В корема на мама живее човече - искаме АПРИЛ да идва вече

• 21 813
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,момичета!!!
Прибирам се в къщи и чета листовката (така просто от любопитство, имам този навик), и в противопоказания пише, че не се препоръчва използването при бременност и кърмене  Shocked, и сега на къде...!?!
Не се притеснявай,аз преди седмица приключих с лечението на гъбички.Слагах си вагинално ГИНО-ПЕВАРИЛ.На листовката също пишеше,че трябва преди да започна  лечение да се консултирам с лекар,ако съм бременна или имам съмнения за бременност.Просто спри да четеш-така ме посъветва моя приятелка-лекарка преди време.

За Нова година-мисля,че е най-добре в домашни условия предвид нашето положение.Ние по принцип на Бъдни вечер и Коледа се събираме семейно,а на Нова година-с приятели.Тази година ще е пак така.
Приятен ден на всички и много  Simple Smile!

# 181
Здравейте и от мен Simple Smile
Искам съвет за ходене на хижа - да отида или да си остана вкъщи? Чувствам се добре, а нагоре няма да нося много багаж. Ходенето не е малко, но ще е бавно и спокойно. Това, което ме притеснява е, че хижата е нависоко и е далеч от цивилизацията. Другият неприятен момент е, че ще е хладничко, да не казвам студено. Sad
Вие какво мислите  newsm78

# 182
Не се притеснявай една разходка в планината може само да ти се отрази добре. На мен поне ми се отрази супер разходката в балкана. Още повече че вече трябва да се движим все повече и повече. Все пак бременни не значи болни.

# 183
Да, и аз съветвам да не се изолирате  и затваряте...На нашето положение нищо му няма, че да се тормозим с такива мисли.Просто имаме по-голям корем в момента Laughing

# 184
Здравейте, момичета! smile3525
Днес не сме много активни май  Rolling Eyes Навън е такова хубаво време sun, изобщо не ми се прибираше в офиса след обедната почивка.  no
За гъбичките: наистина при 90% от бременните ги има, аз също се лекувах,но след 15 дни лечение не ми правиха контролен преглед. newsm78 Така че спокойно! И на моите пишеше,че при не се препоръчват при бременност, но не им били известни странички ефекти и все пак , се консултирай с лекар.  costumed050
Нова Година: Ех, тази Нова Година, то май ние с бебо ще сме си сами smile3518, защото нашият татко ще пази родното небе точно в Новогодишната нощ,така че ме очаква спокойна вечер най-вероятно с бъдещите баби и дядовци.
И да ви попитам: Сменят ли ви се настроенията? newsm45 newsm44 Аз все си мислех,че това е някаква измислица,но съм станала голямо мрънкало и ми е гадно от най-малкото, сърдя се,цупя се.....чудя се само как ме издържат хората около мен! Дано наистина е временно! Praynig
В събота съм на сватба на най-добрата ми приятелка married, която реши да се ожени във Варна (малко ми е далечко Плевен-Варна) и съм в безизходица по отношение на тоалет...... newsm12 Невъзможно е да се намери нещо по-официално, дано имам късмет,иначе ще импровизирам. smile3517
Лек и приятен ден на всички ви!  Hug

# 185
Аз не бих поела такъв риск - умора и студ, това просто би ме съсипало  Embarassed

А за бсейните, ами момента с гъбичките го бях пропуснала  newsm78 - аз принципно съм доста предрасположена към тея гадини и май ще е по-добре да не рискувам  Tired

Сиси, аз съм от време на време така с настроенията  Crazy А за тоалета не се коси - обикновено импровизациите са най-интересни  Peace Пък бременните винаги са сладки, така че...  Flutter

# 186
  • Пловдив
Айде и аз да се разпиша, макар да ме е хванало едно от настоенията, за които говори Сиси.
И аз съм станала по-чувствителна и всичко приемам навътре и цупнята си ми е спътник Simple Smile
Единстевено ми се оправя настроението като си усетя бебчо (ех, да можеше 24 часа да е активно и да не се притеснявам...)
Това за гъбичките ми е много странно, че не правят проврека после дали се е изчистило положението. Ще видим другата седмица, когато ми е консултацията дали и на мен ще ми направят нова микробиология. Аз си мисля, че си го спестяват, защото не се полагат много изследвания по ЗК ... знам ли може и така да е  newsm78
Аз вече си мечтая за разходка в балкана Joy Толкова да ме зарежда едно такова преживяване ....
Очертава се в началото на декември едно обучение във Велинград и много се надявам и аз да мога да отида...

# 187
Като стана дума за цупене и дискомфорт, да ви се оплача.
Настроението ми се мени постоянно Sad Станала съм много нервна и избухлива, особенно откакто се върнах на работа. Днес на обяд си мислех за проблеми, свързани с нея и щях да се разрева на улицата  Cry
Освен това от 1 месец следобяд започват да ме болят гърба и краката - това е само от дългото стоене седнала. Досега такова чудо не ми се е случвало.
Не е много добре така, но ще устискам още 3 седмици в офиса. След Нова година ще мисля за болнични.

