В корема на мама живее човече - искаме АПРИЛ да идва вече

• 21 797
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Хм , по въпроса за християнското семейство, Пенелопа ме вкара в размисли. Откъде да знам , може да има някаква тънкост. Аз съм вярваща, но не съм особено религиозна. На мен този празник ми звучи като празник на семейството и смятам да го отпразнувам. Все едно е годишнина да кажем.

# 196
Ами защото мъжът ми не е християнин/ не е и мюсюлманин  Laughing/Нямаме и църковен брак-та какво семейство се водим, не се знае...който иска-да празнува, аз него чувствам празнично този ден, така че ще пропусна... Rolling Eyes

# 197
  • София
Ягодка, доколкото знам вагиналните глобули Полижинакс се дават и на бременни. Не са отбелязани странични ефекти.
За грейпфрутите - за първи път срещам такава информация, че не се разрешават на бременни. По принцип не е хубаво да се консумират много грейпфрути и начесто. Грейпфрутите съдържат разни танини и алкалоиди, които променят баланса на организма и също така взаимодействат с някои лекарствени препарати (с кои- фармацефтите би трябвало да знаят). Например някои вещества от грейпфрута правят реакция със солите в организма и способстват за натрупване на бъбречни и жлъчни камъни. Следователно, както бременните сме предразположени към уринарни проблеми, май е по-добре да не се прекалява с грйпфрутите. Но пък чак да не се консумират въобще - това са излишни крайности. От време на време някое сокче само би ни заредило с положителни усещания.
За храните, които трябва да се избягват - някъде, май в биберонбг , се бях натъкнала на таблица с опасните за бременността храни и подправки. Там излиза, че почти всички подправки в големи количества могат да причинят контракции. За това - по-внимателно с подправките, но пък и без подправки не става. Просто трябва да бъдем по-пестеливи в това отношение. А и повечето чайове пишеше, че могат, приети в големи количества, да причинят контракции, а някога комбинации от разни билки са ги използвали за предизвикване на аборт. Изводът - 1-2 чаши чай от един вид са допустима доза.
Аз например много обичам чай от джинджифил с лимон и сол. Но се налага да го огранича...
Gerisima, каква прекрасна новина ! Колко е хубаво, че всичко с бебето е наред! А и аз съм фен на момченцата... Поздравления и за това!

# 198
Виви_Ан , Neci и P-r-o-l-e-t много ви благодаря че споделяте радостта ми Simple Smile Neci, не зная в България дали БХС е задължителен,но тук в Белгия е- независимо от възрастта. Само мамите с близначета не го правят защото бебетата са две и така или иначе ще бъдат налице по-високи резултати и не може да се изчисли с точност. Изследването тук се прави между 11-13 седмица,в БГ мисля че към 16-17 седмица. И все пак при доста от случаите  БХС е "много шум за нищо"!  Амниоцентезата е показателна,но пък тя крие рискове. Sad

# 199
Здравей,Аya! Simple SmileПоздравления за хубавото заглавие и тема вав форума!Пише ти една бъдещта мама от Пловдив,очакваща (за първи път)своето бебче на 1.04.2007год(може би момченце).Мн.бих искала да ме включиш в списъка на бъдещите майки,често влизам в саита но не съм мн.наясно как да го направя сама Embarassed!Благодаря ти предварително!

# 200
Здравейте на всички,
ето каква полезна информация намерих за нас:
       За храните: време е да ядем повече млечни продукти, но внимавайте със сирената, не бива да се ядят сирена от неварено мляко. Млечните продукти са важни сега тъй като сме в период на изграждане на костната система и "зъбите" на бебчо. Полезни са и пълнозърнещия хляб, овес, ръж и т.н. това за добрата работа на стомаха, който ще се попретоварва следващите няколко месеца.
       За алкохола - колкото пиете, толкова пие и бебто, тоест количеството алкохол в кръвта на майката е същото и в кръвта на бебето, което се храни през плацентата. А не забравяйте че етаноловите молекули "избиват" невроните. Мозъка е единствения орган, който продължава да се формира и след раждането.
       За гъбичките - басейните по принцип трябва да отговарят на някои норми и водата е обработване не само с хлор, но и с други препрати необходими за пълната дезинфекция. В повечето случаи гъбички се хващат не от самия басейн а от околните помещения - душове, места за сядане ... Мисля че най-вече в басейните на болниците все пак обръщат по-голямо внимание, още повече когато последните са частни и се нуждаят да си създават тепърва добро име.
         Ами хайде стига съм ви досаждала Simple Smile
         Лека на всички и добре дошли на новите бъдещи майчета  Hug

# 201
  • Пловдив
Сега се връщам от прегледа в София и бързам да се похваля - не само, че бебо е добре, ами и е момиченце stork-girl, за каквото си бях мечтала. Ще умра от кеф  newsm44   newsm44   newsm44
Много съм доволна от доц. Томова - преглежда ме половин час и ми обясни всичко на разбираем език (`щото бях чела някъде из отзивите за нея, че говорела само с медицински термини). Толкова се развълнувах от новината за пола и забравих да и кажа, че искам запис.
Лека нощ! Ако се сетя нещо друго  - ще пиша утре.

# 202
Здравейте, бъдещи мами,
Не мога да повярвам колко много сте изписали за няколки дни - почти цяла тема, няма да имам време да я прочета, затова започвам от 10-та страница нататък ...

