В корема на мама живее човече - искаме АПРИЛ да идва вече

• 21 825
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте слънчеви момичета!

Първо добре дошли на новите априлки!

А ето го и обещаното видео "Йога за бременни" - намира се тук, файла е Yoga Mama, Prenatal yoga (320x240)(M).wmv. Видеото е много добро и е около 40мин. Дано ви хареса Simple Smile

brambar дай подробности за водната гимнастика - цени, часове и дни, местоположение. Интересува ме също басейна само за бременни ли е или го посещават и други.

Главоболието и мен ме тормози. Определено е по-добре, когато пия повече вода. До колкото знам през бременността имаме засилена циркулация, а кръвоносните ни съдове са си същите. Не е препоръчително да пием съдоразширяващи медикаменти, но наистина водата помага - откакто пия по минимум 2л. дневно съм по-добре. Освен това, ако компютърът ви се намира в стаята, в която спите задължително го изключвайте не само монитора през ноща, а и всеки път когато решите да поспите и скоро сами ще забележите разликата Simple Smile

Да споделя за алкохола не помня някога да ми се е пиело толкова ракия, както сега Embarassed и да си призная си пийвам. По малко разбира се. Но до сега не ми се е дояло нищо така неустоимо, както казват, че се случвало на бременните, но как ми се допийва ракийка...

За НГ ние ще ходим на една вила на морето - на долу по южното черноморие. И на мен не ми се седи на задимено, а и от миризмата и дима се засилва главоболието, но пък искам и купон.

petq аз вече на два пъти бях болна. Доки ми каза, че за температура мога да взимам парацетамол, но аз се справих и без това. За хремата ползвах стеримар - не съм сигурна до колко помага, но поне не вреди и го предписват и за профилктика. А иначе за гърлото си взех стрепсилс с лимон и мед. Желая ти скорошно оздравяване!

# 166
Здравейте момичета,
Искам да ви се оплача какво ми се случи днес. Вървях си пеша по една не много оживена улица и 4-5 кучета- бездомни много огромни и кръвожадни се затичаха към мен и започнаха да ръмжат и лаят, аз се развихрих с чантата , но те ставаха още по- агресивни, и едвам се измъкнах- даже тичах. После сълзите ми направо бликнаха и до нас не можах да се успокоя. Освен това целия ни град/Перник/ е отрупан с бклук, много-много буклук, направо е ужасно!
Но стига толкова оплакване, трябва да се разведряваме с нещо.
-за НГ със сигурност няма да сме на заведение, защото скоро бяхме и от силните вибрации- от музиката целия корем ми се бунтуваше и ме беше страх за бебко.
-за преглед на шииката- до сега не са ми правили, ще питам.
Някой има ли представа може ли да се сменя гинеколога при който ходя на ЖК и каква е процедурата? Или направо мога да си грабна картона и да ходя на друго място?
Благодаря

# 167
sega nabyrzo da vi izpratia tova
http://dnes.dir.bg/2006/11/20/news965325.html
a po-kysno pak shte pisha Simple Smile

# 168
В продължение на brambar ви пращам това http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-11-14&article=167846

# 169
дравейте коремчета    bouquet
Докъто наваксам да ви прочета и навън вече се стъмнило Laughing Crazy

Сега по темите - За Новата Година - най - вероятно да сме си  при нашите с мъжо ( и бебо  Flutter) .. не ми се  ходи по герлотии и  пушеци  Confused А може и вкъщи  да си останем  саминки  Rolling Eyes
За алкохола - не ми понася ( не че и преди време  съм го тачила Tired ) , но пък  споко мога да си пийна  червено винце , на което не отказвам  FlutterПозволена е  една чаша за нас Wink
за прегледа на шийката - на мен също не ми е правен изобщо .

А сега да ви питам - някоя   има ли вече  капки коластра от  гърдите си ?

