Икономическата криза в следствие на войната

• 17 081
  • 301
  •   1
Отговори
# 15
Тази сутрин във вестника прочетох, че има олио по складовете и не е основателно това вдигане на цените на олиото. Призоваваха хората да не купуват в големи количества олио, защото цената както изкуствено се вдигнала, така и реално може да се вдигне. Още нещо: според мене тази спекула, която се създава около олиото, е за да може да се дестабилизира българския пазар. Всичко това го оправдават заради войната в Украйна.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 17:43 от Jennifer_w

# 16
Чух, че нарочно ги криели по складовете, за да създават паника и да си "оправдаят" спекулата.
Паниката вече явно я има,успяха ....

И според мен го крият,веднъж бяха намалили бебешките пюрета-всичко празно....
Свърши промоцията и напълниха щанда .....

# 17
С днешните социални мрежи и инфорационната война е достъчно някой да напише във ФБ, че бензина някъде е 4 лв и сме изяли олиото и пшеницата, и паниката е налице. Секулата също. Очаквам и сериозно покачване на цената на хляба скоро.

# 18
Тази сутрин във вестника прочетох, че има олио по складовете и не е основателно това вдигане на цените на олиото. Призоваваха хората да не купуват в големи количества олио, защото цената както изкуствено се вдигнала, така и реално може да се вдигне. Още нещо: според мене тази спекула, която се създава около олиото, е за да може да се дестабилизира българския пазар. Всичко това го оправдават заради войната в Украйна.

Просто нашенецът винаги гледа да удари кьоравото. То и по света е така, ама у нас е някак повече по бай Ганьовски. А и купувачите много се връзват и кълват на гола кука дали от бедност или от изконния български страх да не се минат...

# 19
С днешните социални мрежи и инфорационната война е достъчно някой да напише във ФБ, че бензина някъде е 4 лв и сме изяли олиото и пшеницата, и паниката е налице. Секулата също. Очаквам и сериозно покачване на цената на хляба скоро.
Много се радвам, че нямам социални мрежи и смених гугъл с мозила, та и шокиращи новини не ми предлага.

# 20
Планирам да направя същото със социалните, а хром е сменен с мозила отдавна. За съжаление ще трябва да се върна на гугълсърч, защото дък-дък-гоу изплискаха легена с последния си туит.

# 21
Кризата с олиото тръгна още в началото на годината и преди истерията с Украина, заради лоша реколта при палмата и соята, бури, вятър и циклони. Обаче един предвидлив търговец гледа тия новини и си подготвя снабдяването. Един непредвидлив търговец само си подготвя оправдания.

# 22
Специално това с олиото ми е доста безумно. Какво, да не го пием това олио? Чак пък да се запасявам с олио, как ли не. В нашето домакинство за година я изразходваме, я не една бутилка. Но даже да е на месец по литър, мабожемой, с колко трябва да поскъпне, за да ме събори финансово!

# 23
Специално това с олиото ми е доста безумно. Какво, да не го пием това олио? Чак пък да се запасявам с олио, как ли не. В нашето домакинство за година я изразходваме, я не една бутилка. Но даже да е на месец по литър, мабожемой, с колко трябва да поскъпне, за да ме събори финансово!
И аз не го разбирам това с олиото. Виж поскъпването на горивата бих казала, че най ме притеснява в момента. Вие как мислите, до кога цените ще се качват и кога и дали ще има спад?

# 24
Поне до края на войната ще е така, мисля си.

# 25
  • пустинята Гоби
Олиото беше на промоция и предвид истерията, че го няма - снимката е логична. Временно е, олио има.

Не знам дали се притеснявам. Реално ми писна, последните две години стрес и за капак - война Confused . Честно казано не икономическата криза ме притеснява, а военната.

# 26
Вие как мислите, до кога цените ще се качват и кога и дали ще има спад?
Ами ще се покачват докато има инфлация и сътресения на международните пазари, няма как да сме изолирани. За да спаднат трябва да имаме собствено произодство на всички основни неща, което не си представям да стане, значи остава другия вариянт за постоянно ¯\_(ツ)_/¯

# 27
  • пустинята Гоби
Ние произвеждаме доста основни неща, проблема е че голяма част от тях се изнасят. Вярно, че заради ЕС не произвеждаме вече много храни, че нали имаме договори да им внасяме боклуците, но при кризи и дефиците, ще се яде каквото има.

# 28
Виж поскъпването на горивата бих казала, че най ме притеснява в момента. Вие как мислите, до кога цените ще се качват и кога и дали ще има спад?
Чакай, за спад не може да се говори, първо ще влезем в рецесия.

# 29
Вие как мислите, до кога цените ще се качват и кога и дали ще има спад?
Ще има спад в цената, когато приключи руско-украинската комедия. Кога? Поне до края на 2022 няма предпоставки за някаква чувствителна промяна.

Общи условия

Активация на акаунт