В корема на мама живее човече - искаме АПРИЛ да идва вече

• 21 774
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро, мамчета! Grinning
пенелопа, виж какво намерих за Празника на християнското семейство:
"Празникът се посвещава на християнското семейство. Значението на това посвещение е да се изтъкне какво е и какво трябва да бъде християнското семейство и кои са предпоставките и условията за едно здраво семейство, за един истински християнски семеен живот. То е школа за здрави семейни добродетели - на чиста любов, съпружеска вярност, мир, трудолюбие, целомъдрие и пр.

Макариополски епископ д-р НИКОЛАЙ
Из "Слово за Въведение Богородично” "

а и според мен, това, че поне един член на вашето семейство е православен християнин, е напълно достатъчно за да празнувате този хубав празник.   bouquet На този ден не се прави нищо по-специално, приготвя се малко по празнична вечеря и се събирате цялото семейство. През деня може да влезеш в някоя църква, да запалиш свещичка и да се помолиш за мир и разбирателство в семейството си.
ЧЕСТИТО на всички майчета, които за разбрали пола на бебока си. Аз чакам с нетърпение утрешния преглед, и се надявам бебко този път да е малко по мирен, за да можем и ние да разберем. Praynig

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 11:20 от bobche_78

# 211
Ми и ние не сме венчани,но си го отбелязахме "деня на христианското семейство",като "деня на семейството" Simple Smile

# 212
Здравейте от мен,

Случайно намерих едно йога студио с йога за бременни и йога за майки с бебета/деца. За мое голямо съжаление то е в София, но качвам адреса за софийските майчета:

http://www.gayatriyogastudio.net/yoga_bg.html

Адресът на Гаятри Студио е:
МАРИЯ СПАСОВА
СОФИЯ , ж.к. Гео Милев
ул. "Николай Коперник"21, вх. Б, ет. 1
(входът е на гърба на сградата - откъм паркинга)
(02)-873 6413
0888 406 969
0886 843 824
gayatri@abv.bg

И да питам нещичко-бях на зъболекар-нямам нищо за правене-много съм доволна, но ми казаха от петия месец до края да пия Zymafluor не само за мен, но и за зъбите на бебето. На някой препоръчвали ли са му го и дали вообща сте чували нещо по въпроса, че аз съм чувала и за и против допълнителния флуор.

А за пола-честито на тези, които го знаят, но аз все пак бих си имала едно наум, че колкото случаи знам за "познат пол",  Shocked мале-леле.
Без малко и на мен да ми набутат желязо, че хемоглобина ми беше малко под долната граница, но засега ми се размина с обещанието, че ще ям месо и разни желязосъдържащи. То моят лекар само това ми повтаря-яж месо, яж месо, вообще това му е единствената препоръка  Twisted Evil. Старая се, ама много не ми е присърце.

Чао на всички, аз отивам на варненска среща!

# 213
Уоу ..тфа за грейпфрутите ... малко кофтич, макар да не ми се вярва . Аз обожавам тези розоФки кисели цитрусчета , зареждат ме с много положителна енергия Simple Smile
Не ги консумирам всеки ден , но би било гадно да не се позволяват. Аз обаче не вярвам ,че са противопоказни за нас !!!

maraya75  - ЗДРАВЕЙЙЙЙЙЙ   Hug  bouquet
Радваме се да се присъединиш към нас  Simple Smile
 Ще се радваме и да дойдеш на някоя срещичка на Пловдивските бременлийки Wink
Като стана въпрос - да Бенита , кога ще си скалъпим една ?
Какво ще кажете за 2 или  3 декември ?

Относно пола - ей , коремчета , ако са ви казали момичета , не бързайте да си набавяте розовки  дрешки , защото  не са малки случаите когато са казали момиче , да излезне момче . На майка ми една колежка са и казали точно 3 пъти , че ще има момиче ( тя искаше момиче )  и дори  часове преди раждането са го потвърдили . И като  излезнало бебо .... ИЗненадаааа - Момче . Тя дори беше разочарована .
Важното е , да сме живи и здрави и  бебинки с нас
 newsm30

# 214
Да и аз съм чувала за много "уж" познат пол, но то така или иначе до последно вероятността е 50/50.  Laughing Ама пусто любопитство. Laughing
denisimo, колкото до флуорната профилактика, надявам се ето това да ти бъде полезно.