# 170
Айде и аз да се включа днес, макар и в края на раб ден, нищо не ми остана време от работа  Sad.
И аз от известно време се замислям за Нова Година и Коледните празници - определено не ми се ходи на шумно, задимено, и претъпкано място, трудно ще ми е да го издържа, по-скоро не искам да си го причнявам, от друга страна пък ми е съвестно за татито...да си стоим в къщи  newsm78, като до сега всяка НГ посрещаме весела голяма компания, сега да му кажа да си останем двамата  Tired. А и за Бъдни вечер...до сега всеки си празнуваше с неговото семейство, аз имам точно тогава и РД и искам да сме заедно при нашите, но пък и той си обича фамилията, а при тях Бъдни вечер е като малка свадба, охххх.....знам че са незначителни неща, но искам всички да са щастливи тогава, а как ще го направя  Rolling Eyes
Да споделя по-гадната новина - излезнаха ми резултатите от вагиналния секрет, иии...се оказа че имам някакви гъбички  #2gunfire от къде са дошли и идея си нямам. Според док. нищо сериозно, срещали се при 90% от бременните, е добре ама аз не съм чула някоя от вас да се е оплакала...Иначе ще ги лекувам 10 дни с Клион Д, и после пак тест. Някоя мама с подобен проблем  Rolling Eyes?
Айде стига ми толкова за днес ще бягам да си почивам в къщи пред TV-то.

# 171
hristina_k - за проблема със сухата кожа на гърдите, замести Джонсъна с нещо друго... И аз бях така заместих го с Мустела и спрях да се беля.
За стволовите клетки - доколкото разбирам някои от вас се запитват дали да си запазят стволовите клетки. Момичета помислете си много и потърсете по нета информация за тези клетки и за използването им. На английски се наричат Embryo Stem cells, на френски cellules souches, а на немско говорящите не мога д апомогна, не знам как се казват ... Аз лично не съм сигурна че ЕS  клетките ми няма да бъдат използвани между другото и за някой друг експеримент, така че не бих се впуснала в приключението.

За aquagym - адрес - Бул. България 107, частната болница Света София. Часовете са от 9h30 до 10h30 и от 19h до 20h всеки работен ден и от 12 до 13h събота и неделя. 1h = 6 лв., 11h = 60 лв. Часовете за бременни се провеждат заедно с тези за не бременни и се използва същия басейн. Инстукторката казва какво да правят бременните и какво не бременните. Задължителни са шапките.

# 172
  • Пловдив
Здравейте!
Аз утре съм на ФМ и отсега много се вълнувам, а после ще докладвам. Wink
Ауа, мерси за инфото. Този на Блага Благоева наистина съм го пропуснала.
neci, това с кучетата е ужасно. Аз забелязвам, че по време на бремеността съм развила фобия от кучета. Преди изобщо не ме беше страх от тях, а сега - като видя наблизо куче, се панирам и се чудя как да го заобиколя. Shocked
За прегледа на шийката - до началото на четвъртия месец ме преглеждаха мануално, но незнам дали точно шийката или нещо друго.
За усещането на бебо - и аз имам дни (като днешния - например), когато изобщо не го усещам и много се притеснявам. А през останалите - много ясно, дори през блузата се вижда как коремът ми на места подскача.

