Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 398
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 210
  • Най-красивата страна
Четох,че тези,които са настанени в Смядово били много доволни..
Някои пък питаха в групите във фб точно за къща с двор,защото са дошли с голямо куче...че даже и с две..
Или защото са групичка от няколко майки с деца и ги е страх да се делят..

# 211
  • Наблизо
И аз смятам,че това е шанс за България.Дори за високообразованите.Докато се ориентират,но после работа има.Надявам се и гледам позитивно.
Най-вече за здравни работници,дано някой остане..

# 212
  • гр. Варна
И докато хората се ориентират в обстановката, по центъра някой минава и сваля номерата на колите на всички украински коли... което е такава простотия, все още не е ясно каква е целта, освен да напраят мръсно на „лошите” пришълци.
Информиращата Нелли е написала за 3бр.
Скрит текст:

Мястото е запушената ул. "Д. Чинтулов", където са наели и предлатили квартира за 3 месеца (тристаен за 700Е/м)
Скрит текст:
Не знам каква е целта, явно някой съсед, плащаш си месечен абонамент и не намерил място за нощувка  е възроптал.
Украинците с автомобили са ориентирани. На две крачки има подземен охраняем паркинг на х-л "Димят".

# 213
Само три коли? В същата група май мярнах още постове за същия проблем. Надали ще са последните. Поне добричлии могат да си отдъхнат, сега на прицел ще са украинските коли...

# 214
Как да стане отиване на село? Домовете имат собственици и не може да го вземеш, дори да ги купиш.. Тук има празни къщи, но кой да тръгне да издирва ,убеждава ,изкупува за да предостави. Иначе е близо до голям град, има транспорт, който не се ползва достатъчно и губи, защото  кризи, за някого, за друг - има си кола и  възможности ,та почти празен автобуса.. И са много такиава селища..  Ако почнат да изкупуват ,цените ще скочат веднага. Трябва масово ,изведнъж. В цялата страна. Идва другия въпрос- кой ще иска да се засели.

Пари  и пари   и пари...

# 215
За какво да свалят номерата, има наистина големи ненормалници!!!

# 216
Родното ми градче е малко, около 3000 жители. Миналата седмица от кметството обикаляли по къщите със самотно живеещи да ги питат биха ли подслонили бежанци. Повечето, да не кажа всички, отказали.

# 217
  • София
Да, пари, пари, пари, всичко е пари, но и не само. Напълно ги разбирам, че искат устроен град, но то и големите градове си имат минуси. Ако децата ми са по-големи и самостоятелни, бих се "забила" точно в някое село. Баби, раздумка, чист въздух, тишина, дворче .... Flowers Peach Animal OxFlowers EggplantHouse With Garden

# 218
Нямам жилищна площ за отделяне. Като си дойде сина се пълни всичко. Мога стая една за кратко време ,но това няма да е кратко.
50 кв жилищна и още други спомагателни. Стопански сгради доста.
 Има срещу нас не лоша къща да се продава с 1.4 дка двор, стопански сгради. Къщата е стабилна и годна веднага ,после иска дограма на приземен етаж , но е добре и така, трудно се отварят прозорци, не са модерни.
 Има пристройки ,стопански, гараж, паянтов,. Искаха 20 хил, няма купувачи, сега може повече да искат, с инфлацията и   не съм питала. Две-три семейства могат да живеят, ако я  купят. Работа ще намерят в града.Училища - има средно, в града избор има.Близо е ,30 мин .
Даже ако някой иска да купува мога да го свържа.Има кладенец, наистина отдавна не ползван.
Ако съм бежанец от село, не мие  чуждо, ако държавата уреди заеми изгодни ,че не знам пари взели ли са, как стоят нещата- бих купила това. 4000 жители плюс минус. Но в затихнало селище, без пътища, работа наблизо, лекари, магазини - ние  не искаме, отиваме в града. Така стоят нещата.

# 219
Мога да си представя, ако не познавам някого, че няма да го пусна в къщата си, особено ако съм самотно живееща, но и не само. Това е риск, има всякакви хора. Те имат проблем, да, голям проблем, но изведнъж стават мой проблем, ако ме разбирате.

# 220
  • Най-красивата страна
Свързано е и с разходи.

# 221
# 222

От самото начало  е обявен данъка, туристическия.
 Пак се чудят какво, заглавието е важно  и трафика за "медията".

# 223
  • гр. Варна
Данъкът е в диапазон 0, 20лв-3,00 лв според общината, където е мястото за настаняване, на нощувка.
Могат да отразят хранене 38,00лв +2,00лв нощувка.

# 224
  • Най-красивата страна
На Дуранкулак доброволци са успели да се организират.
Една палатка,вода,,чай.
Вчера поискаха помощ-кроасани,солети,бисквити,салам,за да правят сандвичи,чай,прясно мляко,сокчета за децата...
Защото на Дуранкулак нямаше нищо до сега.
Аз пак питах-Това не е ли работа на държавата?
Защо от румънската страна има всичко,а от нашата нищо?
Иначе не е проблем да им занеса чай и бисквити...

Общи условия

Активация на акаунт