Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 211 149
  • 2 128
  •   3
Отговори
# 855
Колко време може да се пази фек. проба преди да се занесе ?
Проблема ми е че съм със запек и ходя през ден на тоалетна, а трябва да я занеса в четвъртък сутринта.
Иначе при мен нещо ново се появи което много ме притесни. Постоянни позиви за тоалетна които са напразни в деня в който съм ходил, и някакво зацапване на бельото което много ме притеснява.

# 856
Най-добре е да е от сутринта на същия ден. И аз дебнех такъв ден, но аз мога да отида до лабораторията преди работа.

# 857
Момичета, аз пак съм в паника.
От около месец забелязах, че при натиск в дясно от външната страна, точно под реброто усещам болка, все едно като натъртена тъкан. Не обърнах внимание, мислех, че е от фитнеса. Малко след това болката се премести отзад, пак род реброто и като правя леки удари с ръка и се усеща.

Днес реших да пробвам да видя дали още ме боли и като съм права, направо си напипвам нещо там, което като натисна леко и сякаш изчезва под реброто и като пусна "пада" надолу. Големината му е като длан и като го натискам/местя ме боли, вкл. болката се мести отзад.
Сред като го потатисках хубаво, сега като седна и вече ме боли отзад пак под реброто отзад.

Това черният дроб ли е, жлъчката ли е, стомахът ли е или е черво... направо ми писна вече. Филмиран се да не е някакъв тумор, който е нарастнал.
Три пъти ходих при гастро, включително ми гледаха бъбреците и черния дроб и нищо не казаха.
А, да - като легна, нещото изчезва и потъва. Появява се когато съм права.

Утре съм записала час при д-р Пламен Петров.
Имате ли вие подобни симптоми?

# 858
Моя мъж имаше такива болки от фитнес и той ходи на гастро пи пробиотици и нищо накрая решихме че е мускулно пи магнезий известно време и мина

# 859
При мен също с магнезии се оправи. Имах пулсиране около жлъчката, отиваше отзад около бъбреците, тестове, пробиотици и нищо. Накрая с магнезия се оправих.
Някой в темата беше споменавал че магнезия май дразни червата, имай го предвид.

# 860
Някой видове дразнят не всички

# 861
КРР, мина ли ти болката, за която беше споделила- в областта на ануса, настрани към брича и отзад около опашната кост и към слабините? И аз отскоро имам такива болки и много се притеснявам. Обмислям колоноскопия.

# 862
Момичета, днес обиколих няколко специалиста. При мен се оказа "плаващ" бъбрек. Това, което напипах снощи е бил бъбрекът ми.
Симптомите, които предизвиква плаващите бъбрек са:
- напрежение в ануса/слабините;
- Болки, отивали към крака;
- Позиви за уриниране;
- гадене;
- болка, при натиск на бъбрека;
- Болки в кръста;
- разстройство/запек.

Лошото е, че от натискането вчера днес такива болки изпитвам - точно зад реброто, на гърба (типичното за бъбрек), но и напрежението в ануса/слабините. Ще следим как е и дано не си предизвикам някое камъче.
Ще пускам урина тези дни и след месец профилактика на ехограф.

Иначе плаващият бъбрек се получава най-често при слаби жени (защото няма мастна капсула, която да го държи). Аз от октомври свалих килограми и от тогава горе долу са и симптомите ми. (56 кг на 175 см съм).
Моят бъбрек в момента, когато съм изправена, е почти до пъпа паднал.

Много се надявам това да е края на моята сага...

# 863
Привет
След болки и сериозни проблеми с изхождането и т.н стигнах до колоноскопия.
от днес съм на Салофалк🤔🤔🤔 3*2
Чакам да излезе биопсията и ще говорим с док
Почвам да ви чета
Много ме притеснява това лекарство , да не станат по- зле нещата 😞

# 864
  • под тепетата
Не се притеснявай, аз от години съм на Салофалк, но съм с ХУХК. Регулирам дозата според това дали съм в ремисия или в криза.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 19:58 от bilqna_69

# 865
Салофалк изписват и без диагноза (явно, както стана при мен). Нямам странични ефекти, полза дали имам - не мога да кажа, така се случи, че точно сега симптомите ми са леко облекчени от друг фактор (хормонален). До сега друго, освен пробиотици, не съм пробвала, но тази гастро подходи с малко повече отношение и дано отзивите ми до следващия преглед имат някакво значение.

# 866
Здравейте!
Аз пак в тази тема, но този път не  е за мен. За сестра ми става дума. От малко повече от месец има проблеми с ходенето по голяма нужда -тежък запек с кръв и слуз. Преди 2 дни излезе от болница, но лежала в неврология, заради обща отпадналост, световъртежи и увиснал клепач и там са й поставили диагноза диабет тип 2, само диета за сега. Много е отслабнала, отчаяна и е трудно да се говори с нея. Сама си е сложила диагноза рак на дебелото черво, но не иска колоноскопия, не иска да ходи на лекар, искала само да умре. Съгласи се някак да направи изследване за калпротектин и окултни кръвоизливи, ще видим какво ще излезе.
Въпросът ми е: може ли да има улцерозен колит или дори Крон само със запек?
2 въпрос: ЯМР може ли да покаже евентуално рак на дебелото черво, ако откаже категорично колоноскопията?
ПП Мисля си за автоимунно заради фамилна обремененост заради мен. Аз съм с 2, едното чернодробно, а сме близначки.

Видях нагоре притеснения заради салофалк. Аз съм на подобно, урзофалк се казва. Абсолютно безвредно, от 15 години го взимам, вече и сама си коригирам дозите.

# 867
  • под тепетата
Ън, по време на кризи ходя по 20 пъти на ден в тоалетната с кръв и слуз, а през другото време със запек, но без тези екстри. Много отслабвам при кризи, но са ми правили само многократно колоноскопия. Не съм била на скенер и ЯМР. Отделно ми се появяват и хемороиди.

# 868
Тя няма разстройство, само запек с кръв и слуз. Чудя се дали от напъните не се получават тези кървави истории? Семейството й са решили насила да я водят на лекар, но ми се струва някак странно да я мъкнат като малко дете против волята й....чудя се какво да измисля, та да стане доброволно от нейна страна.....

# 869
  • под тепетата
Слузта говори за възпалителен процес, не е задължително да е нещо страшно и нелечимо. На първо време да ограничи млечните, но лекар си трябва.

Общи условия

Активация на акаунт