Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 207 938
  • 2 128
  •   8
Отговори
# 315
  • София
Аз съм с гастрит и язви, но не съм имала болки досега. Само подуване и газове в стомаха и газове в червата. Видя се на ултразвука.

# 316
Здравейте хора. Бих искал да споделя нещо странно което ми се случи това лято. Още в самото начало, нещо като че ли ми "спря" перисталтиката, липса на позиви, зверско подуване, болки, тежест, чувстваш се като парцал, и така няколко месеца (аз си знам как оцелях). Странното е че, когато започне да става по-студено, и нещата малко започнаха да се нормализират. На какво би могло да се дължи това "явление"? Някой с подобни случки и симптоми? Не съм ходил на гастро, понеже в момента съм в провинцията, а от тук да отидеш е страшно далеч.
При мен е подобно предполагам, започвах да се пооправям когато завършвам душа със студена вода, постепенно разбира се, никога супер гореща, прозореца на стаята ми вече е постоянно отворен и гледам да не се навличам с дрехи.
Да мисля, че студеното е някакъв фактор.

# 317
Ozsalkerna, като ще ходиш на гастро, попитай за лечение на гастрит - лекарства + диета.

Щом си пила Флажил е нормално да имаш дисбактериоза. Взимай си пробиотика и другите лекарства, но знай, че СРЧ е диагноза по изключване и реално няма лекарство за него. Добре е, ако се намери нещо, което да може да се лекува. При тебе може би това е гастрит.
Сега съм на път зо Пловдив
Взех час за Апостол Георгиев за вро мнение
Мен стомаха не ме боли къркорят ми червата все едно ще ивам диария подувам се и ми се гади на моменти
На епикризата от Каспела пише гастрит неспесифичен микроскопси колит хемороиди и леко омазнен черен дроб.
Дали има нужда повторно да си правя колоноскопия незнам стрях ме е имам проблеми и с цистин всичко един сред друг вече съм отчаяна

Интересно ми е какво ще каже др Апостол Георгиев. Пиши после.Аз минах по този път.Първо колоноскопия при др Христов от Каспелата,после 4 прегледа при Др А.Георгиев,който ми каза да махам жлъчката и стигнах до хирург в Пълмед,но проблема с червата си остана.
КАСПЕЛА-МЕДЛАЙН-ПЪЛМЕД
Ще пиша в момента пътувам часът ми е за 11.50ч
А решение намерихте ли ,мина ли.ви?Вече 2 месеца се лутам сумати нещо изпих и съм отчаяна 2 малки деца имам а съм на дъното..

# 318
Ozsalkerna, като ще ходиш на гастро, попитай за лечение на гастрит - лекарства + диета.

Щом си пила Флажил е нормално да имаш дисбактериоза. Взимай си пробиотика и другите лекарства, но знай, че СРЧ е диагноза по изключване и реално няма лекарство за него. Добре е, ако се намери нещо, което да може да се лекува. При тебе може би това е гастрит.
Мен стомаха не ме боли къркорят ми червата все едно ще ивам диария подувам се и ми се гади на моменти
На епикризата от Каспела пише гастрит неспесифичен микроскопси колит хемороиди и леко омазнен черен дроб.
Дали има нужда повторно да си правя колоноскопия незнам стрях ме е имам проблеми и с цистин всичко един сред друг вече съм отчаяна

Интересно ми е какво ще каже др Апостол Георгиев. Пиши после.Аз минах по този път.Първо колоноскопия при др Христов от Каспелата,после 4 прегледа при Др А.Георгиев,който ми каза да махам жлъчката и стигнах до хирург в Пълмед,но проблема с червата си остана.
КАСПЕЛА-МЕДЛАЙН-ПЪЛМЕД
Ще пиша в момента пътувам часът ми е за 11.50ч
А решение намерихте ли ,мина ли.ви?Вече 2 месеца се лутам сумати нещо изпих и съм отчаяна 2 малки деца имам а съм на дъното..
Не