Ние с бебо сме добре. Най-после миналата седмица ме удостои с честта да го усетя (цели 5 седмици по-късно от първото ми дете). Бях на ЖК, чуха се ясно тоновете му и внезапно изчезнаха. Акушерката ме попита усети ли го, завъртя се, а аз натъжено отговорих: Абсолютно нищо не усетих. Но явно съм се успокоила след прегледа, защото още същата вечер ме подритна в областта на пъпа и ме направи изключително щастлива. Лошата новина е, че и този път не ме подминаха гъбичките - жалко. Сега ми предписаха Полижинакс, а предишната бременност беше Гино-певарил. Все тая, да минава бързо, че не е най-приятното преживяване Simple Smile.

Sve_dim, дано детенцето ти не те измъчи, както племенникът ми, който си поръча но Дядо Коледа плюшен Стич и изтормози снаха ми. За съжаление беше твърде късно, за да успее да реагира да й го донесат някъде от чужбина (В България абсолютно никъде го нямаше). В крайна сметка го шихме в навечерието на Коледа (помогнах с каквото можах), но голям зор беше........ сега ми е смешно направо, но не и тогава Simple Smile)). А коремчето си го усещам на нивото на пъпа за сега.
Гигилче, принципно може да се ходи на планина (особено втория триместър, стига да не е на голяма надморска височина, заради разредения въздух и стандартното задъхване на бременните). Аз ходих първата бременност до края на 6-ти месец, но това беше късна есен и само в Стара планина (а и Витоша, но тя си е парк за мен). Не знам дали си струва риска през декември главно заради евентуала простуда......не те съветвам в никакъв случай, дано вземеш правилното решение и успех
sissi, за настроенията ми майка ми заяви: "Ееееееее, и втората ти бременност ли ще е като първата - дано издържа Simple Smile"........
gerisima и Filka, честита ви радост, искрено ме развълнувахте Simple Smile. И аз бих се радвала да зарадвам мъжът ми с момченце, а себе си с още едно момиченце, но за сега не се знае...... бихме се радвали със сигурност на каквото и да е Simple Smile
maraya75, добре дошла да "бременеем" заедно Simple Smile

Лека нощ ви пожелавам от сърце, макар че сигуро вече повечето сте заспали сладко Simple Smile

# 203
  • Пловдив
Добро утро
Филка, много се радвам, че си видяла бебка и  stork-girl
И аз искам вечееееееееееее smile3521
Момичета, пловдивската компания се увеличава .... по този повод май трябва да организраме нещо да се видим  Joy
Докато съм на вълна за пола .... ето още малко инфо за забавление по темата (за англоговорящи)
http://www.pregnancyweekly.com/pregnancy_information/old_theories.htm
 hahaha  Joy Joy  Joy

# 204
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Честито на всички видели пола.
За тези на които не се е сбъднало желанието - НЕ ГУБЕТЕ КУРАЖ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ТИРАЖ  Laughing

# 205
Добро утро и от мен Simple Smile
Style, ходенето на хижа ще е в събота и времето го дават да е хубаво Simple Smile Ако беше през декември, нямаше да рискувам. Само да съм добре, отивам и ще вървя бавно  Wink

Лек и спокоен слънчев ден на всички!

# 206
  • гр.Варна
Добро утро мамчета!!
За Нова година, на нас ни се ходи на вила край Варна,тъй като не ни се рискува да пътуваме много в моето състояние.....а и аз имам страх от возене в кола.......побърквам се......може би защото ние сме се въртяли няколко пъти,а и мама и тако са катастрофирали 2 пъти и .........много ме е шубе.Виж,от автобуси,влакове,самолети и т.н. няма проблем:)
Преди 2 нощи не можах да спя както трябва.Легнах на едната страна,бебо го усещам как прави бълбук и се обърне,завъртя се и то пак........побърка ме тази нощ,но от тогава няма проблем:)
Виви_ан,какво става с теб?ходи ли на преглед?как мина?
успешен ден на всички  bouquet

# 207
Здравейте момичета-кокичета, Hug
Днес си взех резултатите от кръв и урина и док каза, че имам понижени стойности на хемоглобин и сега пия ferro-folgamma 1*1 на ден, някой от вас пие ли го? newsm78
Ей, а какви хубави дни идваат  Nature Sunnyподходящо за излет running или travel

# 208
Здравейте, момичета!
Пенелопа, деня на християнското семейство се празнува на вчерашния ден, защото тогава за първи път са въвели Богородица в Храма. Почитат се ценостите в отношенията в семействата.

Хриси, ходих вчера на ЖК. Чаках доста. И  нищо интересно. Бебо беше решил точно тогава да спи и се беше завъртял с главата надолу. Върнах се в офиса и докато седна на стола взе  да рита. Не спря до вечерта.  Hug
След работа се прибрахме с мъжа ми, седнах до камината и пак същата работа.  baby_neutral
Казах на мъжа ми да си сложи ръката на корема и докато я сложи така го срита, че чак си дръпна ръката. Много е щастлив, каза да запиша датата.  Heart Eyes

Днес в 12 ч среща на всички варненски бременелки. Който е свободен да се присъединява!

# 209
Неси, аз го пих с първата си бременност, че го бях докарала и до анемия, не се тревожи-просто си го пий...
Христина, така описаният ден на Християнското семейство ми се струва, че е нещо свързано с Църквата-права ли съм? ThinkingПак не ми стана ясно-православни християни, мъж и жена, свързани посредством църковен брак-това ли е християнско семейство?Или всяко едно друго семейство, сключило граждански брак? ThinkingТ.е на този ден се почита Богородица ли?Простете, но не съм никак запозната с църковните традиции и ритуали, аз самата съм кръстена, но доста късно, не съм възпитавана така, съпругът ми пък-съвсем, и това никак не ми е ясно, а нали уж трябва някакви основи да положим за нашето семейство... Simple SmileИ какво  се прави на този ден-пали се свещ на иконата на Богородица ли?

Общи условия

Активация на акаунт