Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 382
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 180
Има и по-жалостиви - сън не ги лови заради бежанците, ама дайте да пращаме още оръжия и самолети на Украйна, че колкото може по-дълго да продължи войната.

Утре ако съм сама с децата в чужда държава без дом, без работа и без мъж, как ще се оправя с 20 евро на ден - не знам.
Ами ще ви настанят в хотел и ще ви хранят на първо време.

# 181
Викаш, да дадем Украйна, нали, пък дано му стигне на диктатора и нас да не закача. Дали ще обещае да не иска повече? Видя се колко струва честната му дума. Ама да бързаме да му угодим, нищо, че става дума за чужда държава и че там живеят хора като нас.

# 182
  • София
Това не са уникални твои разсъждения. Повечето хора го правят, няма какво да скачаш като ожилена. Няма значение дали го казват на глас. По сегашните събития е същото,

# 183
Ами това казвам и аз - решете най-накрая - жал ли ви е за майките, дечицата, старците бежанци и искате да спре войната, или държите всичко да продължи до победата на Украйна. Може да се проточи и десетина години, и докато вечеряме, ще слушаме измежду новините за цените на хляба и някоя катастрофа, поредната сводка къде днес е имало боеве в Украйна. Както слушахме за Ирак, за Югославия, за Сирия...

# 184
  • Пловдив
Ми на временто баба ми се е евакуирала в Попица, когато са бомбардирали София... Не е избягала в Украйна.
Имах ги предвид. Майка ми с брат и братовчед + майка и стринка - в едно село близо до Пловдив, Ръжево се казва. Без бащите, те работят. И да, точно евакуиране са го наричали, ОБАЧЕ цяла Европа е била във война - където и да идеш, на война попадаш, и при това точно у нас наземни сражения не е имало, само бомби, та има разлика от Украйна.
И в други държави по подобен начин са се изнасяли в тяхната си провинция, който има възможност. Но сега засега не е същото.

-----
Андариел, както се казва във вицовете, зависи от гледната точка. Ти му викаш вътрешна сделка, за да звучи сурово и учено, други му викат поставяне на тяхно място.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 23:48 от Магдена

# 185
Украйна е 44 милиона, а едва само 3 милиона са се изнесли до този момент. Значи все пак едни 40 милиона са решили да останат на хубавото и да се спасяват в мирните региони на Украйна, така ще българите могат да спят спокойно.

# 186
  • София
Три милиона са само началото. А ние скоро ще започнем да се задъхваме, а сме една шепа народ, западняците вече започнаха да се дърпат.

# 187
Ами какво да направим? Да сложим по един войник с оръжие да ги стреля на границата? Казаха, че от 900 хиляди влезнали у нас са останали към 100 хиляди. Знаем си дереждето, украинците също не си умират да останат в България. А Запада са такива лицемери, давали отбой. На приказки са много силни, но пак ние по границата ще се оправяме както знаем.

# 188
  • По света и у нас
Бианка 1. Няма да си с 20 евро на ден ами ще си със 60 евро на ден, защото ще сте трима души - ти и вете ти деца. 2. Защо си ОК с това  хетела да получи, а бежанците да не получат... Тези хора са в нужда, а не хотела, хотела е на БГ територия, не е бомбардиран.
3. Всеки може да помогне, както може - например ако ти приютиш един бежанец, ти би трябвало да получиш 10 евро и бежанеца получава да получи 10 евро, все пак той е свободен човек може да реши да си хапне каквото иска. Ако се махне от къщата ти, вече няма да получаваш 10 евро. И така. 4. Като 40 лв. не ти се вижда много пари, ми дайте и на бабите и на дядовците ни по 40 на ден - те да не са цъфнали сличайно? Те живеят с по 10 лева на ден. Те са същия размер хора, със същите нужди, също ядат по 3 пъти на ден. Защо едно дете ще получава 40 лева а един старец 10 лева?

# 189
Ели-Мели, а ти как си го представяш, 40 милиона украинци да хукнат да се спасяват в Западна Европа? Къде ще отидат тези хора, коя държава ще се нагърби да ги осигурява и издържа, да им намери работа и т.н.? Лесно е да се каже "бягайте и се спасявайте".

# 190
Най- справедливо ще е бежанците да се разпределят правопропорционално на изпращаната военна помощ за Украйна. Който спомага войната да продължава, да поема и увеличаващите се бежанци. Значи най- много за САЩ, после Германия и т.н.

# 191
  • София
Най- справедливо ще е бежанците да се разпределят правопропорционално на изпращаната военна помощ за Украйна. Който спомага войната да продължава, да поема и увеличаващите се бежанци. Значи най- много за САЩ, после Германия и т.н.
Надявай се. Те могат да помогнат финансово, но да поемат бежанската вълна, едва ли. Не случайно приемат такива като нас по границите на ЕС. Не сме им потрябвали, просто им трябват буфери за бежанска вълна и военни бази. Този филм вече сме го гледали. Иначе предложението ти не е лошо.

# 192
Ами това казвам и аз - решете най-накрая - жал ли ви е за майките, дечицата, старците бежанци и искате да спре войната, или държите всичко да продължи до победата на Украйна. Може да се проточи и десетина години, и докато вечеряме, ще слушаме измежду новините за цените на хляба и някоя катастрофа, поредната сводка къде днес е имало боеве в Украйна. Както слушахме за Ирак, за Югославия, за Сирия...
Затова е най-добре Украйна да бъде подарена на Путин - хем населението ѝ ще цъфне и върже, хем той ще замаже излагацията на "славната и непобедима Червена армия".

# 193
Кое е най- добре аз нямам капацитета да определям. Виждам само, че някои от Запада наливат оръжие в Украйна, а милиони бежанци идват в Източна Европа.

# 194
  • Варна
Не ги разбирам аз тия помощи във вид на оръжие ама знам ли, може в мен да е повредата...

Общи условия

Активация на акаунт