Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 212 089
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 1 050
Мине се, не мине, пак съм тук.
Тежеста вдясно под реброто се изяви пак, то не мога и да я локализирам точно, но някъде там. Корем-балон, бълбукане по черва и навсякъде, но все вдясно, гадене. Пак на гастро тия дни и явно няма да мине без инвазивно изследване, няма ли да имам спокойствие със здравето най накрая...

# 1 051
Нямам идея дали съм за тук. Хвърлям по едно око.
Имам си проблеми, колонисти не показа нищо. Предстои и гастро, но споделям, че ми действа добре био гая за добро чревно здраве по 2 на ден. Мисля да го пия 6 месеца.

# 1 052
Аз, когато съм с корем като балон - по-точно като нещо пренапомпано, даже не е и тежест, а налягане във всички посоки (по закона на Паскал, понякога си мисля, че наистина е нагнетен въздух вътре) - тогава нямам никакво бълбукане или движение на червата. Макар че на ехограф се вижда перисталтика, явно е твърде слаба тогава. И никога не се е случвало да ходя по голяма, когато съм с "балониран" корем.
Има ли и друг, при когото червата са като блокирани? В даден момент може да започне движение, дори да има диария, но това винаги е след периода на раздуване. Опитвам се да разбера каква е разликата между моето подуване и това, което всеки има понякога (вкл. и аз, преди внезапно организма ми да се промени преди 4 години)...

# 1 053
  • под тепетата
Да, много точно го описа. В такъв случай са ми предписвали медицински въглен, за да изкара газовете.

# 1 054
При мен е абсолютно всеки ден, не е на периоди.

# 1 055
Мине се, не мине, пак съм тук.
Тежеста вдясно под реброто се изяви пак, то не мога и да я локализирам точно, но някъде там. Корем-балон, бълбукане по черва и навсякъде, но все вдясно, гадене. Пак на гастро тия дни и явно няма да мине без инвазивно изследване, няма ли да имам спокойствие със здравето най накрая...

Здравейте! И аз съм с някакво странно чувство вдясно. Някаква лека болка. Според гастро са червата...понякога боли след ядене,понякога не. Много ми е странно. Аз се шашкам,че ми е жълто небцето...личния го видя вика няма проблем  . Правих кръвни,всичко е 6 . Много странно. Ама се притеснявам

# 1 056
За мен основната причина са нервичките. Като децата, които ги боли корем или повръщат, ако не им се ходи на градина примерно. Аз напрегна ли се - веднага почват прерязващи болки. Даже си знам преди да са почнали.

# 1 057
Нова съм в темата, поизчетох няколко страници, но информацията ми идва твърде много.

От години страдам от тъпа болка ниско долу, понякога ляво, понякога дясно. Подозирах възпаление на яйчниците, гинекологът отхвърля. Отхвърлят и бъбречно заболяване.
Поне два пъти годишно имам тежки кризи, с ужасна болка ниско долу, в кръста и прекарвам 2-3 дни на легло.
Никога лекар не ми е подсказвал дори за СРДЧ.
Понякога изхожданията ми стигат до 5 пъти дневно, което май си е много ( въпреки, че съм слаба ям доста и си мислех, че голямото количество храна е причина). Понякога се изхождам трудно, понякога имам диария, дори в рамките на един ден може да се редуват.
Коремът ми е подут.
Често имам болка при полов акт.
На ректума имам някакво образование, което предполагам е хемероид.

Записах си час за колоноскопия, но така и не се видях с доктора за първа среща, да обсъдим дали изобщо е належащо. Сестрата ми тикна кутия с нещо, което да пия три дни преди прегледа и толкоз… Та при това отношение се чудя дали изобщо да направя изследването.

# 1 058
Та при това отношение се чудя дали изобщо да направя изследването.

Направете си един калпротектин тест преди това.
Може и други изследвания, ако не сте правили.
Къде ще ви правят колоноскопията?

# 1 059
Та при това отношение се чудя дали изобщо да направя изследването.

Направете си един калпротектин тест преди това.
Може и други изследвания, ако не сте правили.
Къде ще ви правят колоноскопията?
Живея в Австрия и прегледа ми е насрочен при местен лекар. Но наистина очаквах да има първичен преглед, не направо от вратата за краката.

Сега ще търся в нета да видя какво аджеба е калоротектин и как ли е на немски Simple Smile

# 1 060
Странно, хроничната абдоминална болка често е достатъчен симптом за колоноскопия, но преди нея винаги се правят стандартни тестове, които да покажат накъде духа вятърът.
Какви изследвания сте правили до момента и как стигнахте до колоноскопия?

# 1 061
Странно, хроничната абдоминална болка често е достатъчен симптом за колоноскопия, но преди нея винаги се правят стандартни тестове, които да покажат накъде духа вятърът.
Какви изследвания сте правили до момента и как стигнахте до колоноскопия?
Никакви изследвания освен рутинни кръвни веднъж на 1-2г.
Като получа криза, отивам при личната, тя ме праща на гинеколог, гинекологът ме праща на нефролог и накрая нищо конкретно. Правят ултразвук, няма нищо, но има болка.
Затова и се “самодиагностицирах” със СРДЧ.

# 1 062
Задължително калпротектин, може и някакви хеликобактер и тн.

# 1 063
Задължително калпротектин, може и някакви хеликобактер и тн.

Термина за колоноскопия ми е на 12ти, ще го отменя и ще искам личната да ми пусне направление за този калпротектин. Няма да е очарована, много мразят да им казваш какво искаш да ти изследват.
Но за мен остава загадка защо години наред ходене по лекари, никой не ми е загатвал за евентуални проблеми с червата.

# 1 064
12.09? Странното е, че калпротектинът може дори да задължи колоноскопия. При положение, че е насрочена за след няколко дни, а вероятно и в Австрия се чака доста за ден/час, по-добре не отлагайте и си я направете.

Общи условия

Активация на акаунт