Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 207 662
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 1 245
Да, и аз си имам ниско столче, макар, че мисля не е съвсем същото.

# 1 246
  • под тепетата
Не ми е нисък коша. Доста високо се вдигат краката.

# 1 247
Не ми е нисък коша. Доста високо се вдигат краката.
разсмя ме, представих си как флупвам в дупката на чинията...
Аз съм пробвала и върху гърне, в клекнала поза, защото клекало няма отдавна никъде, но не ми е много удобно и не става по-бързо.

# 1 248
Най-добре си е с тоалетна - клекало и трябва да гледаме столчетата да имитират възможно най-точно тази поза. Разкрачени крака леко и раменете до нивото на гръдния кош или колкото по-високо може. Спомням си, че в училищата, където съм учила имаше само тоалетни клекала и пишкането в тях винаги ми е било леко некомфортно, защото винаги имаше опасност да се опръскам. Не оценявах ползите на тези тоалетни, защото тогава не се знаеше за тях.

И аз имам столче и наистина не е баш същото, но помага.

# 1 249
  • под тепетата
Рано-рано да си кажа - височината на седалката на тоалетната чиния е почти на височината на ръба на коша, където си качвам ходилата.

# 1 250
Като имате болки как ги усещате? На едно и също място ли?

# 1 251
А дали сте имали усещане за недоизходеност. Понякога имам усещане, че все едно има нещо точно на ануса и после изчезва това усещан. Не знам дали правилно се изразявам и дали ме разбирате
Да познато ми е това чуство , защото го изпитах лятото. Това беше и другия симптом,който ме накара да си направя колоноскопията. И след като ми казаха ,че имам вътрешни хемороиди от втора група, четох за симптоми на хемороиди и разбрах , че точно те пречат  за бързо изхождане.

# 1 252
Аз нямам хемороиди, поне при колоното не се видяха, а имам същото усещане за недоизхождане.
Понякога пък имам позиви и нещо като колики, а е като запечатано на изхода и нищо не излиза.

# 1 253
Мисля, че болките в кръста са ми психосоматични. Вчера цял ден мисля за нея и на моменти я усещам много силно. Днес съм се зачела в други неща и се притесних, защото прочетох, че високите нива на серетонин са индикация за злокачествени заболявания на червата и си преписах и такива симптоми понеже пия АД вече месец, а няма ефект, даже напротив, чувствам се в пъти по-зле и постоянно треперя, и не усещам никаква болка в кръста. Явно съм станала хипохондичка, защото миналата година претърпях операция на гърдата и не се знаеше какво е, от тогава изпитвам ужасяващ страх от рак. Според близките ми всичко освен в главата ми е наред. Стомахът ми се беше оправил и си ходех нормално, вчера изпаднах в нервна криза отново, с глас съм ревала и днес отново в тоалетната е по кашкаво. Отделно говорих с психиатърката, защото преди да увеличат АД на две хапчета се чувствах много по-добре, сега съм в най-голямата дупка в живота си. Близките ми ме виждат, че не съм изобщо добре и не смеят даже да ме остават сама, защото вчера на кризата казах, че вече не издържам и ще се хвърля от терасата. Съжалявам, че ви напрягам.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 17:21 от Nelynnka

# 1 254
Болките в кръста и аз ги имам по време на цикъл и по време на овулация. Освен в кръста имам и в цялата предна долна част, също ту в левия яйчник, ту в десния. Отделно си имам ужасно болезнен цикъл откакто се помня. От антидепресантите, половин хапче и направо падам на земята, на следващия ден не мога да стана да свърша нищо, ставам като парцал и за това се отказах. И много ми раздразваха корема и червата, и получавах това чувство за недоизхождане, при мен така действат. Сега съм на медитация, успокояващи песни, релакс, грижа за себе си, позитивни емоции, комедии.

# 1 255
Последните постове съм все аз, но съм много притеснена, докато не мине ЯМР 🥺
Досега все се оплаквах от тежест високо, вдясно, къркорене и разни такива.
Обаче от месец и малко вече имам болки ниско, вляво, пробождаща силна, разпъваща болка, едва се повлиява от спазмалгон и откакто гастрото ми каза, че "лошите" неща болят предимно вляво вече съм полудяла. Нали болката е най показателния симптом.
Чувствам се съсипана, няма ли спокойствие, откакто се помня все нещо ме мъчи, две тежки диагнози ме сполетяха  докога така..

# 1 256
Последните постове съм все аз, но съм много притеснена, докато не мине ЯМР 🥺
Досега все се оплаквах от тежест високо, вдясно, къркорене и разни такива.
Обаче от месец и малко вече имам болки ниско, вляво, пробождаща силна, разпъваща болка, едва се повлиява от спазмалгон и откакто гастрото ми каза, че "лошите" неща болят предимно вляво вече съм полудяла. Нали болката е най показателния симптом.
Чувствам се съсипана, няма ли спокойствие, откакто се помня все нещо ме мъчи, две тежки диагнози ме сполетяха  докога така..
Не знам защо чакате ЯМР... ако оплакванията ви са от дебелото черво, ЯМР е почти изцяло безполезен.

# 1 257
За съжаление мозъкът играе най-главната роля при това заболяване и войната е най-вече в ума. Моите симптоми се влошиха, когато след криза изпаднах в дупка (тъй като баба ми почина от рак на стомаха). Такова нещо може да те направи хипохондрик и да ти докара големи проблеми на вече съществуващи неразположения. След като се съвзех психически, проблемите ми изчезнаха.

# 1 258
Здравейте,

Каква храна или добавка мога да приема за по- кашави изпражнения ? Сега пия ензи- мил и пробиотик, но не успяват да са по- стегнати. Преди не беше така. Също колко време мога да пия ензи- мил? Благодаря!

# 1 259
Здравейте,

Каква храна или добавка мога да приема за по- кашави изпражнения ? Сега пия ензи- мил и пробиотик, но не успяват да са по- стегнати. Преди не беше така. Също колко време мога да пия ензи- мил? Благодаря!
И аз се чудя за същото. При мен израженията са по-оформени, когато пия Хидрасек. Но той не може да се приема дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт