Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 223 726
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 105
Мерси, ще пробвам утре сутрин. Simple Smile Някой пита и за други методи за запек - една приятелка днес ме подсети за смляно ленено семе, та ще взема довечера.
А за столчетата за тоалетна - Squatty potty ли имате или някакъв по-евтин вариант и от къде? Обмислям да взема.

# 106
Аз пектина го ядях с овесени ядки и кисело мляко.

# 107
Squatty Potty и аз обмислям да взема. Казаха че е добре при всички случаи.

Пречепените филийки и картофи запичат.

В най-лошите си кризи и с много висок калпротектин (над 700) си правих почти само с варени яйца, авокадо, краставица, тиква, моркови, сьомга, пилешко месо (без кожата), риба (ципура без много подправки) понякога варени или печени картофи без подправки, печена тиквичка, моцарела или сирене без лактоза и солено, мляко с ниска масленост, маслини, банан, бебешки бисквити. Общо взето всички тези във всяка разновидност и комбинация почти. Смъкнах калпротектина, но после разбрах, че много други неща мога да ям без проблеми като дори немислимите бургери и пица, но купичка череши примерно или нещо подобно може да ме прати пак в бокса.

За газове, куркане и колики чай от копър много ми е помагал, лененото семе също може да се запари в комбинация билки.

За запек в момента пробвам малко смутита и мисля да им добавя малко прахчета фибри и да пробвам.

Също напоследък лъжичка сладко от рози, а мисля да пробвам да си намеря сухи пъпки от роза и да си запарвам чай. Чувала съм че действа благотворно на метаболизма.

# 108
А освен цялата палитра от симптоми имате ли киселини?

# 109
А освен цялата палитра от симптоми имате ли киселини?

Че за къде без тях 😅😅

# 110
  • София
Мерси, ще пробвам утре сутрин. Simple Smile Някой пита и за други методи за запек - една приятелка днес ме подсети за смляно ленено семе, та ще взема довечера.
А за столчетата за тоалетна - Squatty potty ли имате или някакъв по-евтин вариант и от къде? Обмислям да взема.

Привет Simple Smile Аз ползвам от ИКЕА детско столче за банята. Мисля, че целта му е децата да се качат на него за да могат да си измият ръцете на мивката. Върши идеална работа за ходене по голяма нужда. Цялото семейство го използваме Simple Smile

Иначе за запек. Аз лично изпробвах повечето пробиотици от аптеките, но не знам защо имат инулин вътре и ми дразнят още.повече. В крайна сметка намерих пробиотици бе млечни и без инулин. Само те ми действат добре! Направо се родих. А и от известно време не се разбирам с краве продуктите, почнаха да ми излизат пъпки по ръцете и краката. Въобще за пречистване на храносмилателната система, задължително трябва да се почне със сериозен пробиотик. От корема ни тръгват всички болести...

Успех на всички!

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 08:18 от mimoranata

# 111
Най само аз имам и постоянна вече тежест вдясно, ту е точно под ребрата, ту на нивото на стомаха...гърба ме понабилява..изобщо все страхотии са ми в главата.

# 112
Най само аз имам и постоянна вече тежест вдясно, ту е точно под ребрата, ту на нивото на стомаха...гърба ме понабилява..изобщо все страхотии са ми в главата.
[/quot

Тези симптоми са проблеми или камъни в жлъчката.Имах ги аз.

# 113
[/quot

Тези симптоми са проблеми или камъни в жлъчката.Имах ги аз.

Или проблеми с черния дроб.

# 114
И аз се мъча в момента с възпалени черва. Това което ми помага малко да поуспокоя нещата са сутрин на гладно хуск. После пия пробиотик waya после разтворима мастика сутрин и вечер и иберогаст преди всяко ядене. Отделно доста строга диета карам на бебешка оризова каша с малко банан картофи моркови печени ябълки и малко бяло месо или суха риба. Много бавно ми се повлияват нещата но има подобрение.

# 115
А как разбирате кога нещата са нормализирани и може да си позволите бира, сладко, кафе, т.н.? Колко време след отшумяване на оплакванията изчаквате?

# 116
Привет на всички!Дълго се чудех дали да пиша, но имам нужда да говоря с хора, които разбират моя проблем.
От около пет години има периодични болки в дясно на корема - под реброто,отзад на гърба, надоло към десния хълбок.Къркорене и подуване на корема и запек. Ходила съм на няколко гастроентеролога, всички ме погледнат на ехограф и отсичат: Раздразнено черво. Преди Ковида намерих МОЯТ лекар. Жената ме прегледа много обстойно и каза, че имам двойно прегъната жлъчка, която не функционира и от там идват и проблемите с храносмилането. Но понеже няма все още камъни - да не се маха.
Както и да е, проблема е,че след цяла година затишие този март, след преживян силен стрес всичко започна отначало. Дразнеща тежест в дясно, къркорене, газове. По същото време карах и Ковид и ме хвана и страшен запек. Да не ви казвам какви диагнози съм си сложила. Зарекла съм се септември да настоявам за колоноскопия и гастро скопия.
И най-лошото е, че близките ми не ме приемат на сериозно.Както и лекарите -"Нищо ти няма, раздразнила си червата".
Малко дълго стана, но имах нужда да споделя:sob:

# 117
Разбирам ви, същото е и при мен, абсолютно, а страха ми идва оттам, че аз знам за прегънатата ми жлъчка, но освен запек от години не бях имала такива тежести и болници, куркане на червата и разстройство.
Също съм се зарекла, ако в петък при гастрото не ме уплаши с нещо спешно, на есен гастро и колоноскопии. Имам нужда от настройка.. И някои неща, които трябва да свърша лятото.
Господ здраве да ни дава!

# 118
Разбирам ви, същото е и при мен, абсолютно, а страха ми идва оттам, че аз знам за прегънатата ми жлъчка, но освен запек от години не бях имала такива тежести и болници, куркане на червата и разстройство.
Също съм се зарекла, ако в петък при гастрото не ме уплаши с нещо спешно, на есен гастро и колоноскопии. Имам нужда от настройка.. И някои неща, които трябва да свърша лятото.
[/quote]

Дано всички да сме здрави!
Аз имам прегъната жлъчка от много години, но от около 5 имам тези симптоми. Все си мисля, че ако е нещо лошо до сега да се е разбрало. Но събирам смелост и ще настоявам за колоно и гастроскопия.

# 119

Дано всички да сме здрави!
Аз имам прегъната жлъчка от много години, но от около 5 имам тези симптоми. Все си мисля, че ако е нещо лошо до сега да се е разбрало. Но събирам смелост и ще настоявам за колоно и гастроскопия.
[/quote]

И аз много години ту имах камъни,ту нямах и същите болки.Правих колоноскопия  преди 4г за тези симптоми и СРДЧ, но вече видяха 2 камъка.Така карах 3 г и нещата под реброто се задълбочава и болката в  плешката и в хълбока.Така до  преди 1г.Беше ми омръзнало диети,болки,дискомфорт и еди гастро каза  махане на жлъчката,защото тя работи на 30%.Преди 1г се оперирах .

Общи условия

Активация на акаунт