Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 839
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Притесняват ме високото количество левкоцити и евентуалното възпаление както и бактериите в урината, не знам колко вредно е за бебешока 🤷🏼♀ Първа много измъчена инвитро бременост ми е и леко се шашкам на моменти 😕

# 301
Момичета, какво значи този резултат?
Това е биопсия след конизация преди 6 месеца.
Притеснителен ли е според вас?

# 302
Притесняват ме високото количество левкоцити и евентуалното възпаление както и бактериите в урината, не знам колко вредно е за бебешока 🤷🏼♀ Първа много измъчена инвитро бременост ми е и леко се шашкам на моменти 😕
Цитонамазката е ок. Повечкото левкоцити най-вероятно са от самата бременност, но не е необходимо да правите спешна консултация с АГ-то за тях. Спокойно може да изчакате до следващия преглед.
Относно бактериите в урината - спазихте ли правилата за даване на проба? Пуснахте ли стерилна?

Момичета, какво значи този резултат?
Това е биопсия след конизация преди 6 месеца.
Притеснителен ли е според вас?

Биопсията показва отново изменения. Какво наложи нова биопсия, лош резултат на контролна цитонамазка? Задължително е да коментирате с лекаря си. Предишната конизация до здраво ли беше изрязано? С какви резултатите сте били, че се е наложила тя?

# 303
Много ти благодаря за отговора, the doors 😊

Да, спазих ги, няколко пъти пусках урина, чиято проба аз си взех вкъщи, след добре направен интимен душ и в стерилно контейнерче, средната струя на първа урина..  след което веднага носех в лабораторията. Първия път пуснах обикновенна в Токуда където ми е ЖК като част от първия преглед на ЖК. Там излязоха бактерии, след това пуснах във Вита (понеже е до вкъщи и реших да не се разхождам до Токуда) отново обикновенна, но и стерилна урина, там обаче нямаше бактерии нито в едната от двете, но имаше кетони… Ендокринолога ме накара да пусна нова и този път я пуснах пак в Токуда и пак излязоха бактерии.. пуснах и стерилна, чакам резултат в понеделник…

# 304
Напълно възможно е да е замърсяване, въпреки добре спазените условия - просто живият живот не е стерилен, я контейнерчето по ръба, я капачето, я като са я прехвърляли пробата на машината. Стерилната ще си каже - ако е чиста - всичко е наред. Обикновено, при проблем, бктериите са повече от 1-2, като цифра, или пишат “множество”, “масово” и т.н. Също така се увеличават левкоцитите, еритроцитите, при ешерихия (най-честия патоген в урината) се позитивираъ и нитрити (те ги отделят). Урината става мътна, с парцалчета, мирише неприятно силно. Спокойно си изчакайте резултатите, особено ако нямате някакви оплаквания (парене, сърбеж, болка, кръв, често уриниране, темп, и т.н.). Лека бременност!

# 305
Благодаря ти the doors 😊 Излезе стерилната и пише “няма разстеж на уропатогенни бактерии”, та предполагам е окей.. Аз реших да сменя лекарката.. не ми е окей да не мога да се свържа с нея.. всичко се случва и утре съм при друга на преглед, ще я попитам за цервикален секрет и евентуално за Фемофлор плюс на Геника.

# 306
Здравейте, не знам дали е най-точната тема, но се притесних нещо и исках да питам дали и на друга се е случвало това Sad
На 10ти този месец ми дойде (по принцип трябваше началото на месеца, но ми закъсня) и днес на 25ти при ставане усетих мокро и видях, че нещо като кафеникава вода е изтекла по-голямо количество. Бях с ежедневна превръзка и беше кажи-речи цялата мокра. Не е гъсто или ярко червено. До сега не ми се е случвало такова нещо и доста съм притеснена какво моце да е

# 307
След 2 цитонамазки гр. 3 и последвала биопсия ми предстои конизация и махане на миомен възел. Притеснява ме да не махнат всичко (матка, яйчници..) "за по сигурно"....  Чували ли сте за такива случаи? На 46 съм и имам редовен цикъл.

# 308
Това трябва да коментирате с лекаря, който ще прави операцията и да му имате доверие, разбира се. Обсъдете какви са вашите притеснения и мисли, говорете при какви условия той би предприел по-радикални действия, в какъв обем, въобще - преди да легнете на масата тези неща трябва да са обсъдени и да сте спокойна. Ако трябва - направете и консултация с друг лекар.

# 309
Здравейте, момичета!

Нова съм в темата. Изчетох всичко, което сте писали и ви пожелавам повече да нямате повод да пишете тук.
Миналата седмица отидох на профилактичен преглед при нов за мен лекар. След 10 години чисти цитонамазки и микробиологии този път излезе 3а група с ЧПВ. На 35г. с детенце на 2 и ми се иска да имам и второ.
Супер шокирана съм как 10 години никой нищо не е видял на тия цитонамазки. Чакам си теста за ЧПВ да видя кои щамове отглеждам.
Дълго четох каквото сте писали и съм малко по-спокойна, но нека ви попитам:
1. Вероятно ще има някакво рязане. Боли ли? От болката много ме е страх.
2. Ще мога ли после да имам още едно дете? Ако няма да мога, направо да го правим веднага и после да ме режат колкото искат.
3. При наличие на някакъв опасен щам какво е лечението за партньора? Аз друго освен хранителни добавки тук не срещнах. И двамата пушим, аз ги спрях, и без това се навивам от известно време. За мъжът ми има ли риск, изобщо какво да правим - да ходи ли и той на лекар - не ми е ясно.
Извинете ме, ако питам нещо обсъждано, просто наистина съм в шок, тъжна съм, уплашена и не знам как адекватно да подходя.
Желая ви здраве!

# 310
  • София
Не си мислете, че носите ЧПВ от 10 години и никой не го е видял. Първо - има си специални тестове за откриване на  ЧПВ. Цитонамазката лови само измененията. Второ - посетете лекаря, за да ви каже какеи са действията от тук нататък. Дари и да ви режат, не боли, правят го с упойка, не са касапи. Добре е да ви вземат биопсия за изследване - и това не боли. Първо си направете консултацията, пък тогава мислете другите неща. Аз също бях с група 3а, на биопсия цин 1, после стана цин 2 и ми направиха през септември LEETZ - не мога да го нарека рязане. Сега съм в бременна в трети месец и нямам никакъв проблем.

# 311
Здравейте!
Някой може ли да ми помогне с разчитането?
Благодаря Ви!!!

# 312
  • София
Наред е, но имате Коки. Ще ви трябва лечение от АГ.

# 313
Здравейте! Намирате ли нещо притеснително в резултата?

Преди година и двете проби бяха 2А, с наличие на левкоцити и метапластични клетки, с препоръка за следваща цитонамазка след 12м.

# 314
Здравейте, днес си взех резултата- III A,  винаги съм била втора група , последният път преди около година и половина бях 2с , след това правихме микробиология и излезнаха гъбички, лекарката тогава каза че това е причината за буквата с . Сега  каза че следващата стъпка е да пуснем изследване за hpv  и после като видим резултата ще се реши какво следва , вие какво мислите за това? Редно ли е пак да пуснем микробиология ,за да се види дали има нещо.... а и в допълнение на последния преглед ми казаха че имам малка раничка , както и от известно време зацапване преди цикъл , ако това има значениене в случая.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 21:43 от jasmina_12

Общи условия

Активация на акаунт