# 215
Здравейте момичета-кокичета, Hug
Днес си взех резултатите от кръв и урина и док каза, че имам понижени стойности на хемоглобин и сега пия ferro-folgamma 1*1 на ден, някой от вас пие ли го? newsm78
Ей, а какви хубави дни идваат  Nature Sunnyподходящо за излет running или travel

Здравей и аз го пия в момента даже и то вече от доста време. Даже аз го пия 2 * 1 на ден. Твоя хемоглобин колко е защото моя е 107 g/l, но доктора ми каза че няма проблем при бременност е нормално да се понижи само да си пия хапчетата и да си правя изследваня редовно.

Grinning

# 216
Здравейте момичета,
Не съм писала отдавна, но при мен е абсолютен хаос и нямам никакво време. Чета ви редовно и много се радвам за всички.
Искам да се похваля, че бях на фетална и всичко с бебо е наред.  Ще си имаме момиченце и сме много щастливи. Най- много баткото - Стефан, който му говори всяка вечер.
Пожелавам на всички лек и спокоен ден.

# 217
И аз на бързо, че нямам време-за Зимафлуора!
Пуснете на търсачка-има много противоположни мнения за него!!!Аз поне от 3 години, от как съм по форуми-все се е обсъждало и все и за себе си яснота нямам.Пък-прочетете, и решете за себе си...

# 218
Момичета док ми предписа Магнерот заради чувствителната матка .
Някоя от вас пие ли го ?

# 219
PEPA-K- Моят хемоглобин е 103, док каза, че под 110 не е добре и ми обясни , че това е лека форма на анемия, еми изненадах се , защото как си хапваааам, е на месо не налитам де , но май ще пробвам с дробчета.
ALABINA - Аз лично не пия, но има много момичета, на които им изписват магнезиеви препарати, то май се води като хр. добавка, е то и желязото е така и флуора и иииииии..., но мисля, че няма страшно!

# 220
ето какво намерих за Zymafluor- противопоказно е да се приема ако съдържанието не флуор във водата, която пием е > от 0.3 мг/Л... За информация на софийските майчета - в Горнобанската вода има 0.2, а в тази от Банкя 0.5. Ако някой знае колко има в тази която си наливаме от централните хали, моля да се обади  Praynig

# 221
Ами...де да знам, на чешмите дали не пише?Иначе аз си карам 30 години на чешмяна вода, не ходя да наливам никъде...Минерална пия, само като са ни спирали водата иначе.Най-общо казано-предозирането на флуора не води до нищо добро.Същото е и бебетата като се родфят, на много от нас ще кажат да даваме капки.Аз лично съм давала на малката, не редовно.С изникването на зъбките и слагането на паста за зъби на четката за мен даването на допълнително флуор пак се обезсмисля, т.к. децата гълтат пастата.Т.е-поглъщат достатъчно.Иначе дъщеря ми е с кариес от доста малка,не го отдавам на биберон и шише вечер, защото не съм и давала...както и генетично сме и дали доста добър материал, но ето ти беля-случи се...Та-преценете хубаво за Зимафлуора-няма как да знаете точно колко флуорорана е водата, която пием...така че... Confused

# 222
  • София
За анемията - - среща се много често при бременните. Дължи се на факта, че се образува допълнително около 1 литър кръв, а същевременно бебето образува и своя собствена кръв. Бебешкият хемоглобин има повече желязо в сравнение с майчиния и има друга пространствена структура. Следователно бебето изтегля много голямо количество от желязото, прието с храната, а ако се храним с бедна на желязо храна - изтегля желязо от нашата кръв.
Желязо има в червеното месо (малко е в пилешкото и рибата), в жълтъка на яйцата, в спанака, в лещата и боба, в черния дроб. Но не се препоръчва да се набляга на черния дроб, освен ако не е от домашно отглеждано животно. Черниат дроб е всъщност и черната станция на организма - той служи за пречистване на организма и в него в реултат на дейността миу се натрупват много токсини, лекарства, химикали, и изобщо вредни вещества. Освен това дневната доза от желязо е минимум 15 милиграма, а те се съдържат в 200 г месо, 1 голяма чиния леща (гъста, а не водниста супичка), 2 яица. Или 1 чаена чаша спанак, 2 чинии боб, и 200 г месо. Изводът е, че трябва здраво ядене и то не на каво да е. Например брашното, захарта, картофите, ориза, плодовете и повечето зеленчуци може да ни дават много други вещества, но с тях желязо не се вкарва... До анемия през бременността се стига лесно - достатъчно е 3 седмици да се приема храна бедна на желязо или месец и половина да се яде само половината доза. А ние с това гадене и повръщане в началото имаме голям отскок към анемията. Да не говорим как хапваме каквото ни се яде, а каквото трябва се каним да го изядем по 2 дни...
И аз съм с нисък хемоглобин - на долната граница съм, но малко ми трябва, за да падне още. И си признавам, че знам какво да ям и колко, но не съм сериозна.

