Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 224 583
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 1 860
Е, глупости, ще се отказваш... Simple Smile Това е важно изследване и не позволявай на страха да те разколебае. Освен това, процедурата е рутинна, няма нищо плашещо.

# 1 861
Здравейте,благодаря  на гърне без похлупак,че ме информира за тази тема! Искам да попитам дали някой има сходни болки с моите,тъй като наскоро откриха,че имам срч и не съм много запозната с болестта. Болките ми са предимно от дясната страна,но всеки път на различно място,ту по-надолу към яйчника,ту към пъпа,ту в средата, а понякога и в ляво и понякога в гърба и кръста. Освен това имам и остър цистит и вече не знам от какво ме боли.Имах много газове допреди две седмици, но откакто пия антибиотик вече имам по-малко и по-рядко.Та въпроса ми е от дебелото черво ли се получават болките или може да е от десен бъбрек,тъй като нефролога ми каза,че има възможност инфекцията на пикочните пътища да образува песъчинки и дори камъни в бъбреците.

# 1 862
Здравейте! Днес мина моята колоноскопия за щастие с чудесни резултати. Всичко изглежда нормално. Явно за пореден път всичко е от главата ми и тревожното ми разстройство.. Камък ми падна!

# 1 863
Здравейте,
Мисля, че бях писала по-напред в темата, но не намирам написаното от мен.
Направих си всички изследвания за Хеликобактер, Микробиология, Паразити, на гастро 2 пъти, и на гинеколог + изследвания и нищо! Всичко е в нормите. Дори и АГ ми каза, че нямам сраствания, които да предизвикат тези симптоми.
Искам да попитам, дали някой е носил пристягащ колан, бельо и дали е имал спаднали органи след раждане със секцио.
Можете ли да понасяте ластик, или нещо около корема си по-стегнато. Аз откачам! Когато ми се подуе всичко и изпитвам пареща болка чак от самото триене на дрехите и етикетите.
Моля Ви, кажете че това е на психологична основа, защото вече не мога да живея така.
Изтощена съм! Не мога да ям нищо. Изнервена съм, боли ме главата, не спя, жив труп съм.
Интересното е че получих тези оплаквания на 7месец след раждането, след огромен стрес.
Възможно ли е от вдигане на тежко да съм направила нещо. Вече не знам какво да си мисля и да правя.
Взех си Мастиха, тя успокоява нещата до някъде, пия Дуспаталин 2х200, и ментови капки, Еспумизан... и нищо! Каквото и да ям, все са газове и газове! И едно къркорене. Все едно постоянно имам вода в стомаха горе и се мести

# 1 864
  • София
Не е на психическа, а на нервна основа. Комуникацията между главния мозък и червата (втория мозък) е нарушена. Това е основната причина за СРЧ. Ако някой може да отговори на въпроса ти, ще се нареди за Нобелова награда.
Щом пиеш Мастиха, значи в стомашната област ти е проблемът? Срещнах го като Синдром на раздразнения стомах. Лекарите-учени умират да измислят нови диагнози на нелечими синдроми. Но ти все пак можеш да направиш една гастроскопия и да видиш дали няма нещо там.

# 1 865
Здравейте,
Проблемът ми е навсякъде, стомах, черва, дебело черво и хемороиди.
Мастиха взимам от скоро, но ме успокоява до някъде.
С бебе ми е много трудно да направя гастро или колоноскопия, защото трябва да пътувам 50км.
Ще видя идния месец да направя, ако нещата не се успокоят.
Почти  съм сигурна и че е СРДЧ... не ми се вярва и да е от смъкване на органите, защото не бях така.
От 3 дни приемам хомеопатия, изписани ми от лекар. Успокояват ме на моменти. Но, понякога не издържам на това гадно чувство.
Всички успокоителни съм изпробвала и на психиатър бях с АД...но нямаше никакъв ефект.
Не е на психическа, а на нервна основа. Комуникацията между главния мозък и червата (втория мозък) е нарушена. Това е основната причина за СРЧ. Ако някой може да отговори на въпроса ти, ще се нареди за Нобелова награда.
Щом пиеш Мастиха, значи в стомашната област ти е проблемът? Срещнах го като Синдром на раздразнения стомах. Лекарите-учени умират да измислят нови диагнози на нелечими синдроми. Но ти все пак можеш да направиш една гастроскопия и да видиш дали няма нещо там.