# 319

КАСПЕЛА-МЕДЛАЙН-ПЪЛМЕД
Здравейте прибрах се пуснах кръвни урина гледаме на ехограф поиска пледишните изследвания и епикризата за гастро и колоноскопия и заключение раздразневи черва колит и отделно в урината имам левкоцити и някаква бактерие enterecocuss faecals
Изписа ми гентамицин мускулно 2х80мг после таваник за 1 седмица и флажил 10 дни
Синкванон пробиотик и дуспаталин за къркоренето и газовете поне 1месец
Много съм притеснена каква е тази бактерия само тя ми липсваше

# 320
  • София
Ozsalkerna, имаш ли симптоми за уро-инфекция?
Сега си погледнах моите изследвания на урина отпреди 1 месец. И аз имам левкоцити над нормата, имам и бактерии, но не са специфицирани. Лекарката ми каза, че всичко било нормално.

Изписани са ти 3 антибиотика. Трябвало е да попиташ какво лекувате. Раздразнени черва и колит не знам дали се лекуват с антибиотици.

# 321
Ozsalkerna,не пиете ли флажил преди няколко дена пак?Пробвайте и това,което Ви е изписал др Георгиев и дано да има ефект.

# 322
  • Los Angeles CA
Аз искам да попитам, как ви слагат диагнозата СРДЧ, на базата на какви изследвания.

# 323
Ozsalkerna,не пиете ли флажил преди няколко дена пак?Пробвайте и това,което Ви е изписал др Георгиев и дано да има ефект.
Да пиех флажил Д. ГЕОРГИЕВ каза да удължа за още няколко дни приема му и после да започна с гентамицин таваник- ако няма циплофлоксацин и пробиотик синкванон .Уж  всичко е добре ,но аз съм зле вече от суматите изпити лекарства
Урината беше чиста до сега чак миналата седмица почна парене 3- 4 дни болки и капка кръв аз затова и пуснах на своя глава урината защото уринала който личният ми даде не ми подейства
Сега тъкмо оправих диарията .Остана ми само къркорене и подуване и леко гадене на моменти .Сега тази бактерия откъде съм я хванала незнам .Много съм стриктна в това отношение
Сън не ме лови вече и си мисля, че край няма това нещо като омагьосан кръг е

# 324
Да пиех флажил Д. ГЕОРГИЕВ каза да удължа за още няколко дни приема му и после да започна с гентамицин таваник- ако няма циплофлоксацин и пробиотик синкванон .Уж  всичко е добре ,но аз съм зле вече от суматите изпити лекарства
Урината беше чиста до сега чак миналата седмица почна парене 3- 4 дни болки и капка кръв аз затова и пуснах на своя глава урината защото уринала който личният ми даде не ми подейства
Сега тъкмо оправих диарията .Остана ми само къркорене и подуване и леко гадене на моменти .Сега тази бактерия откъде съм я хванала незнам .Много съм стриктна в това отношение
Понякога и многото антибиотици  оказват влияние на червата.

# 325
Понякога и многото антибиотици  оказват влияние на червата.
да права сте но вече и аз незнам какво да правя и дали тази бактерия има някакво алтернативно лечение

# 326
Ozsalkerna, опитайте и с това,което Ви е назначил др .Георгиев, защото все пак той е един от най-добрите гастро и знае какво назначава.Успех!

# 327
Никой не можа да ме насочи за глутен влияе ли негативно - какво е изследването - и правих единственото, което намерих като вариант, до 5 работни дни излизал резултата и то на място трябвало да ходя, онлайн нямало да излезе, ето това е иначе:

Дано съм го "уцелила", че просто вече реших да си спестя поредното "конско" при лекар как си търся физически проблем за симптомите.

# 328
Ozsalkerna, опитайте и с това,което Ви е назначил др .Георгиев, защото все пак той е един от най-добрите гастро и знае какво назначава.Успех!
Няколки дни бях добре.днес от нищотот пак къркорене и диария а съм само на препечени фирии. И резенче кашкавал.от сутринта опитах томно 2 глътки 3v1 и го изсипах незнам вече адски ме е страх пак да нямам диария

# 329
да права сте но вече и аз незнам какво да правя и дали тази бактерия има някакво алтернативно лечение

[/quote]Има алтернатива, моля те не пий тези тежки антибиотици, особено гентамицин. Той и таваника е тежък.
Ще ти пиша на лични.
Искаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт