Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 206 310
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Банско
Здравейте, отдавна не съм пиасала, но моя IBS се повлия най-накрая драстично от нещо. Оризова вода всяка сутрин по 200 мл. на гладно. Тази есен пак се раздразни, но вече не е толкова зле и сега мога да ям доста от нещата, които преди не можех. Планирам лечение със зелев сок, но чакам да излезе на местния пазар. Ще пиша отзиви след зелевия сок.

# 1 141
Според мен само "замазвате" положението. Оризовата вода е против разстройство.

# 1 142
  • София
Nia, как правиш оризовата вода? Вариш ориза до сваряване в повече вода ли?
Зелевият сок сок от прясно зеле ли е? Или ферментирал? Кажи нещо повече за лечението да прочетем пък после ти ще дадеш отзиви.

# 1 143
Nia Mi откъде ги взимаш зелевия сок, купуваш го или си го изработваш ти сама? Благодаря предварително!

# 1 144
Предстои ми гастроскопия в Иван Рилски, като ме съветват да не е с упойка. Някой правил ли е така? Обясниха ми, че пак се дават леки успокоителни тип диезепам, но реално в съзнание ли си? Как минава прегледа така? Аз съм малко паника и честно казано съм на кантар кой вариант да избера.

# 1 145
Защо да не си с упойка? Що за глупост? Сложи си упойка, то даже не е и упойка точно. Пак заспиваш, но за 5 -10мин, докато трая процедурата и те събуждат. А в зависимост от седацията, може и да не си заспала, а будна, но не усещаш неприятната част. Така ще се мъчиш, ще измъчиш и докторите. И може да се пропусне нещо в патакламата. Аз лично съм правила гастро без упойка преди 30 години. ТОлкова гадно нещо... Но го преживях. Баща ми имаше назначена и не можа да мине. Накарали му се и го изпратили в нас. Не можал да толерира. Та не виждам смисъл от това да си без упойка. Освен ако трябва да платиш, а не ти се плаща. Но пък си носиш риска. Я довидят, я не, докато се въртиш и ти се гади. Даже няма и да разбереш че нещо е пропуснато. Ще ти напишат вероятно всичко ти е наред и така ще си вярваш че всичко е минало и си наред....

# 1 146
Предстои ми гастроскопия в Иван Рилски, като ме съветват да не е с упойка. Някой правил ли е така? Обясниха ми, че пак се дават леки успокоителни тип диезепам, но реално в съзнание ли си? Как минава прегледа така? Аз съм малко паника и честно казано съм на кантар кой вариант да избера.
Тези краткотрайни упойки вкарват те един вид в безсъзнание за 10-15 мин. Аз отказвам упойки. Процедурата е неприятна, но безболезнена. Упойката е нещо модерно към гастроскопията. Преди я правеха без упойка и на дъщерята ми (на 16 г. дете). Е, да.... не се гади по време на гастроскопия.

# 1 147
И аз имам 2, без упойка и с упойка. Не виждам никакъв смисъл да се мъчиш без. Аз дори исках повече да ми сложат, че те са много леки и не искам да им слушам разговорите.
Когато бях без упойка ме боля цяла седмица гърлото от сондата, все пак е имало съпротивление. Докато с упойката нямах такъв проблем, всичко е минало много лесно и бързо.

# 1 148
А какво се печели като кажеш че не искаш упойка? Освен ако човек е притиснат финансово, друга смислена причина не мога да намеря.

# 1 149
Не са ми искали пари за упойка.
Явно някои мислят, че са силни упойките. Напротив, много слаби са.

# 1 150
Явно повечето от нас не правят разлика между упойка и седация. Има доста видове "упойки", с различно предназначение за случая. При операции се ползва упойка, при гастро и колоноскопии се ползва седация, при вадене на зъби трето....Та, защо да не се слага "упойка" при този вид изследване, не става ясно. Че не е болка за умиране ясно. Но защо да не се свърши работата както трябва, а да има съмнения....

# 1 151
Именно.
Като знам как ми се гадеше без упойка, то и за лекаря е мъка да му шаваш в ръцете.
За зъболечение е същото. Моите зъболекари от години работят с упойки. И за тях, и за пациентите е много по-лесно.

П.П. Извинявам се, че без предисловия се  включих в темата, видях ника на Вики и се заблудих, че съм в Здравословните въпроси и отговори, но и без това хвърлям по едно око от време на време, че и аз имам сезонни неразположения.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 21:40 от DeVa®

# 1 152
и аз бях в чуденка.
Моята гастроскипия в Иван Рилски мина преди 2 седмици.
В крайна сметка ме разубедиха за обща анестезия, но те бият инжекция за отпускане по-рано, оставаш в съзнание. Директно преди процедурата вливат нещо през абоката и дефакто не помниш нищо.
Абсолютно безболезнено беше. Събудих се в леглото, като дори бях писала съобщение, за което нямах никакъв спомен.

# 1 153
Правила съм два пъти без упойка, преживява се, бързо е, не е хич болка за умиране.
Мен пък адски ме е страх от разните му там седации и упойки, всичко, което ми бърка в съзнанието.
Изпитваш леко чувство на гадене, това е, за 4 мин

# 1 154
  • Банско
Nia, как правиш оризовата вода? Вариш ориза до сваряване в повече вода ли?
Зелевият сок сок от прясно зеле ли е? Или ферментирал? Кажи нещо повече за лечението да прочетем пък после ти ще дадеш отзиви.

Оризовата вода не е само за разтройство. Когато е за разтройство се консумира на лъжички и по малко. Когато обаче е за прочистване на организма и за подобряване на перисталтиката се пие на екс. Казвам рецептата, която аз съм изпитала и след 2 месеца всяка сутрин, вече почти нямах киселини и стомахът ми спря да каркори, и дори сега ям забранени храни. Варя 400 или 500 мл. вода с една лъжица може и две ориз, за съжаление нямам какво да правя ориза, затова после го хвърлям и използвам водата. Варя докато не стане на кашава и слузеста вода. След това я чакам да изтине и я пия на екс! Много е важно да я изпиете цялата на екс. След половин час излизат всякакви гадости и шлаки, и първите пъти се ходи повечко като количество до тоалетната, но не рядко, а просто повече. След като я изпиете, гладувате поне половин час. И след това може да си ядете. Преди вечеря може същото да повторите.
За зелевия сок, още нищо не знам. Ще го купя от местния пазар ( вече живея в Банско) и ще пия някакво количество като половин чаша, за да видя как ще действа. Аз пробвам някакви неща и после чзависимост как ми е повлияло, тогава решавам дали е ок, но навсякъде в нета пише, че зелевия сок помага за чревна перисталтика, както и за оризовата вода, както и за ябълков сок във вода с малко мед. Всичко при мен е проба грешка.

Цитат
Nia Mi откъде ги взимаш зелевия сок, купуваш го или си го изработваш ти сама? Благодаря предварително!

Мислех да си правя, но в Банско, където живеем сега има местен пазар и там има готов, та мисля да се доверя на хората. Ако е много солен обаче, следващата година сигурно аз ще си направя. Реших да пробвам със зелев сок, защото гледах един репортаж на един дядо, как се е излекувал от рак със зелев сок. Звучеше много обедителен, пък и човека е бил микробиолог. Обясняваше, че в зелевия сок имало определени бактерии, които са много полезни. Та мисля да се пробвам.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 17:09 от Nia Mi

Общи условия

Активация на акаунт