Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 207 778
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 345
Защо не пробвате с тинктура от жълт кантарион да се подобрите хора,аз от нея толкова голям ефект видях,още повече че не е химия и помага също при проблеми със жлъчка и панкреас ,черва

Може ли линк за тинктурата.

# 346
Защо не пробвате с тинктура от жълт кантарион да се подобрите хора,аз от нея толкова голям ефект видях,още повече че не е химия и помага също при проблеми със жлъчка и панкреас ,черва

Може ли линк за тинктурата.

Сама си я правя аз,но ако потърсите в нета може и да намерите
Събирате жълт кантарион лятото суши се на слънце,и после се слага всичко с пръчки о цвят в литър буркан, добавяме зехтин ехтра върджин като не пълним буркана до горе а оставяме пръст свободно отгоре
Върти се поне 40 50 дни на слънце това за да пусне кантариона и после е егодно за консумация, сутрин на гладно по една лъжица
При мен и при брат ми има мн голям ефект
Понеже сега няма слънце вече,ако си набавите жълт кантарион от някой био магазин вземете 4 500грама и направете същото в буркана със зехтин, но после слагате буркана в тенджера с вода ,хладка ,не гореща за да не се спука буркана,до половината е водата, и варете на слаб огън буркана със съставките вътре, да ври половин час 40 минути ,да изпусне кантариона и да поеме зехтина,след това го вадите и леко разклащате
Оставяте 2 3 дни да почине,като обръщате буркана или поне разклащане, и пак така по схема се пие. Важното е да се знае и спазва дозата,не бива да прекалявате. Билка е,става по бавно отколкото с лекарства, но ефекта е дълготраен плюс че винаги може да ви е под ръка при тежки симптоми

# 347
Здравейте!
Отдавна не съм се отбивала в темата, защото живнах малко. Запекът отмина, явно ковид ми го докарва, но този път се отървях по-бързо.
Имаше въпрос - да, през лятото всички тия хронични на дебелото черво се обострят .Всяко лято карам тежко, направо имам чувството, че ще пукна. После се успокояват нещата, като дойде по-хладното време.
Аз имам вече психически проблем с ходенето по голяма нужда. Преди да ходя ми става тежко, започвам да се потя, имам чувството, че ще се пръсна, после усещам, че ще трябва да отивам към тоалетната. Това трае около половин час. Нямам нито разстройство, нито запек, ходя всеки ден нормално, но преди и след това е все едно ще раждам, а не че ще изкарам някакво ги @омно. После реанимирам още половин час. Стигнах до извода, че вече психиката ми се е скапала напълно от проблемите с колита. 14 години бяха достатъчни да ме унищожи това чудо и да ми срине всякаква устойчивост. Този месец съм на контролен преглед веднага щом гастрото се върне от чужбина и пак ще се разправям с нея за този колит и за начините да се справям с хроничната гадост.
Нямам идея от какво се предизвиква тежкия колит. Имам : болен черен дроб, прегъната жлъчка, пълна с камъни, гастрит, рефлукс и бог знае още какво....

# 348

Нямам идея от какво се предизвиква тежкия колит. Имам : болен черен дроб, прегъната жлъчка, пълна с камъни, гастрит, рефлукс и бог знае още какво....

Мисля, че донякъде имаш своя отговор.

И на мен психиката ми много играе понякога. Направо имам страх от ходенето по голяма нужда, все едно не знам какво ще видя, а може би и защото не винаги знам какво ще видя.

Дано всичко се облекчи при теб и се успокоиш умствено.

Аз пък имах много хубаво лято. Все едно нямах никакъв проблем. Сега нещата малко се закучиха, но за момента не съм предприела нищо. Пия пробиотици тук таме, иберогаст и натуралакс и това е.

# 349
В криза съм. Sad Боли, боли....Едва успявам да изям 1 сухар и тичам в тоалетната. Вчера сутрин усетих леки симптоми, но като станах, бях по-добре. Снощи ме заболя и почти не съм спала. Само дремах седнала на лежанката на дивана. Стискайте ми палци да не трае цял месец този път.
Бъдете здрави!

# 350
В криза съм. Sad Боли, боли....Едва успявам да изям 1 сухар и тичам в тоалетната. Вчера сутрин усетих леки симптоми, но като станах, бях по-добре. Снощи ме заболя и почти не съм спала. Само дремах седнала на лежанката на дивана. Стискайте ми палци да не трае цял месец този път.
Бъдете здрави!
Къде те боли? Жлъчка боли нощем. Да не правиш жлъчни кризи?

# 351
Ън , щом жлъчката е пълна с камъни защо не я махат ?

# 352
Не ме боли жлъчката. Боли отляво, по хода на дебелото черво. Болката се мести и над пъпа понякога. Днес ме боли и ниско долу, където са яйчниците. Беше започнало да ми поминава леко и реших вчера да заменя сухара с филия препечен хляб. Хапнах и малко сирене и  2 лъжици варен ориз. Сутринта в 5,30 станах, защото в корема ми беше война. Просто не дава нищо да се яде, което е различно от сухари и варени картофи.
Жлъчката не бива да се маха, ако не е наложително. Имам чернодробно автоимунно заболяване. Когато получа криза, холестерола ми се вдига до небесата и черния ми дроб се омазнява. Жлъчката го пази от това. Ще я махнат само ако се възпали, но засега е спокойна. Гастрото я наблюдава непрекъснато. Казва, че засега няма причина да я махам, но готовност трябва да имам винаги.

