Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 193
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Те едва ли са на гривни, а на долари. Имат кредитни карти, едва ли са им блокирани.

# 76
  • Terra incognita
Какво разбирате под скъпа кола? И дали това не е единственото, което им е останало? Ако нямат храна и дрехи, защо да не се редят за помощи?

# 77
  • Най-красивата страна
В спортната зала помагат и украинци-да.
Особено тези,които са отдавна тук.
Работят по 8 часа.

Богатите украинци си имат жилища-някои собствени,други са наели.И помагат на сънародниците,които някои от тях подслониха.

Да,скъпата кола нищо не значи.
И аз в момента карам доста скъпа кола,ама не е моята.

Има украинци със скъпи коли,писах назад в темата.
Кой каквато кола имал с такава дошъл.
Украинката на която помагам също е с хубава кола,ама няма пари и колата е на името на мъжа и,тя не може да я продаде.с тази кола са избягали тя,две деца и още една майка.

# 78
  • гр. Варна
missence, с поста си отговорих на Veronikaaa относно мъже.
Ели-Мели, да има украинци и руснаци(установили се във Варна), които помагат, но автомобилите им са с BG регистрация.

# 79
  • София
Добре де, Нарциса, нищо ли да не се прави за тези хора? Случи се този кошмар, хората се изсипват тук, а държавата трябва да се прави, че не ги вижда ли? Да им кажем - "Айде, кой откъде е, че ние си имаме бедни". Обаче, бедните и страдащите пак ще са си тук в същото количество и след като украинците си заминат. Мизерна държава сме си и тези хора не са ни виновни за това.

За луксозните коли - един разказ от Варна, дори и художествено лустросан, пак ме накара да се кръстя с две ръце да ни подмине. https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Za-bogatite-ukraintci-koi … ipove_772156.html

# 80
Назад писах, нямам против украинците, ами разбирам защо нашенците се възмущават. Разбирам в повечето случаи и защо други нашенци се възмущават от първите. Обаче има някои случаи, когато не го разбирам, и за тях имам предвид, че звучат като лигльовци, които не са имали по-сериозен проблем от къде да пуснат поръчка за обедно меню.

# 81
  • По света и у нас
Помощите трябва да се дават на хората и те да си решат как да си ги изхарчат - за каквото им трябва - дрехи, пелени, шампоан, храна и тн,  а не на хотелите.
На хотелите 40 лева на ден на човек е много. Това е. Ако не са в хотел тези хора - какво ще правят, какво ще ядат, още ли пари ще им даваме?

Даваш им дневнитр и те да си се оправят не са малки, не са глупави. Как им харесвало и не им харесвало си е техен проблем - квартири има, парно има, духалки има, храната се купува от пазара, идват с коли - могат да се закарат и да си напазаруват. Не са на работа имат време за губене.  Това е. Това не е курорт а приют - да си сготвят. През това време да си намерят някаква  работа и това е. Има начини.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 17:26 от PriMadonna

# 82
  • София
Министърът каза, че са водили интензивни преговори преди да стигнат до това число. Така че работата е опечена.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 17:49 от Andariel

# 83
  • София
Точно. Против украинците нямам нищо. По-възмутена съм от възмущението, че някой се възмущава (ако ме разбирате).
Голяма работа, че някой си написал във фейса, че бил възмутен. Еми, възмутен ще е, като едвам преживява и не вижда по-далеч от хляба на маса ти довечера. Какво очаквате? Да ахка и да охка. Бачкал е цял ден, донесъл е 20лв вкъщи, отишъл е до магазина и са му стигнали за хляб и масло, прибрал се у дома, вреснали децата, че са гладни, той седнал и прочел, че на бежанец се пада по 40лв/ден, безплатно частно училище, безплатна медицинска помощ, безплатна храна и дрехи и теглил една майна на системата. Аз пък изобщо не съм възмутена от такива хора. Дано не стигам на тяхното положение, защото гладът е по-силен от тока и като си легнат децата гладни, на теб ти е все тази, че някой бежанец нямал дамска превръзка.
Да, знам, че всички сме бели и добри, ама има и един малък %, които не могат да се въздържат. За съжаление се срещам с такива хора и горе-долу знам мисленето им.

