Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 881
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Момичета стискайте палци на 4 съм на контрола, всеки път тръпна какво ще кажат на колпоскопа какво ще излезе на цитонамазката 🥹
🤞🏻 Всичко ще е наред!🤗
Дай боже 🙏🙏🙏при доктор Попова във Вита съм ❤

# 121
Здравейте момичета!
Вчера бях на контролен преглед, който не протече много добре. С конизация съм, втора, малко по дълбока и също така и с взета проба по-на вътре, от канала на шийката. През януари. И тъй като съм и в менопауза пауза се е получило срастване, каналчето се е затворило и нямаше как да се вземат клетки от там. Доктора каза, че ще влезне със сондичка там..опита, но ме заболя ужасно много! Реакцията му беше раздразнение..че съм му пречела да направи прегледа, защото, не било възможно да ме боли..нямало нервни клетки там. Предложи ми с венозна упойка, когато реша. И сега съм в шаш...нито цял преглед..а и не знам дали не крие риск този сраснал се канал. Добре че съм в менопауза 🙄🥴 На някой случвало ли му се е ..

# 122
Ние птдавна говорим, че цитонамазката не е сигурен метод и затова трябват допълнително изследвания.Цитонамазката птнрива само около 30% от проблемите, но е достъпен и евтин метод з профилактика и се разчита на това, че ако човек се следи редовно, ще се хванат навреме
проблемите.
Ако някой лекар ви е казал, че само цитонамазка е сигурен метод за профилактика, то той ви е излъгал.
Добре де освен цитонамаската как и по какъв начин може да се провери дали една жена няма някакви проблеми.
Аз може да не знам  който знае нека сподели.

# 123
Ние птдавна говорим, че цитонамазката не е сигурен метод и затова трябват допълнително изследвания.Цитонамазката птнрива само около 30% от проблемите, но е достъпен и евтин метод з профилактика и се разчита на това, че ако човек се следи редовно, ще се хванат навреме
проблемите.
Ако някой лекар ви е казал, че само цитонамазка е сигурен метод за профилактика, то той ви е излъгал.
Добре де освен цитонамаската как и по какъв начин може да се провери дали една жена няма някакви проблеми.
Аз може да не знам  който знае нека сподели.
Ако става въпрос за профилактика според мен са: Цитонамазка, Колпоскопия, HPV изследване, МБ на цервикален и влагалищен секрет (понякога на микроскоп и тук се хващат съмнителни клетки).Това са неинвазивните изследвания. През 6 месеца.

# 124
Досега няма по-добър метод от цитонамазката, който да е евтин и достъпен за голям брой лекари.Това е.
Ние тук постоянно препоръчваме да се съчетава с колпоскоп.
Аз микробиология не пускам всеки път.За ЧПВ не съм се тествала от няколко години.Ходя 1 път годишно отдавна вече на контрола.

# 125
Ако цитонамазките са втора група, не виждам смисъл да се ходи на 6м. Има изключения, които са развили бързо нещо лошо, но това е късмет.
В Англия правят като профилактика само чпв и само ако е високорисков, пращат на цитонамазка. В Германия правеха цитонамазки като част от рутинната профилактика, за която ти пращат напомняне.
Тук такова животно няма, ако не се информираш сам. Затова и хората се лутат какво да изберат.
Да не говорим за профилактика за дебело черво след 50 при мъжете и 55 при жените в Германия, а за Англия май беше от 60г.

# 126
проблемите.
Аз може да не знам  който знае нека сподели.
Ако става въпрос за профилактика според мен са: Цитонамазка, Колпоскопия, HPV изследване, МБ на цервикален и влагалищен секрет (понякога на микроскоп и тук се хващат съмнителни клетки).Това са неинвазивните изследвания. През 6 месеца.
А добре всичко това по здравна каса ли е.
Аз тази година като бях на профилактичен преглед др ми пусна само цитонамаска.

