Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 207 539
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 1 935
На фона на нормалните изследвания смята инфекциониста, че е излишна колоноскопията. Няма паразити, бактерии, нормален калпротектин. От друга страна пък не минават тези кашави изхождания и явно къркорене. Щом няма болка, да кажем, че наистина може би ще отнеме повече време да се оправят нещата. Но ако има и болка, то може би ще трябва да се направи колоноскопия, за да се изяснят нещата.
Разбирам че ядеш картофи, ориз и пилешко заради притесненията покрай вида на самите изхождания, а не защото от друга храна те боли стомаха? Пробвай да въведеш по малко друга храна.
Не съм доктор, но мисля че може да опиташ и без пробиотик. Понякога се случва така, че от много полезни бактерии в червата и добавени от нас още с добавка става един свръхрастеж в тези черва, като не е изключено да се проявят точно сиптомите, заради които приемаме пробиотик уж да се лекуваме.
Един прост чай от джоджен пробвай да пиеш няколко дни. И въвеждай по малко от другите храни.

Ако това с кашавите изхождания без болка се проточи, виж направи изследвания на щитовидната жлеза.

# 1 936
На фона на нормалните изследвания смята инфекциониста, че е излишна колоноскопията. Няма паразити, бактерии, нормален калпротектин. От друга страна пък не минават тези кашави изхождания и явно къркорене. Щом няма болка, да кажем, че наистина може би ще отнеме повече време да се оправят нещата. Но ако има и болка, то може би ще трябва да се направи колоноскопия, за да се изяснят нещата.
Разбирам че ядеш картофи, ориз и пилешко заради притесненията покрай вида на самите изхождания, а не защото от друга храна те боли стомаха? Пробвай да въведеш по малко друга храна.
Не съм доктор, но мисля че може да опиташ и без пробиотик. Понякога се случва така, че от много полезни бактерии в червата и добавени от нас още с добавка става един свръхрастеж в тези черва, като не е изключено да се проявят точно сиптомите, заради които приемаме пробиотик уж да се лекуваме.
Един прост чай от джоджен пробвай да пиеш няколко дни. И въвеждай по малко от другите храни.

Ако това с кашавите изхождания без болка се проточи, виж направи изследвания на щитовидната жлеза.

Не съм пробвала друга храна от както ми се появиха симптомите от страх да не се изострят, нямам никаква болка. Благодаря за съвета, ще пробвам да разширя диетата и ако нещата не се оправят, ще направя въпросната колоноскопия колкото и да ме е страх от нея.

# 1 937
Здравейте, предстои ми химиотерапия и лечение с много медикаменти. Предвид факта, че дори костната сцинтиграфия ме подразни, вече не знам какво предстои. Чудя се дали поне в началото прием Пулсет ще помогне. Ще се радвам на всякакви съвети! Не искам са стоя затворена в дома си с месеци...

# 1 938
Щом ти предстои химио, значи трябва да го обсъдиш с лекуващия онколог, за да не ти попречи вземането на това и онова на лечението. Много е важно да имаш зелена свтлина от лекаря си, за да не стане безсмислено химиото. Дори пиенето на разни безобидни чайове и добавки може да е противопоказно, т.к. някои от тях вдигат имунитета. Целта на химиото е да убие всичко, защото то не различава добро от лошо, а ти се бориш с лошото. Говори с лекаря си задължително.

# 1 939
Здравейте,
Не знам дали симптомите ми се дължат на СРДЧ, затова моля да споделите дали са харакерни за това заболяване и на къде да се насоча.
Всичко започна преди малко повече от месец, започнах да ходя трудно по голяма нужда (с необходимост от напъване, а цял живот съм ходила много лесно и бързо всеки ден) и усещане за чуждо тяло в ануса. С времето нещата се влошиха и имам постоянно чувство, че трябва да отида по голяма нужда (тенезми), това усещане го има в 99% от времето, в което съм будна. Сутрин започва още в леглото и продължава докато заспя. Понякога силно намалява, но почти не изчезва.
Започнах да ходя по 3-4 пъти до тоалетна на ден, предимно сутрин до обяд, през 20-30-40 мин, а досега винаги съм си ходила по веднъж.
Самите изпражнения са малки, но иначе са оформени, не е диария, не са и твърди, просто са малки и трябва да ходя на порции по много пъти. Но независимо колко пъти отида, чувството, че ми се ходи продължава.
Появиха и се хемороиди, но предполагам, че са в резултат на напъването и многобройните изхождания, не мисля, че те са основния проблем или поне не разбирам как хемородидите ще аправят изпражненията ми на малки парченца и ще причинят всички тези проблеми.