# 353
Здравейте момичета, нова съм в тази тема, но имам нужда от съвет какъв лекар да посетя.
Винаги съм била с много чувствителен стомах, най -вече на психическа основа , когато съм спокойна и нямам стрес всичко е наред, но напоследък имам много странна болка и се чудя дали е от дебелото черво -боли ме много в ляво, там където е кокала от тазобедрената става и болката се движи нагоре и надолу , понякога и ниско долу около левият яйчник, насполедък я усещам и по навътре, не е силна и по -скоро на моменти ме срязва и най -вече като седя седнала ... някой имал ли е подобно симптоми , не знам дали да посетя гастроентеролог или друг доктор 🤔

# 354
  • София
Здравейте - имах точно същите симптоми, особено при седене в офиса имах много силна болка долу при дебелото черво. След това когато ставах и се движех отминаваше, но не напълно докато не отида по голяма нужда. При мен няма доказано СРДЧ, тъй като отдавна се отказах да ходя по лекари - за жалост не съм попаднала на добър, освен хомеопата ми. Поддържам състоянието си под контрол чрез диетата на FODMAP, но не на 100%, тъй като при мен основната непоносимост е към пшеницата, както и няколко определени зеленчука. Сама съм си определила някои от тях, а и ми се доказа чрез диагностика с метода на д-р Фол от диетолог. При мен водещ беше запекът и реално дори със спазването на режима понякога пак съм имала сериозен запек. От 9г съм така след секциото ми и досега се спасявах с много различни средства, но никое от тях не ми решаваше напълно проблема - имах си известен дискомфорт, подуване, газове а и с всички тези хранителни ограничения психически много се натоварвах. От около 3-4 месеца открих решението за себе си - продуктите на Аквасорс - в момента не мога да опиша колко по-добре се чувствам. Имам редовни изхождания, спя спокойно и сутрин имам енергия, което винаги е било предизвикателство за мен от дете. Все още се придържам към безглутенова диета, но си признавам че ми се случва да съгреша и засега нямам кризи. Много съм щастлива, че открих решението. Надявам се, че съм била полезна.

Здравейте момичета, нова съм в тази тема, но имам нужда от съвет какъв лекар да посетя.
Винаги съм била с много чувствителен стомах, най -вече на психическа основа , когато съм спокойна и нямам стрес всичко е наред, но напоследък имам много странна болка и се чудя дали е от дебелото черво -боли ме много в ляво, там където е кокала от тазобедрената става и болката се движи нагоре и надолу , понякога и ниско долу около левият яйчник, насполедък я усещам и по навътре, не е силна и по -скоро на моменти ме срязва и най -вече като седя седнала ... някой имал ли е подобно симптоми , не знам дали да посетя гастроентеролог или друг доктор 🤔

# 355
СРДЧ не се доказва. "Лепва" се на всеки с гастроинтестинални оплаквания, за които не се откриват заболявания/отклонения при образни или други изследвания.

# 356
Ън,
на диария ли те изкарва?
Някакъв пробиотик пиеш ли?
За болката спазмомен пила ли си?

# 357
Скрит текст:
Не ме боли жлъчката. Боли отляво, по хода на дебелото черво. Болката се мести и над пъпа понякога. Днес ме боли и ниско долу, където са яйчниците. Беше започнало да ми поминава леко и реших вчера да заменя сухара с филия препечен хляб. Хапнах и малко сирене и  2 лъжици варен ориз. Сутринта в 5,30 станах, защото в корема ми беше война. Просто не дава нищо да се яде, което е различно от сухари и варени картофи.
Жлъчката не бива да се маха, ако не е наложително. Имам чернодробно автоимунно заболяване. Когато получа криза, холестерола ми се вдига до небесата и черния ми дроб се омазнява. Жлъчката го пази от това. Ще я махнат само ако се възпали, но засега е спокойна. Гастрото я наблюдава непрекъснато. Казва, че засега няма причина да я махам, но готовност трябва да имам винаги.
Ориза е може би най-запичащото нещо (а хляба може дори да има обратен ефект при някои хора). Но с 2 лъжици нищо няма да направиш. И аз се сетих за спазмалгон - той спира спазмите и оттам и болка, и диария. Това в случай, че става въпрос за спазми. Те могат изобщо да не зависят от храна. Аз имах такива преди да имам проблем с хормоните (прогестерон). След това просто ги няма, но съм с по-тежък и постоянен запек.

# 358
При вас има ли периоди на диария,след което период на запек?

# 359
  • Los Angeles CA
При вас има ли периоди на диария,след което период на запек?

При мен- да.

Общи условия

Активация на акаунт