Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 211 937
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 1 020
Аз като лекувах хеликобактера имах много гадно разстройство.

# 1 021
От същото лекарство ли или от тези, които си пил за хеликобактера?

# 1 022
Тези за хеликобактерите. Два антибиотика, и инхибитор на протонна помпа. Имената не помня.
Ти не лекуваш ли хеликобактери или се бъркам.

# 1 023
Тези за хеликобактерите. Два антибиотика, и инхибитор на протонна помпа. Имената не помня.
Ти не лекуваш ли хеликобактери или се бъркам.
Нямам Хеликобактер, диагнозата ми е Синдром на раздразненото дебело черво. Беше ми дадено направление и за фецес вчера. Но още ми е странно как толкова бързо ми беше поставена диагноза Синдром на раздразненото дебело черво. За 5 дни оплаквания и гастроентероложката ми сложи такава диагноза. Може би ще ида и на друг лекар.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 13:57 от daisy12

# 1 024
Здравейте,възможно ли е раздразнено дебело черво без разстройство и запек?
Имам нормални изхождания ,но болки ниско в корема от близо два месеца,особено ниско в дясно,както и в  дясно във влааглището (понякога.)Също съчетани с променящи се неразположения-газове,къркорене,подуване.

# 1 025
Гинекологично изследвана ли сте? По принцип има същите симптоми, които се причиняват от чисто хормонални фактори. Също при наближаването на менопаузата има такива хубавини.

# 1 026
Гинекологично изследвана ли сте? По принцип има същите симптоми, които се причиняват от чисто хормонални фактори. Също при наближаването на менопаузата има такива хубавини.
Изследвах се гинекологично,освен бактерии и гъбички другото е наред.
На 40г.съм.
Ходих и на гастроентеролог,уролог и никой не знае какво ми е.Препращат ме отново един към друг.

# 1 027
Ами тогава си е напълно възможно да е СРДЧ. То така започва. Болките и спазмите се появяват след време.

# 1 028
Имам нормални изхождания ,но болки ниско в корема от близо два месеца,особено ниско в дясно,както и в  дясно във влааглището (понякога.)Също съчетани с променящи се неразположения-газове,къркорене,подуване.
Аз имам подобен проблем, но с болки тъпи, ежедневни, постоянно вляво от 4 месеца. Още не съм открила къде е проблема защото посетих поне 10 лекаря, различни и всеки казва че не съм за него и ме препраща към друг.

# 1 029
Аз имам подобен проблем, но с болки тъпи, ежедневни, постоянно вляво от 4 месеца. Още не съм открила къде е проблема защото посетих поне 10 лекаря, различни и всеки казва че не съм за него и ме препраща към друг.
И при мен така се получава.Много е неприятно и изнервящо.

# 1 030
И при мен така се получава.Много е неприятно и изнервящо.

Опитах се да ви пиша на лично, но сте забранили съобщенията. Пишете тук моля ви ако имате успех, че се чувствам изгубена вече.

# 1 031
И аз от известно време съм с болки  ниско най -вече вечер .... рядко  ми се случва да имам разстройство , но често имам газове и тежест и налягане и напрежение , повече ги усещам в ляво ... и преди имах такъв период после бях на гинеколог и нямаше проблем , сега мисля отново да мина през гинеколог и после гастро. Винаги съм била с нервен стомах и от стрес и напрежение започва по -често ходене до тоалетна , но не съм имала болка както сега... ако открия причината ще пиша

# 1 032
Здравейте! От близо година и половина имам синдрома,горе-долу по същото време забелязах ,че клепачите ми са жълтеникави. Правих кръвни изследвания всичко беше наред. Тези дни видях,че и небцето ми е жълто. Личния погледна ,струвало му се всичко нормално. Възможно ли е от сидрома да се получава това?

# 1 033
  • София
Здравейте! От близо година и половина имам синдрома,горе-долу по същото време забелязах ,че клепачите ми са жълтеникави. Правих кръвни изследвания всичко беше наред. Тези дни видях,че и небцето ми е жълто. Личния погледна ,струвало му се всичко нормално. Възможно ли е от сидрома да се получава това?
По-скоро не. Търси някъде другаде - черен дроб, жлъчка, панкреас. Някакво нарушение, което всъщност може да е причина за СРЧ.
Жълтото може и да е нормално, но нека личният ти лекар каже поне защо се получава.

# 1 034
Кожата ли е със жълтеникав оттенък или имате жълти плаки около очите?
Иначе да,правилно са Ви насочили за черен дроб,жлъчка,панкреас... Ако са плаки,може да е нарушен липиден профил(холестерол),може и да не е,но все пак са т.нар. мастни натрупвания- от диета,ЩЖ,прием на лекарства, захар и тн

Общи условия

Активация на акаунт