измъчих над 150 страници на първата книга - не ми хареса и я оставих.

# 406
А чели ли сте трилогията за Воронин на Владимирова и как я намирате?
Аз няма да чета Червенохала, преди да взема продължението ѝ 😀
Първата и книга я прочетох на един дъх. Действието се развива непрекъснато и има обрати.
На мен лично ми хареса.
Другите две не съм ги чела по простата причина ,че в повечето случаи чета теглени книги ,но когато излезе Червенохалата си я купих и не съжалявам. Началото е малко мудно ,но после става много интересно и се чете бързо.

# 407
  • София
На мен първа и втора много ми харесаха, напълниха ми душата. Третата ме вбеси - толкова стереотипно ми беше и спасението на света, и това че главната девойка се оказа едва ли не веща във всички кланови дарби.... Просто не очаквах такъв стереотип за край. Отчасти да се счете за субективно - просто защото първите две ми бяха "уау".

# 408
Вчера започнах да чета "Червенохалата" на Цветелина Владимирова. Всички ютюб блогъри, които следя я хвалят, но засега не съм много впечатлена. Главната героитя е от "любимите" ми женски образи, арогантна и самонадеяна девойка. Дано си променя мнението, все пак съм прочела стотина страници само и дано не се отплесне историята в любовен роман, а не фентъзи.
Началото е малко мудно ,но после неусетно ще я прочетеш.
На мен също ми хареса много книгата и чакам с нетърпение втора част да излезе.
Наистина е малко мудна, поне засега. Интересно ми стана, каква ще е историята на Теригон и Кай с майката на Аварис. Тази вечер се надявам да разбера.

# 409
Вчера завърших Червенохалата" и мога само да кажа, браво на Цветелина Владимирова. Имаше някои дребни неща, които ме подразниха, но книгата е много добра.

# 410
Здравейте, аз се включвам с въпрос за темпорална фантастика. Можете ли да препоръчате добри книги в този раздел? Последната, която прочетох, беше "Всички наши грешни дни" на Илан Мастаи и е великолепна. Търся нещо подобно, многопластово.

# 411
  • Майничка
Сещам се за "Скитникът между звездите" на Джек Лондон.

# 412
На мен Всички наши грешни дни ми напомня повече за сериали, отколкото за книги - с мултивселени, пътуване във времето и т.н.
Примерно донякъде ми прилича на Експериментът, също на 12 маймуни (сериала, а не филма), Counterpart, немския Дарк. Но всички са по-мрачни и фокусът не е върху романтиката.

По нея също имаше поръчан сериал, но не знам какво стана с този проект. Сигурно се забави заради пандемията.

# 413
Аниш, готино звучи. Интригуващо е. Успех!

Мога да те поканя в една моя група за писане (има всичко - поезия, проза от всякакъв вид) - https://www.facebook.com/groups/1985525181611591

А и всеки, който се интересува от писане (и четене) е добре дошъл!
Добро утро на всички.
Вместо пакост, предлагам лакомство, т.е. започнах публикуването на книжчицата в "Кръстопът на думите"/линкът е в поста, който цитирам/. Първоначалните отзиви са много добри.
Lady Brinne, имате страхотно позитивна група.Flowers Hibiscus

# 414
Зачетох се в две книги едновременно - Ритъмът на Войната на Сандърсън и Dragon Keeper/поредица Rain  Wild Chronikles на Р.Хоб. Втората книга си я  превеждам през руски, поради което чета бавно.
Сандърсън малко ме дразни, с това че Ритъмът...стана супер епичен, направо засенчва Малазана и ми е трудно да следя няколкото основни истории - на Каладин и Далинар. Предполагам, накрая ще се наложи отново да прочета всичко от самото начало. Въпреки това историята е яка епика и става все по-епична.

При Хоб действието безумно се точи. Предполагам след като бях свикнал да "тичам" с убиеца Фицрицарин, а по-късно и с Кенит, ми е досадно да слушам въздишките на Седрик на колко противен кораб се намира и размислите на Алис. Всъщност най-доволен съм от главите на Тимара - в тях поне има дракони....ако могат да се нарекат така.

# 415
  • Майничка
Бързам да приключа "Божи войни" на Сапковски днес, вече трети ден я точа, ... абе, уморяват ли ме тези имена, аз ли не мога да се концентрирам с това прескачане напред-назад... с две думи, бавно върви.😟

# 416
Бързам да приключа "Божи войни" на Сапковски днес, вече трети ден я точа, ... абе, уморяват ли ме тези имена, аз ли не мога да се концентрирам с това прескачане напред-назад... с две думи, бавно върви.😟
Четох "Кулата на шутовете" още като излезе, по спомен ми хареса, но какво, що нямам много спомени. Видях, че е излязла втората книга, но се чудя дали да не препрочета първата.

# 417
  • Майничка
Аз я препрочитах скоро (имах едни дълги пътувания и престои, а озон я бяха пуснали безплатно в електронен вариант), иначе изобщо нямаше да се оправя с героите. 😶

# 418
  • Разпиляна във въображението
Аз продължавам с Джо Абъркромби съм на "Отмъщението на Монца"

# 419
Чета “Градът” на Клифърд Саймък и колкото повече напредвам с книгата, толкова повече ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт