Икономическата криза в следствие на войната

• 17 114
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
  • пустинята Гоби
По принцип съм съгласна с теб и знам, че за чужденците цените са други. Аз ходя там по носталгични причини, но никога с преспиване. Преди 9 години реших да ида на почивка за 7-8 дни и видях, че не заслужава парите. Иначе в Гърция ходим от над 10 години, но нямам нерви сякаш да чакам по граници и да резервирам отрано.

# 61
  • Пловдив
Не подозирах, наистина, че в едно такова проклето място за живеене и наказание на земята като България изобщо дерт може да бъде къде да се ходи на море, но вече ще знам. Flushed

# 62
Явно други не възприемат така мястото. Предполагам, че си преживяла нещо, за да имаш такава реакция.

Четох вчера коментар на германска банка, дават прогноза за над 10% инфлация. Това ме зачуди доста, защото до скоро преди войната прогнозата беше за 2%. Та, ще става, каквото ще става, само да сме живи и здрави и да оцелеем.

# 63
  • Пловдив
А, не, цитат е от по-горе, на Желязната лейди. Wink

Скрит текст:
Цитат
И аз помня и купоните, и режимите на тока и водата. Веднъж не успях да взема прах за пране от камиона, свърши малко пред мен и после стъргахме сапун с ренде, за да пусна пералня като дойде тока и пуснат водата. Помня и опашките за тоалетна хартия, както и тези за книги пред книжарниците, какво ли не помня вече! Все повече си мисля, че БГ е едно проклето място за живеене и всички тук сме наказани.

# 64
Пропуснала съм го. Simple Smile

# 65
Знам, че звучи смешно на фона на случващото се, но, да, дерт ми е почивката на море. Имам малко дете, което се влюби в морето и не го вълнува политическата и икономическа обстановка. Отделно не може да пътува дълго, така че чужбина не е опция, поне докато не порасне още малко. Най-близо ми е северното ни Черноморие, затова две години ходим там. И гледам в някой не много посещаван курорт, за да не е гъч. Миналата година на св. Константин и Елена, беше много спокойно в разгара на сезона, перфектно за хора с бебе. Олинклузива навсякъде е гаден, ама за седмица се изкарва, не сме отишли да ядем. Надявам се като видят, че нямат резервации, да паднат цените, особено за късни резервации "в последния момент"

# 66
  • Пловдив
Аз изобщо не смятам за нещо лошо да ти е дерт почивката на море. Исках да кажа, че не разбирам на тоя фон драматичните изказвания какво прокълнато място за живеене сме. Flushed  И макар да цитирах конкретно The Iron Lady, защото нейното изказване запомних, нямам само него предвид.

# 67
Знам, че звучи смешно на фона на случващото се, но, да, дерт ми е почивката на море. Имам малко дете, което се влюби в морето и не го вълнува политическата и икономическа обстановка. Отделно не може да пътува дълго, така че чужбина не е опция, поне докато не порасне още малко. Най-близо ми е северното ни Черноморие, затова две години ходим там. И гледам в някой не много посещаван курорт, за да не е гъч. Миналата година на св. Константин и Елена, беше много спокойно в разгара на сезона, перфектно за хора с бебе. Олинклузива навсякъде е гаден, ама за седмица се изкарва, не сме отишли да ядем. Надявам се като видят, че нямат резервации, да паднат цените, особено за късни резервации "в последния момент"
Ако съдим по миналата година точно в последния момент такава офанзива имаше от румънски пазар, че се спряха всякакви специални оферти и въпреки това резервациите не спираха да валят буквално. Тази година не знам как ще е, но на ранни записвания пак имаше голяма активност.

# 68
Няма да има рускоговорящи, но румънци защо не? Те си обичат морето ни. Ние и тази година ще сме на бг море на почивка, нищо, че сме от Варна, нищо, че имаме серификат за чужбина и вече почти няма мерки никъде. С малко дете сме и сме си в България на почивка.

В темата за морето писах, че най-вероятно вдигането на цените ще удари изхранването по хотелите. Ще се реже от заплати на персонал и от храната.

# 69
  • пустинята Гоби
Мен, ако питаш, ще се реже от качество, цените и без това са високи.

# 70
  • СИ

... В темата за морето писах, че най-вероятно вдигането на цените ще удари изхранването по хотелите. Ще се реже от заплати на персонал и от храната.

То понеже досега родните мутри, тоест хотелиери се късаха да дават високи заплати на персонала, та сега и да ги режат. Храната традиционно си беше полуфабрикати и всякакви боклуци. Сега не искам да си представям, какво ще е.

# 71
Миналата година повечето персонал бяха украинки, даже български не знаеха. Добре, че знам руски иначе нямаше да се разбера с камериерката /нито бг, нито англ знаеше/ Joy  Та, тя ми каза, че повечето са украинки.

# 72
То изхранването по черноморските хотели и досега беше мизерно, едва ли може още да се пести. Остава само да нарежат хавлиите на две, и да заменят леглата с матраци на пода Laughing

# 73
Мен, ако питаш, ще се реже от качество, цените и без това са високи.
което е скрита инфлация и в момента е в разгара си
Uncommon прогнозата беше 5 и се качваше към 7 сега е 10 и се говори за нагоре.
плюс скритата , чрез намаляване на количество, качество и пр. според мен ще е мин. 25. мое мнение

# 74
Купувахме захар по 900 гр, да остане цената същата, нищо ново.Те си знаят.

Общи условия

Активация на акаунт