# 1 866
С малко дете ядеш бързо предполагам. Пробвай да дъвчеш дъвка след хранене, по 30 минути макс и я махай.
Аз смесвам зелен Орбит, примерно, с 2-3 зръца Мастикс от аптеката.
Има дъвки с мастиха в DM. Елма се казват.
Виж дали така няма да помогне за газовете и добро храносмилане.
Може да опиташ с Цинарикс за по-дълъг прием, или да пиеш за кратко ензими.
Тествай. Повечето я караме на принципа проба-грешка.

# 1 867
Имам Елма и едни гръцки с Мастиха,
Утре ще пробвам.
О, ям скорострелно, бързо ми се подува стомаха и съответно ям малко и след 1 час пак съм гладна, пак ми се подува стомаха и така.
Имам Панкреатин на Дрогерии Столетник и пробиотик Лактофлор, които взех преди час и много ми олекна за сега... Вечер се събуждам с подут корем и не мога да заспя от тях, голям тормоз. Все ми се стяга на,топка всичко, виждам ги как се движат из червата ми тея газове. Все едно съм гума под налягане...  Всичко това ми разтяга кожата, органите, и изглеждам пак бременна в 6ти м, а съм слаба с корем, който никога не съм имала. Винаги е бил плосък, с плочки, сега е като торба с вода...
Ще дам ОВ за дъвката.

С малко дете ядеш бързо предполагам. Пробвай да дъвчеш дъвка след хранене, по 30 минути макс и я махай.
Аз смесвам зелен Орбит, примерно, с 2-3 зръца Мастикс от аптеката.
Има дъвки с мастиха в DM. Елма се казват.
Виж дали така няма да помогне за газовете и добро храносмилане.
Може да опиташ с Цинарикс за по-дълъг прием, или да пиеш за кратко ензими.
Тествай. Повечето я караме на принципа проба-грешка.

# 1 868
Надежда, като те чета все едно описваш мен? Какво е това чудо не знам, но подозирам стреса също действа така.
Гастрото ми изписа Контролок, Комфортекс, Дуспаталин и пробиотик.

# 1 869
На мен за газове ми помага черен въглен.

# 1 870
И аз бях с много газове допреди две седмици, имах чувството че нещо се движи в червата ми,не можех да спя. Гастрото ми изписа антибиотик оспамокс и още след първия прием газовете намаляха,а на втория ден вече ги нямаше. Сега когато имам леки газове пия дуспаталин, то е без рецепта

# 1 871
  • На планетата земя
Е, какъв е този антибиотик за газове, защо?

# 1 872

Той не е точно за газове, гастрото ми го изписа заедно с още 2 антибиотика,за лекуване на хеликобактер, като оспамакса беше първия който пих,той е за инфекции на стомашно-чревния тракт и още видове инфекции, но още с първия прием газовете в корема намаляха, а на втория ден вече ги нямаше

# 1 873
  • На планетата земя

Той не е точно за газове, гастрото ми го изписа заедно с още 2 антибиотика,за лекуване на хеликобактер, като оспамакса беше първия който пих,той е за инфекции на стомашно-чревния тракт и още видове инфекции, но още с първия прием газовете в корема намаляха, а на втория ден вече ги нямаше

Да, и аз същото си помислих, че е било за хеликобактер. Останалите дето сме с газове ги мъчим по други начини.

# 1 874
Това е съвсем друг случай. Вие имате инфекция с Хеликобактер. За това са антибиотиците.

Общи условия

Активация на акаунт