Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 226 328
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 1 875
Аз съм чела, че при проблеми с червата от всякакво естество помага антибиотика Rifaximin, но май го няма в Б-я. Мисля, че и за третиране на SIBO го ползват в Щатите.

# 1 876
  • На планетата земя
Хубаво, че антибиотиците ги дават вече само с електронна рецепта.

# 1 877
Здравейте, яко съм се панирала, затова реших да питам някой дали е имал същите болки. Имам СРЧ, както и Хеликобактер пилори, отделно и остър цистит. Пия си антибиотика за Хеликобактер, отделно пия хапчета за газове,за храносмиляне и пробиотик. Болките ми бяха спрели,но от няколко дни отново ме боли в дясно,ту по- надолу към яйчника, ту по- нагоре към пъпа или в средата към пикочния мехур или пък много ниско към слабинната гънка. Пия дуспаталин, отделно ако болките са по-силни нош па и бускулизин, но пак си ме боли. Това нормално ли е? Като бях на гастро нищо не ми обясни за болките къде, как и защо боли, затова съм притеснена да не би нещо друго да ми има.

# 1 878
Здравейте,
Някой да е пил Интеста!? Съдържа микрокапсулиран натриев бутират.
Имахте ли подобрение и ако да, кога?

# 1 879
Здравейте Хора!

За първи път пиша тук. Аз съм на 24г, в момента съм и бременна в 19г.с. Имам гастрит и един много кофти проблем, който ме притеснява. Случва ми се от време на време. Например в период от 3-4 месеца може да ми се случва често, а после за 7/8 да нямам проблем. Тъкмо беше спряло да ме боли така гадно и си казах супер, и сега пак. Сега ще обясня болката, защото и никъде в интернет не намирам информация за такъв тип болка. Преди да ходя по голяма нужда (някой път) изпитвам болка като спазъм ниско в корема, наподобява и болка при менструация и е супер силна, спазъм за 1-2 секунди и след това отминава.. отивам до тоалетна съвсем нормално и ми минава. Има ли някой от вас която с подобни болки?

# 1 880
потърси информация за Прокталгия Фугакс и виж дали отговаря на твоите болки

# 1 881
Здравейте Хора!

За първи път пиша тук. Аз съм на 24г, в момента съм и бременна в 19г.с. Имам гастрит и един много кофти проблем, който ме притеснява. Случва ми се от време на време. Например в период от 3-4 месеца може да ми се случва често, а после за 7/8 да нямам проблем. Тъкмо беше спряло да ме боли така гадно и си казах супер, и сега пак. Сега ще обясня болката, защото и никъде в интернет не намирам информация за такъв тип болка. Преди да ходя по голяма нужда (някой път) изпитвам болка като спазъм ниско в корема, наподобява и болка при менструация и е супер силна, спазъм за 1-2 секунди и след това отминава.. отивам до тоалетна съвсем нормално и ми минава. Има ли някой от вас която с подобни болки?

При мен се случва това. Само че много рядко се случва след като се изходя да отминава без нищо повече. В болшинството случаи на същия или следващия ден най-късно започва разстройство, продължително ме боли ниско долу в ляво, понякога и отстрани в ляво, както и около и над пъпа. Червата ми бълкуват, подува ми се корема и усещам тежест постоянно.Тези кризи продължават дълго, понякога цял месец. Спират изведнъж както са започнали, но направо ме изтощават, защото не мога да се храня нормално, ям само варени картофи, сухари и солети. Обикновено са 2 до 3 пъти в годината. Винаги напролет, април-май и есен, септември- октомври, рядко по друго време. В момента съм в такава криза повече от седмица. Най-зле е сутрин, докато се изходя, после корема ми се успокоява и карам някак до края на деня.
Аз обаче съм със СРДЧ, диагностицирано, имам и други гастро заболявания, включително автоимунни. Гастрото ми казва, че не може да се лекува, само се поддържа - диети, пробиотици, обезболяващи, разни добавки. На 60 г съм и съм така от 15-16 години.

# 1 882
СРДЧ специално не се диагностицира, "лепва" се при наличие на оплаквания, а изследвания като на здрав човек.

# 1 883
Моите изследвания не са като на здрав човек, имам доста неприятни гастро диагнози. СРДЧ ми го лепнаха, защото уврежданията, които имам от другите предизвиквали колитни оплаквания.

# 1 884
Аз съм така от 5-6 месеца. Минава за по седмица и после пак. Обиколил доста доктори и ...нищо. Сега мисля да се престраша за колоноскопия. Притеснявам се, но по- добре да  направя, че почвам да мисля гадни неща.

# 1 885
Честно да си кажа на мен по-гадно ми беше чистенето преди колоно. Самата процедура не я усетих изобщо като не съм имала неразположения и след това. Но ми падна голям камък от сърцето и дори проблемите ми изчезнаха, което ме навява на мисълта, че е било и на психическа основа.

# 1 886
Здравей, Kamille252,

Чистенето с клизма ли се прави или с лекарства, вечерта преди процедурата?
Не е ли по-добре клизма? На мен ми е правена преди раждането и не е чак такава драма, но си мисля, че с тези лекарства е по-зле и ще се раздразни стомаха и червата доста повече.

Поздрави!

Честно да си кажа на мен по-гадно ми беше чистенето преди колоно. Самата процедура не я усетих изобщо като не съм имала неразположения и след това. Но ми падна голям камък от сърцето и дори проблемите ми изчезнаха, което ме навява на мисълта, че е било и на психическа основа.

# 1 887
Здравей, Kamille252,

Не е ли по-добре клизма? На мен ми е правена преди раждането и не е чак такава драма, но си мисля, че с тези лекарства е по-зле и ще се раздразни стомаха и червата доста повече.

Поздрави!

Чистенето е с прахчета за прочистване на дебелото черво. Аз лично не съм чула някой да действа с клизма преди колоноскопия.

# 1 888
Здравейте,
Баща ми през 2015 беше в болница и с клизма са го прочистили, но той не можеше нищо да яде и пие и го болеше много.
Зависи според мен от тежестта на симптомите или дали си я болница или не.
Поне аз така мисля де. Не съм се задълбочавала.
Поздрави!
Здравей, Kamille252,

Поздрави!

Чистенето е с прахчета за прочистване на дебелото черво. Аз лично не съм чула някой да действа с клизма преди колоноскопия.

# 1 889
  • София
Nadejda,
Има разлика между ректоскопия и колоноскопия. Клизмата няма как да стигне до горните части на дебелото черво, но може да се прегледа част от червото след прилагането й. (Като при ректоскопия или аноскопия)
Преди  колоноскопията се изпиват около 3-4 литра течност (вода, в която e разтворено въпросното “прахче”) и така се прочиства ДЧ по целия му ход.

Общи условия

Активация на акаунт