Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 223 736
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 120
Не знам дали при други е така, но от няколкото месеца, в които имам почти постоянни болки и смущения от всякакъв характер, включително и епизод с възпаление на червата, забелязах, че това състояние нашето е изключително самотно! С най-близките си в началото споделях почти всичко, но когато се  проточи забелязах, че когато мен ме боли и тяхното настроение се скапва и това направо ме довършваше. С приятели абсурд да говоря за стомашни проблеми, газове, ходения в тоалетна и прегледи. И така вече няколко месеца имам чувството, че над 70% от енергията ми отива, за да функционирам въпреки всички болки и дискомфорт и да гледам да не се отразява на качеството на живот на семейството ми. Преди няколко седмици имах ден, в който осъзнах че сигурно 20 минути стоя пред екрана на работа и съм отворила таб и не знам защо съм го отворила и стоя на него. Просто съм забила от болка и съм останала така.

Надявам се да не натоварвам никого с това. Наистина е последното, което искам, но това са симптоми за които никой не говори, “нищо ти няма”, “хапнала си повечко” “защо яде това”. Надявам се споделяйки и други да си излеят сърцето и до им олекне, защото е много гадно да стоиш сам в болката си.

# 121
Който и от каквото и да е болен винаги стои сам в болката си, защото никой не е в неговите обувки. Здравите си живеят живота, защото той е за това - да бъде изживян. Другите сме по форумите търсейки спасение. Рано или късно на всеки му идва реда. Кой по леко, кой по-трудно....Въпроса е да си помагаме и подаваме ръка. Много теми от място за помощ, се превръщат в място на което разни хора са решили да си покажат глупостта. ПОлезните потребители изчезват, а страдащите остават без помощ. Това е по-лошото. За това казвам дано я има темата и хората да споделят. Половината от списващите тук да намерят облегчение, си е богатство. Другите продължаваме с проба-грешка и така.

# 122
Споделяйте си тук. Не очаквайте от близки подкрепа. Единици са хората, които поемат товар от ближния (обикновено майка към детето си), ама не е и нужно. Спестявайте им каквото можете. Знам че повечето болни не искат пряка помощ, а да споделят и да ги подкрепят просто, но - недейте. Тук ще намерите подкрепа, защото пишещите в темата минават през това. Все някой ще даде някаква насока, утеха, а и да споделиш сред съмишленици ти олеква.

# 123
аз искам да попитам някой правил ли прочистване с противопаразитни билки когато ги има тези къркорения и газове. Аз преди два дена ходих на една биорезонансна диагностика просто да видя при нея какво ще излезне. Жената ми каза че апарата показва много паразити и бактерии. При мен освен храносмилателните неволи има и едно парене по кожата на кожни тестове за битови алергични реагирам на почти всички-прах бактерии вируси. Една алерголожка ми пусна да правя разни изследвания вкл зонулин той е маркер за пропускливи черва. И понеже чувствам облекчение от хуск и пробиотици може би при мен има проблем с паразити и лоши бактерии. Та просто споделям че освен обичайните гастрит колит жлъчка и т.н може да има проблем и с флората и си трябва хубаво прочистване. Един гастро ми беше казвал че повечето пациенти като направят прочистването преди колоноскопия и им минавало всичко. Оплаквайте се хора тук в темата никой не се натоварва все пак всички сме в кюпа и търсим спасение.

# 124
Айде и аз с диагноза СРДЧ.
Добър ни е гастроентеролога, та предпочитам да му вярвам.
Дано така да е, друго да няма.

# 125
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
То каква е тази диагноза?
Това значи, че не знаят какво ти е

# 126
аз искам да попитам някой правил ли прочистване с противопаразитни билки когато ги има тези къркорения и газове. Аз преди два дена ходих на една биорезонансна диагностика просто да видя при нея какво ще излезне. Жената ми каза че апарата показва много паразити и бактерии. При мен освен храносмилателните неволи има и едно парене по кожата на кожни тестове за битови алергични реагирам на почти всички-прах бактерии вируси. Една алерголожка ми пусна да правя разни изследвания вкл зонулин той е маркер за пропускливи черва. И понеже чувствам облекчение от хуск и пробиотици може би при мен има проблем с паразити и лоши бактерии. Та просто споделям че освен обичайните гастрит колит жлъчка и т.н може да има проблем и с флората и си трябва хубаво прочистване. Един гастро ми беше казвал че повечето пациенти като направят прочистването преди колоноскопия и им минавало всичко. Оплаквайте се хора тук в темата никой не се натоварва все пак всички сме в кюпа и търсим спасение.

Преди съм си мислила за това, но много ме притеснява да не предизвика някаква друга реакция или изобщо какви нежелани странични реакции може да има на вече раздразнено дебело черво. На мен дори един сок от цвекло така ми изкарва акъла всеки път...

# 127

А спомена ли ти гастрото дали трябва колоноскопия и гастроскопия?

# 128

А спомена ли ти гастрото дали трябва колоноскопия и гастроскопия?
Не, изобщо, аз казах, че след някой и друг месец ще си направя. Засега не виждал смисъл.

# 129
Преди съм си мислила за това, но много ме притеснява да не предизвика някаква друга реакция или изобщо какви нежелани странични реакции може да има на вече раздразнено дебело черво. На мен дори един сок от цвекло така ми изкарва акъла всеки път...

ами на мен ми дойде това на ум защото от хуск специално се чувствам много добре а той участва в много билкови смеси за детокс. Имала см случаи сутринта се събуждам корема подут все едно съм в петия месец пия хуска и до час всичко спада.

# 130
Дано бързо да се успокоят червата Simple Smile

Предпочитам никакви находки да не намират и да се касае за СРДЧ, а аз ще си изтърпя всичко, докато отмине.

# 131
Merelenda, също като теб мисля, по=лошо да няма, пък това юе го изтърпим!

# 132
  • София
Аз пък изобщо не мога да направа връзка на проблемите ми с храната, която приемам. По принцип храната ми са предимно плодове и зеленчуци, билков чай, зелен чай, кефир, сурови ядки и семена, хляб. Пържено практически не ям. А и хич не ям много, по скоро малко.Вегетарианка съм. И когато ми се изостря проблемът и имам криза съвсем не съм си променяла диетата. Затова с храна не зная как да си помогна.

# 133
Мигла, аз съм забелязала, че плодовете понякога много ми дразнят, подуват и т.н. Ядките и семената също не да лесно смилаема храна и също могат да дразнят.

# 134
Обожавам ягоди. Ям като излязат гумените пролетта и продължавам, докато изчезнат от пазара. Е, то и зимата има, но не купувам, че са много скъпи.
Не помня преди години какво бях чела, но беше позитивно относно ягодите и наред с копривата пролетта ги ям до откат. Ягоди и по 1 кг на ден съм изяждала и не съм имала никога никакъв проблем. Обожавам ги. Със захар, без захар, с мляко, с мед, чисти - всякак ги ям.
http://www.medilatte.com/%D1%8F%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0 … %80%D0%B8-%D0%BF/

Иначе има плодове, които ми дразнят. Кайсиите примерно. Но ако пия сока от компот, там вече е друго. Едно от малкото неща, които приемам, когато стомахът и червата се разбунтуват. Специално за зимата си правя компоти от кайсии.

Общи условия

Активация на акаунт