Постоянно имам усещане за налягане и напрежение в ректума.

Бях на гастронетеролог преди 3 седмици, тя реши, че имам просто запек и ми предписа ензими и разхлбващ мармалад. вземах го 3-4 дни, но от него ходех по 5-6 пъти на ден, почти като разстройство, а усещането за недоизхождане си продължаваше и го спрях.

Отидох при втори лекар, който каза, че на ехограф всичко е нормално и предположи, че може да имам вътрешни хемороиди, които стеснявали червото и пречели на пълното изхождане, но не направи ректален преглед, което ме изненада, така че е само предположение на база симптомите. Предписа ми Хуск и Спазмомен. Приемам ги от 3 дни, засега няма ефект.

Междувременно пробвах различни свещички за хемороиди, отново без резултат.
Няколко пъти пробвах да си сложа свещичка Ева Кю и дори и скоро да съм ходила до тоалетна, след нея пак се изхождам. Това нормално ли е? Мисля, че показва, че релано не съм успяла да се изходя напълно. Има леко подобрение след свещичката, но е за няколко часа, най-много до другия ден.

Болки нямам никакви. Прилича ли това на СРЧ или ако някой има идея какво друго може да е?

# 1 940
Прилича ми на вътрешни хемороиди.
При мен беше нещо подобно. Трудно почване в тоалетната и понякога чувство за недоизхождане, но не и през целият ден.
На мен вътрешните хемороиди ми ги откриха при колоноскопия, на опипване ми казаха нищо.

# 1 941
Привет, на всички! Имам известни проблеми с изхождането,калпротектина ми е 15 (нисък) кръвната ми картина е супер, нямам непоносимост към храни, проба на фецес всичко е отрицателно. Според гастроeнтеролога няма смисъл за колоноскопия, но аз съм се психясала и искам да попитам вас дали има смисъл или всичко е главата ми само?

# 1 942
СМисъл винаги има. Полипите нямат никакви странични ефекти (няма болка, няма кървене от тях). Т.е. ако имате, няма и да разберете. А един полип става за 10 години рак на дебелото черво. Премахването на полип е превенция и може да спаси живот.

# 1 943
  • На планетата земя
Привет, на всички! Имам известни проблеми с изхождането,калпротектина ми е 15 (нисък) кръвната ми картина е супер, нямам непоносимост към храни, проба на фецес всичко е отрицателно. Според гастроeнтеролога няма смисъл за колоноскопия, но аз съм се психясала и искам да попитам вас дали има смисъл или всичко е главата ми само?

Зависи на колко сте години, ако сте към 50 по-добре направете. Както са ви написали полипите не могат да се видят с ехограф, златен стандарт е колоноскопията, иначе СДРЧ е ясно, че имате. По-добре се успокойте, че от притеснения се засилват симптомите, пък може и да ви мине.

# 1 944

Зависи на колко сте години, ако сте към 50 по-добре направете. Както са ви написали полипите не могат да се видят с ехограф, златен стандарт е колоноскопията, иначе СДРЧ е ясно, че имате. По-добре се успокойте, че от притеснения се засилват симптомите, пък може и да ви мине.

На 31 години съм и до сега съм нямала никакви проблеми, всичко започна изведнъж (в рамките на няколко часа) с втрисане, висока температура и диария. Острата диария си мина за два дена, но проблемите с изхождането продължи, лекарите ми казват, че е синдром след изкаран вирус ама аз се филмирах и така... не спирам да го мисля Sad

# 1 945
  • На планетата земя

На 31 години съм и до сега съм нямала никакви проблеми, всичко започна изведнъж (в рамките на няколко часа) с втрисане, висока температура и диария. Острата диария си мина за два дена, но проблемите с изхождането продължи, лекарите ми казват, че е синдром след изкаран вирус ама аз се филмирах и така... не спирам да го мисля Sad

Такова е, и на мен ми казаха синдром след изкаран вирус. В началото страха и филма са големи, после се свиква.

# 1 946
Не се филмирайте за една диария. Спрете всякакви пробиотици и каквото там пиете за корема и ще се оправите.
Лошите неща не идват за 2 часа.

# 1 947
Какво мислите за Креон, води ли до запек? Не мога да преценя....

# 1 948
При мен не е имало запек.
Пише в листовката, че 1 от 10  имат като реакция запек.

# 1 949
При мен не е имало запек.
Пише в листовката, че 1 от 10  имат като реакция запек.
Колко време го пихте?

Общи условия

Активация на акаунт