И да, средната класа и "богатите" обикновено помагат тихомълком, че и без това се смята, че на тях все малко им се взема от имането.

И да, хотелиерите видяха ниша за спасение и я използват. Никой не може да им се сърди. Имам позната с хотел, който стоя затворен цяла есен и зима и имаха информация (в техните среди), че се задават едни пари, още преди да се обявят официално. Събра персонала и отвори моментално хотела. Даде едни пари за няколко дена да настани бежанците и зачака въпросните 40лв. Никой не може да ѝ се сърди, че видя спасение в бежанците. Хем е добра и благородна за пред другите. Поства снимки през ден от хотела, пише, че помага, а всъщност си спасява бизнеса. Няма лошо, близки сме и си каза под сурдинка, че и тя семейство храни.

# 84
  • Terra incognita
Нали ти обясняваше, че всеки има гледна точка, мнение и едва ли не разбираш всеки? Защо се възмущаваш, че някой се възмущава на възмущаващите се?
И да ти кажа, тия дето пишат във Фейса хич не са едва преживяващи. Много са си добре. Говоря за моята френд листа. Ама като се юрнат по някой, който нададе вой и ела да видиш какво става. Стадото е събрано.

# 85
  • София
Нали ти обясняваше, че всеки има гледна точка, мнение и едва ли не разбираш всеки? Защо се възмущаваш, че някой се възмущава на възмущаващите се?
Скрит текст:
И да ти кажа, тия дето пишат във Фейса хич не са едва преживяващи. Много са си добре. Говоря за моята френд листа. Ама като се юрнат по някой, който нададе вой и ела да видиш какво става. Стадото е събрано.
Именно. Възмутена съм, че много не им влизат в положение, но имат право, особено ако не са контактували или помагали на такива хора. Ако погледнеш живота от тяхната гледна точка, ще разбереш и яда им, както разбираме и бежанците.

Не знам кой точно пише у фейса, но аз имам лично наблюдение върху такива семейства, които изнемогват и то от години (преди пандемия, преди война и инфлация). Едвам оцеляват- буквално! Нямат храна, ток, дрехи, децата не ходят на училище по тази причина, а всички бачкат, не е като да са седнали и да чакат. И пак по някакъв начин са стигнали до хора, които им помагат с малко. А за тези с болестите не ми се мисли и говори.

Та няма какво да им се чудим. Глад, мизерия, озлобление и отчаяние ги е обхванало. Нормални човешки чувства.

Скрит текст:
Помагах на една самотна майка преди време. Сега си стъпи жената някак на краката. Всеки празник намира начин да ме поздрави и да ми благодари. И не защото съм направила кой знае какво, а защото каза, че в онзи момент е са ѝ минавали страшни мисли.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 18:12 от missence

# 86
  • Terra incognita
Моето възмущение е отнесено към онези, които си имат всичко не тънат в лукс, но живеят нормално. И все някой им е длъжен. И все гледат в чуждата паничка. И все е защо, защо, защо? Защо другитр така, пък аз иначе? Там не мога да ги разбера. А са много тези хора. Повече от реално изпадналите в крайна нужда.

# 87
  • София
Моето възмущение е отнесено към онези, които си имат всичко не тънат в лукс, но живеят нормално. И все някой им е длъжен. И все гледат в чуждата паничка. И все е защо, защо, защо? Защо другитр така, пък аз иначе? Там не мога да ги разбера. А са много тези хора. Повече от реално изпадналите в крайна нужда.
Няма как да знаеш, дали някой човек си има всичко. Може така да изглежда, а всъщност да е в крайна нужда за нещо конкретно.

# 88
  • Terra incognita
Това са хора, които са облечени добре, ходят редовно на маникюр и фризьор, ходят по ресторанти и почивки, имат ток и течаща вода, организират рождени дни за децата си ксто една малка сватба, та за какви нужди говориш? Това са хора, които познавам лично. Нищо не говори за крайна бедност.

# 89
  • Най-красивата страна
Когато си на собствена територия в собствената си къща и децата ти са облечени и нахранени,някак си е грозно да плюеш по хора,които са загубили всичко...

Общи условия

Активация на акаунт