# 127
Не е по здравна каса.

# 128
Здравейте! Следя темата от известно време и моля за съвет. Лятото на 2021г. бях с група 3б, след това 3а на цитонамазка. Д-р Димитров от Аделла направи биопсия и резултатът беше ЦИН 1 - каза ми също, че на колпоскоп му се е сторило по-сериозно изменението от ЦИН 1 и ме насочи директно за LEEP без тест за ЧПВ.
Отидох на второ мнение при доц. Карагьозов, който ме тества за ЧПВ, излязох положителна за 16-ти щам и ми изписа терапия с AHCC за 3 м. Реших да послушам Карагьозов.
След приключена терапия с AHCC пак направих тест за ЧПВ, който е положителен + OcnoHPV, също положителен. В момента имам две мнения:
- от д-р Венелин Иванов - да направим Leep, предвид че OncoHPV e положителен и шансът да се възстанови от само себе си е много малък;
- От д-р Карагьозов - каза, че не съм за LEEP, че не вижда нищо притеснително, изписа ми втори курс AHCC и каза да отида след 1 година.
Притеснена съм, защото това са две различни мнения, макар че ми обясниха, че в действителност и двата подхода имат смисъл в момента. На някой случвало ли му се е?
Забравих да спомена, че съм на 30 г., не съм раждала и пия противозачатъчни след операция от ендометриозна киста.

# 129
Pink, аз бих си послушаха, този който е за leep. След 1 година да не стане най-лошото. Правиш и забравяш....

# 130
  • София
А ако все е положителна за HPV и след година пак е Цин 1, въпреки че е правен Leep?

# 131
Аз съм с cin1 (3а група) - 5 месеца след конизация. Според гинеколога е от някаква инфекция/гъбичка. Пуснахме вчера пак hpv - излезе отрицателен днес и съм супер щастлива (беше 16-ти щам преди конизацията и бях доста притеснена)  Simple Smile
Дано микробиологията (и уреа/мико и други плазми пуснахме) покаже някоя леснолечима гъбичка... че ми писна от изследвания, гинеколози и т.н.

# 132
Чета ви от известно време и събрах смелост да се включа. Благодаря за споделения опит. Много е полезен. Аз съм с подобно на горното питане.
Имах цитонамазка 3а.  Направиха ми колпоскопия, на която се видя нещо и взеха биопсия от мястото. Резултатът е ЦИН 1. ЧПВ - отрицателен за онкогенните щамове. Втора цитонамазка 2а седмица след първата след прием на антибиотик и Флажил. Препоръката на онкогинеколога е само проследяване и нов преглед най-рано след 8 месеца. Нямало риск да прогресира тъй като ЧПВ е отрицателен. Обаче гинеколъгът, при когото ходех досега каза, че не би чакала и препоръчва премахване на нещото. Понякога по-навътре се откривал ЦИН 2, въпреки че биопсията показва ЦИН 1 първоначално. Вярвам повече на компетентността на онкогинеколога като не мисля да чакам 8 месеца до следващия преглед. Но другият лекар пося съмнението и нямам мира дали не пропускам нещо и не лежа на измамно спокойствие.
Извинявайте за дългия пост. Ще се радвам някое от момичетата с повече опит да се включи, ако има наблюдения как се процедира по принцип в случай на ЦИН 1 и отрицателен ЧПВ.

# 133
Lena, аз 2015 си направих конизация. Отрицателни високо рискови  щамове за ЧПВ. Цитонамазка 3а група, лечение. После пак 3а пак лечение. После пак 3а и последва биопсия. Цин 1-2, като 2 беше по навътре в канала. Трябваше да реша дали да се следя на 3 месеца и да треперя или да се резне изменения участък и да не го мисля. Избрах второто и не съжалявам.

# 134
tisaja, благодаря. Исках да отида на преглед при друг онкогинеколог. Но по стечение на обстоятелствата минаха 2 месеца вече и не успявам да се организирам след цикъл, за да е най-подходящото време за цитонамазка. Ще се постарая да го направя началото на юни /когато ще са минали около 3 месеца от последния преглед/
В коя болница мога да направя конизацията? Leep същото ли е? Доколкото се ориентирам от прочетеното в темата Leep се прави само във Вита, а точно там ми казаха, че няма нужда да се направи. Едва ли ще го направят по мое настояване.

Общи условия

Активация на акаунт