# 188
Момичета,сега говорих с лекарката си и исках да споделя радостта си с вас Simple Smile
Миналата седмица си направих амниоцентеза след показан висок риск от аномалии при БХС и днес разбрах че резултатите са добри Simple Smile И ще си имаме момченце!!!  Grinning Не мога да ви опиша колко съм щастлива...досега все не можехме да се насладим истински и спокойно на мисълта за идващото бебче!
Знам че и Misho4ka си прави скоро амниоцентеза,искрено й желая резултатите да са супер и да забрави за това изживяване!  newsm10

Желая ви само приятни емоции!   bouquet

# 189
Браво, gerisima!  bouquet
Искрено се радвам за вас. Оправи ми настроението, че днес ми е тръгнало само да се ядосвам.

# 190
gerisima- браво! Много се радвам за теб и бебчо и , че си се успокоила!!! Искам да те питам БХС задължително ли се прави и от кого, в смисъл включва ли се към изследванията от здравната каса?
Момичета и на мен ми се ходи на планина , аз съм голяма фенка. Когато си направих теста за бременност ни предстоеше екскурзия в Родопите много хубава, даже раницата ми беше приготвена и тогава веднага отидох на док и той каза НЕЕЕЕ! И така оставям си по-големите екскурзии за после с бебко, даже съм се харесала раница за бебко, с която мога да го нося на гърба/носила съм едно бебче така и е удобно/, а за сега по-лежерно го давам, не за друго, но много се изморявам, на 10 стъпала съм се разтуптяла и раздишала , като парен локомотив!
Е слънчевки, приятна вечер!

# 191
  • гр.Варна
Леле момичета,
Като казахте за нервата!
В петък като ме хвана депресията!Само дето не се изпокарахме с колежката за едни чаршафи,които ни ги предложиха на ниски цени...и отидахме на гости у мама и тя пак ме заяде за тия чаршафи/а аз работя с мама и другата жена/.И аз като си ревнах,че мама защитава колежката,а не дъщеря си!Всички-мама,татко,мъжо ми загледаха едно тъпо.......защото аз съм много усмихната........и мама пак ме метна:Ето,казвам аз, че няма нищо общо между бременната и предишната Христина,от което ми стана още по-криво и зациврих с глас.
Е,на следващият ден бях в супер настроение,както и досега и вече всички забравихме за случилото се:)
Случи ми се още веднъж да съм много крива и да рева.Това беше преди около 2 месеца.Ама и двата пъти си отревах като хората:)
Лека вечер
Аз съм трагичен случай newsm12 newsm68

# 192
Снощи се разкрещях на сина ми, който е все пак само на 7 год. за някаква дреболия, дори го заплаших, че няма да получи коледен подарък, представяте ли си? Мъжът ми ме изгледа толкова втрещено, но не посмя да ми се противопостави пред детето, което със страшен рев напусна стаята и се затвори в неговата. След 5 мин. го прегръщах и целувах с извинения за лошото ми държание и му обещах страхотен коледен подарък. Сега чакам малкото дяволче да измисли нещо невероятно трудно за изпълнение за подарък, но щом съм обещала.....
Та това е за настроенията!
Искам да Ви попитам за коремчетата: вашите започнаха ли вече да се качават над нивото на пъпчето? Моя го усещам 1 - 2 пръста над пъпа, но вчера срещнах една позната в близки до моите седмици, чийто корем беше значително (поне педя) над пъпа. А Вие?

# 193
  • София
Мамчета, честит празник на християнското семейство! Днес, по православния календар, е празникът на християнското семейство. Трябва да се отпразнува, както подобава. Аз сега готвя специална вечеря - телешко филе с гъби пачи крак. И Крем супа топчета от телешка кайма, карфиол и картофи. Мисля да мина само със супичката, от гъбите ми става лошо.  Sick Но пък моето слънце си ги поръча. И така - специална вечеря на свещи, за жалост друго не мога да измисля... А и като само с основната вечеря ще си останем ... без десртче, без кексче... Откакто му показах на мъжа ми как рита бебето, съвсем се отказа от десерта... А и на мен някак вече ми е странно да консумирам кекс, след като допреди малко в коремната ми област е имало бабунки... Истински бабунки се получават!!! Понеже плацентата ми е предна и коремът ми беше без тлъстинки (ех - никога вече няма да е такъв за жалост), като усетя къде мърда бебето и погледна, се виждат мънички бабунки, които се появяват за секунди. Понякога като лежа по гръб, се напипва и голяма бабуна - колкото круша.

# 194
Да, и аз така прочетох за днешният ден, а можете ли да ми кажете-кой точно празнува?Под християнско семейство какво се има предвид? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт