Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 206 097
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 2 025
За чревен микробиом не се признават също, така че няма смисъл. Нормален общ белтък и основни елементи означава здрава (неувредена) лигавица на червата.

# 2 026
  • На планетата земя
Не си давайте парите за чревен микробиом, ще получите един лист с абсолютно нищо не значещи резултати. Четете повече, интересувайте се и търсете лекари, които да ви лекуват адекватно.

# 2 027
Точно чревният микробиом си е доста смислено изследване. Аз лично след празниците бих си го направила. Друг е въпросът дали в Б-я ще намериш лекар, който да интерпретира читаво резултатите.

# 2 028
Здравейте, момичета!
При раздразнени черва помага ли зехтин на гладно и отвара от ленено семе, отново на гладно?

# 2 029
Здравейте, момичета!
При раздразнени черва помага ли зехтин на гладно и отвара от ленено семе, отново на гладно?

На мен зехтин много ми помага и ьа черва и за стомаха

# 2 030
Здравейте, момичета!

На мен зехтин много ми помага и ьа черва и за стомаха
Мен пък зехтина ме докара до това положение. Зелените салати със зехтин. По принцип всеки би трябвало да експериментира, и на друга колежка гастрото и е забранил зехтина, така че е индивидуално. Всичко е по метода проба-грешка..

# 2 031
Здравейте! Бихте ли препоръчали добър гастро за колоноскопия в гр. Плевен?

# 2 032
  • Банско
И аз по метода на проба-грешка да кажа как си помогнах най-накрая. Бях се подобрила след пиене на оризова вода сутрин, но все пак си имах отвреме навреме киселини и газове. Но сега най-накрая всичко приключи и мога да кажа, че намерих проблема и всичко изчезна.

Тотално спрях глутена и това доведе до пълно излекуване. Нямам нито запеци, нито разтройства, нито газове, нито киселини, сезонните болки изчезнаха. Мога вече да ям люто, кисело, царевица, всичко...
Само не мога да ям нищо с глутен. Тоест баница, кифли, бяло брашно, бисквити, кроасани...Нищо с бяло тесто и брашно(ще се учудите колко неща имат бяло брашно и нишесте от пшеница в състава си), нито дори лимец и пълнозърнесто (пробвах).

Сега пък страдам, че не мога да си хапвам тези храни, но в нета има рецепти за безглутенови та горе долу смогвам.
Дано съм помогнала на някой, ако е достатъчно решен да се излекува, нека да пробва Simple Smile

# 2 033
  • София
Ния, поздравления!
И аз мисля, че трябва да махна глутена, но направо ме заболява сърцето. И млечните трябва да махна. Месо не обичам...
Според мен е проблем с тънките черва, но лекарите го неглежират, защото не е истинско заболяване.
От глутеновите храни само хляба ще ми липсва, другите лесно мога да ги прежаля.
Спирала съм глутена без ефект, но те нещата се променят и вече може да ми влияе.

# 2 034
От 2 месеца почти съм с кашаво изхождане. Понякога със слуз и кръв. Болка в стомаха имам рядко. В корема не. От 45 кг.  станах почти 40. Не гладувам. Ходих на гастроентериолог, гледа на ехо, видя само киста на ч. дроб. Имач час за колоноскопия на 20-ти следващия месец. Междувременно се чудя дали да не направя Кат на коремни органи и до колко може да се види нещо с това изследване?

# 2 035
Предвид симптомите, аз бих изчакала колоноскопията. Ако там не покаже нищо, тогава Кат. Но не мисля че в твоя случай е нужна томография. Доктор все пак да каже.
Но раздразненото черво си боли. Слуз не рядко се случва да има, но кръвта, ако не е от хемороиди и фисура, то задължително да се търси причина в червата.

# 2 036
Вероятни причини за IBS-SIBO, SIFO, IMO.
Те водят до намаляване на стомашна киселина, недостатъчно оттичане на жлъчката, leaky gut, запек, диария.
Често не знаете, че имате от години свръррастеж на гъбички, бактерии и паразити.
Как се лекува IBS-откриваме причинителят, третираме го, подкрепяме храносмилстелната функция, която започва в устата.
Най-важното. Не на елиминационните диети. Причината да не се оправяте са-кето, карнивор, low Fodmap, vegan, vegetarian i т.н.
Единственият начин да се излекувате е методът 30 plant a week. Запознайте се с трудовете на проф. Тим Спектър и най-голямото проучване в света на gut health и нутриционистиката.
Който иска помощ в решаване на IBS може да ми пише.

# 2 037
  • София
30 рlants a week ми звучи доста веганско. Какво друго препоръчва професорът? Видях, че има доста книги, коя препоръчвате за запознаване с идеите му?

# 2 038
Ама, то, това въобще не е нова идея. Grinning Само дето е неприложима за доста хора.

# 2 039
На мен прекалено много пресни плодове са ме подували, макар и за много кратко. Много ми е интересно как вреди low Fodmap?

Общи условия

Активация на акаунт