За настроенията   - при мен фрапантно беше в самото начало на бременността. Още не знаех, че съм бременна, но изпадах в някакви истерични ревове за всичко, засягах се много, цупех се по цял ден на мъжа ми например, че не ме е целунал по-така като излиза за работа... ПОсле като разбрах, че съм бременна, въобще не се радвах, макар преди това да исках много да имам бебе и да бях убедена, че бебето е това, което не ми стига , за да съм напълно щастлива. И така 1 месец - рев, съжаляване редовно, че съм се омъжила, че съм бременна... Сега като се сетя - направо не мога да повярвам как може да съм била в такова тъпо състояние.
Не че сега съм в супер настроение и кондиция. От седенето затворена вкъщи в началото бях много изнервена, депресирана, отегчена, но после свикнах с времето и нещата улегнаха, макар и сега да не скачам от радост и да се чувствам задоволена. Но със сигурност откакто съм бременна не съм предишния човек. Не се харесвам такава, но сякаш нещо отвътре ме държи в това налудно състояние.
А и има защо - при бременността хормоните се променят жестоко, разбъркват се , пренареждат се, увеличават се или намаляват... за да може да се превърнем в истински майки - такива като машини, неуморни и за жалост вечно бучащи за нещо... Ще има измий си ръцете, не влизай с кални обувки, не пипай това, онова..., слушай ме като говоря...
А и освен всичко казано, от време на време ме залива едно безпричинно безпокойство, нещо като дебнещо предчувствие, лягам вечер и ми е притеснено и започвам да търся причина... И съответно като не намеря основателна, намирам каквато и да е...

# 223
  • София
За храните. Не мисля, че има чак пък 'опасни' храни. Просто с нищо не бива да се прекалява. Иначе ми се вижда несериозно да не се ядяли цитруси. Те и за млякото разправяха, че било канцерогенно,  Crazy може ли на всичко да се вярва?! А и честно казано, приемам го малко лично - тъкмо открих сезона на мандарините и точно сега някой да измисли, че не било добре, тю!  Joy

За хемоглобина. Категорично подчертавам, че не е необходимо да се тъпче човек с месо, за да му се вдигнел хемоглобина. Вегетарианка съм над седем години и хемоглобинът си ми е в норма. А имам познати месоядки, които имат анемия, така че... Просто трябва балансирана и пълноценна храна. Разбира се, ако ви се яде месо - яжте!

За празника на Християнското семейство. За мен Християнските ценности нямат нищо общо с религията. Може да палиш по сто свещи на ден и пет пъти дневно да си казваш молитвата, но когато проявяваш нехристиянски качества, като завист, злоба, злорадство, интриганство и подобни, що за християнин си?! В тоя смисъл има мюсюлмани, които са много по-Християни от някои привидни светци. Обаче да се задълбаваме в тая теологично-практическа тема, точно в тоя форум... хм... е меко казано неподходящо. Rolling Eyes Та, честит празник на всички сплотени и обичащи се семейства!   bouquet

За настроенията. Обхванала ме е такава любов към света. Рядко се дразня, почти не се ядосвам. Точно обратно на повечето, изказали се по темата.
Недейте, момичета, не си струва тормоза за глупости! Само като ме побутне бебчо и мигом забравям лошите мисли. Бебчо е тук, здрав и растящ. Всичко е наред, животът е прекрасен!  Heart Eyes Всичко друго е маловажно и незначително, сравнено с това.

Много ми е любопитно и на мен какъв ли е полът на бебчо, но ще почакам до 30.11. Честито на всички, които вече знаят!  Laughing

# 224
Момичета, не се настройвайте моля ви, че майчинството е непременно мърморене и бучене за всичко-не това са "истинските майки" Peace
По-ведро  bouquetЕто-аз съм майка, а не буча постоянно, както и няма постоянно измий си ръцете и  слушай ме като ти говоря... LaughingХормоните далеч не ни подготвят за това, което ни чака.Аз самата не знам какво ме чака занапред.Я се радвайте на живота и коремите, какъв е този негативизъм!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт