Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 211 886
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 1 005
За мен тазектана е най добър при диария.

# 1 006
За мен тазектана е най добър при диария.
И аз чета добри отзиви за него. И май е по-ефективен от Тазектан Дуо. А в аптеката точно рецептата ми объркаха,  но и аз не се усетих. Нищо сега си почвам чистия Тазектан и се надявам да мине бързо това чудо.

# 1 007
И двете съм пила, и от двете съм доволна. Диарията и трябва време, като при всяко заболяване. Диетата също е много важна, в комбинация с лекарствата нещата се оправят. Спокойствие, диета плюс лекарства и нещата си идват на място.

# 1 008
И двете съм пила, и от двете съм доволна. Диарията и трябва време, като при всяко заболяване. Диетата също е много важна, в комбинация с лекарствата нещата се оправят. Спокойствие, диета плюс лекарства и нещата си идват на място.
Да, а и ако е вирус добавен си трябва време също. Разбрах, че имало сега подобен и карал по повече дни. Чудя се към Тазектан да взема ли и смекта или няма нужда да прекалявам с лекарствата? Сега съм на Тазектан, Ентерик Екол пробиотик и Дуспаталин.

# 1 009
Каквото ви е изписано от лекар, това пиете

# 1 010
Имам един въпрос - Дуспаталин преди или след хранене се пие? Понякога го взимам преди, друг път след. Забравих да попитам лекарката как да го пия.

# 1 011
Да, много е. Или Тазектан, или Ентерик, или Смекта. Дуспаталина си е отделно. Той има друго действие.
Аз бих пила едното и като свърши и все още няма положителен резултат, тогава другото.

# 1 012
Дуспаталина си има описание на листовката как се пие. Аз между храненията го пия, защото трябва да е с достатъчно вода, минимум 100мл. Изобщо всичко пия точно, както е указано, стига да не е на гладно или след храненене, но с много вода, защото това ми отключва гастрита, който провокира срч-то и кръгът се затваря.
Чай от лайка много ми помага за срч-то. Чайовете трябва да са неподсладени.

# 1 013
Да, много е. Или Тазектан, или Ентерик, или Смекта. Дуспаталина си е отделно. Той има друго действие.
Аз бих пила едното и като свърши и все още няма положителен резултат, тогава другото.
И на мен много се видя всичко това  - схемата е 4 пъти по 1 Тазектан, 1-2 таблетки Ентерик Екол на ден, плюс сутрин и вечер Дуспаталин. Това всичкото така за 10 дни.  Днес ще ходя пак на лекар да видя дали няма да промени нещо. Много се проточи това разтройство, а ме притеснява, че трябва да се върна на работа. И да съм имала диария преди е минавала за до два, три дни, с сега. Уж чистя ръце, дезинфектант нося винаги с мен и пак няма спасение.

# 1 014
Аз не съм ги пила тези, но на първо четене едното е с бактерии, другото желатиново съединение (тук няма бактерии, малко е като смектата, с разлика, че тя е хума- пак с цел да направи филм). Може да се пият и двете, макар пак да е много според мен, ама без третото, което ти си взела. Много става.
Миналото лято пих сходно ентерол и смекта. Макар че второто е хума, в аптеката казаха едно след друго. Първото е с дрожди, второто без. Ама някои добавят и Лопедиум.
В един момент ще стане яко запичане и няма да е за ден. Това хоро съм го играла.
Пробвай с чайчетата и глада.
И пак за Дуспаталина- не го брой към хапчетата за спиране на кашавите изхождания. Него си го пий.

# 1 015
Аз не съм ги пила тези, но на първо четене едното е с бактерии, другото желатиново съединение (тук няма бактерии, малко е като смектата, с разлика, че тя е хума- пак с цел да направи филм). Може да се пият и двете, макар пак да е много според мен, ама без третото, което ти си взела. Много става.
Миналото лято пих сходно ентерол и смекта. Макар че второто е хума, в аптеката казаха едно след друго. Първото е с дрожди, второто без. Ама някои добавят и Лопедиум.
В един момент ще стане яко запичане и няма да е за ден. Това хоро съм го играла.
Пробвай с чайчетата и глада.
И пак за Дуспаталина- не го брой към хапчетата за спиране на кашавите изхождания. Него си го пий.
Ще карам на тези трите. Имам чувството, че от снощи започвам отначало лечението  след опаковка Тазектан Дуо, защото в аптеката не ми бяха дали точния Тазектан, който ми беше изписан. Вчера в следствие на тези пробиотици три, които съм приемала няколко дни(Тазектан Дуо(с пробитик вътре), Ентерик Екол, Рекомфорт) се почувствах по-зле. Много трябва да се внимава с пробиотиците. Точно четох, че предозирането с тях води до газове, подуване и диария, същите симптоми, за които съм ги приемала. Доста се притесних, че зазлявам, а то какво било. Да се надявам да съм се изчистила от тях вече. Някой знае ли колко време човек се изчиства от тези пробиотици?

# 1 016
Изчистването трябва да стане за няколко дни.
Аз преди няколко години така се предозирах с пробиотик. Газове, разстройство, сменявам пробиотика два дни ОК, и пак на ново. Спрях всичко и след 3-4 дни бях по-добре.
За разтройство и кишави изпражнения може да пробваш билкови хапчета с ленено семе.
Аз пих гастрохелп и много добре ми се отрази.

# 1 017
Бях днес пак на лекар и докторката заяви, че няма как да се предозирало с пробиотик точно. Аз й обясних, че точно след като спрях пробиотиците съм по-добре, но според нея не били те проблем. Опипа корема и нямаше болка. Каза да спра всичко(да остане само Тазектана) и изписа и Улкамед за диарията. Аз обаче видях, че в страничните ефекти на въпросното лекарство фигурира точно диария и не смея да го взема. Това лекарство видях, че се пие за Хеликобактер по принцип.  Казах и, че не смея и тя каза, ако ме е страх да карам само на Тазектан. Не би трябвало Улкамед да има ефект диария според нея. Каза ми също гастроентероложката да пусна и проба на фецес за всеки случай. Днес не съм ходила до тоалетна и си мисля, че се оправям уж, но ще видим. Ще дам проба и дано няма нищо притеснително. Вие от коя лаборатория сте доволни за микробиология?

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 18:19 от daisy12

# 1 018
  • София
Улкамед е бисмут и е точно за диария. И Хеликобактер са лекували преди бактерията да стане резистентна и да не се поддава на лесно лечение.

# 1 019
Улкамед е бисмут и е точно за диария. И Хеликобактер са лекували преди бактерията да стане резистентна и да не се поддава на лесно лечение.
Мен ме притеснява, че пише Улкамед, че може да предизвика диария като страничен ефект. Иначе днес ми се струва, че съм по-добре, ако нещо отново отида воднисто ще купя Улкамед.

Общи условия

Активация на акаунт