Сега обаче ако се замислим практически как успяваме да ги посрещнем тези хора и да им дадем чаршафи и храна и топло жилище? Като самите ние имаме храна, чаршафи и топло жилище.
Ако ние нямаме то не само не можем да помогнем, но и ние заедно с тях ще отидем да тежим на някой друг.
Сега въпроса е дали политиците могат да изкарат и вълка сит и агнето цяло и дали ще успеят да преценят какво точно е правилно да се направи , за да не се стигне до невероятни катастрофи за всички ни.
Т.е. емоционално няма да купуваме газ, при положение че австрийците са мисля към 75% на руски газ, немците към 60 или 65 % , провери си ги чела съм ги отдавна и не гарантирам точно, и пр. и т.н. ... да бъдат сривани в жертва силни европейски икономики каква ползва може да има за всички ни?
Не помня точно на кой беше една мисъл, звучеше от сорта @ Не се смей на глупостта на врага си, тя е твоето оръжие @ , а и на "Не прекъсвай врага си когато греши." Наполеон Бонапарт ...
Та ако наистина си направим харакири с икономиките кой ще спечели ??? И както се забелязва никой не ни спира!
Така че аз съм на принципа - помагаме с каквото можем без излишни пароли и идеологии.