# 173
  • София
Здравейте!
Какво хубаво време беше този уикенд - най-вече в събота. Оползотворих хубавото време и здравата се разходих. Близо 6 часа, с 2 почивки за похапване. Накрая едвам ходех...
За миомите - някъде в здравните теми бях чела за миомите и останах с впечатлението, че никоя от пишещите мами, макар да има миома, а някои и по няколко, не е имала проблеми с това. Раждането си е било нормално, а бебетата - напълно здрави.
За гимнастиката   - аз лично не бих отишла на водна гимнастика никога - нито като бременна , нито като небременна. Влизането в общ басейн на толкова хора е страшно рисковано за здравето. Досега не съм чувала преди влизането в басейна да се проверява здравословното състояние на хората. Водата, макар в нея да са добавени значителни дози дезинфектанти, е среда която посредничи при предаването на много бактериални и гъбични инфекции. Например - хламидията живее до 4 часа в хлорирана вода. Аз самата съм се заразявала в морето ( а общоприето е, че морската вода не позволява заразяване с бактерии и гъби) с Gardnerella vaginalis. Със сигурност заразяването ми беше от морето, всички други варианти за тогава бяха изключени. Тогава на прегледа гинекологът ми каза, че наскоро при него дошло цяло семейство - майка, баща, дъщеричка и син на по-малко от 6 годинки, които пък от басейн се били заразили с трихомонадес. Майката и бащата - както и да е - може и по друг начин да се предположи, че са се заразили, но децата няма как. 2 мои приятелки ходеха в Баня мадара на плуване и по едно и също време хванаха гъбички. Да не говорим за кожните заболявания...
Та не знам - водната гимнастика си е въпрос на личен избор, но ако зависеше от мен, никого не бих пратила на такава. Още повече, че в същата вода си плакнат влагалищата и небременни жени, които със сигурност не са така добре осведомени за вагиналното си здраве...
За другата гимнастика - с удоволствие бих отишла на такава, ако имаше някъде в близост до дома ми. Иначе си купих още в началото една книга с гимнастика за бременни, но сама вкъщи не мога да се мотивирам да се развихря. Някак ме домързява само като погледна книгата.
За Нова година- за сега нямам планове. То и винаги е било така. Но се притеснявам че мъжът ми ще вземе да спретне купонче вкъщи. Сега само ми липсва да домакинствам за кефа на 15-29 души и да готвя и чистя, и къщата ми да се осмърди на цигари... За това добре ме подсетихте да си кажа довечера претенциите, че тази година вкъщи купон няма как да се вихри.
За "пороците" - кафе пия всяка сутрин. Правя си го много слабо - с половин чаена лъжичка нес или половин супена - нормално кафе. И докторът каза, че няма проблеми по едно слабо кафе на ден да се пие.
Алкохол - принципно никога не съм си падала по алкохола, но на разни мероприятия или празници пиех бяло вино, понякога маргарита. Откакто съм бременна ми се е случвало вече 5 пъти да пия алкохоло - по половин чаша бяло вино или жива бира. в литературата изрично пише, че може да се пие дневно по 1 чаша вино или 40 г концентрат, или 1 бира.
За цигарите . Преди 2-3 години пушех по половин кутия дневно. Оттогава ги спрях и докато не забременях пушех само от време ня време, кято отидех на бар или се съберях с пушачи и много ми се припушеше. Но откакто забременях съм изпушила 3 цигари - не защото ми се пуши, а защото на мен лично така ми се оправя за 10 минути и най- упорития запек. Става дума за запек от повече от 4 дни, който е прераснал в жестоки болки в корема и който с никакви стандартни методи не бях успяла да премахна.
Пребиваването в задимени помещения - ПЪЛНА ОТВРАТ - наняколко пъти ми се случи да бъда в компания с пушачи и ми беше ужасно зле. Да не говорим, че на другия ден ми беше лошо, чувствах се като махмурлия. Обаче пушачите са егати наглите твари! Бях на рожден ден на сестрата на мъжа ми и там се бяхме събрали само по роднински. Мъжът ми, да отбележа никога не е пушил. Но - свекърът ми ме пита дали ще имам нещо против да си запали една цигара и аз отговорих, че щом е за една цигара - нищо няма да ми стане - да си запали, но само една. Оттам като се огледах след малко 4 човека в един стандартен хол, около мене вече пушеха по 5-та цигара! Обяснявам им , че се задушавам и е вредно за бебето - те ми отварят прозореца и продължават да си пушат! Мъжът ми си трае! А става дума за тяхното внуче - хайде - то е ясно, че аз съм още жива, но цигарениат дим не е шега работа за бебето. И това са интелигентни хора, с висше образование.
За действието на цигарения дим- освен никотинът, който забавя репликацията на ДНК, растежа и размножаването на клетките, нарушава сърдечната дейност и обърква метаболизма, цигареният дим е изключително богат на въглероден оксид. Въглеродният оксид, когато се вдиша, се свързва задълго с хемоглобина и така нарушава кислородната обмяна. За разлика от него обикновеният въглероден диоксид се свързва само за кратко с хемоглобина. Резултатът е силно намален приток на кислород към бебето и следователно то може дори да се задуши.

# 174
  • София
Здравейте мами!
За басейни и аз забравих от доста време. Като дете тренирах и от тогава ми остана слабост този спорт. Но по-късно, когато ходех вече самостоятелно все ставаше така, че ходя няколко месеца на плуване и хоп - гъбички. Оправя положението с лекарства  (забравя за басейните през това време), после ме домързи, после пак ми се доплува, тръгвам отново на плуване и.... цикъла се повтаря.  #2gunfire
Явно съм от предразположените към тези гадини, затова вече по-внимателно действам.

Цигарения дим явно има защо да не ни понася масово Sick. Пролет както го е описала... Пфу... Гледай от сега да извоюваш правото да не се пуши около теб и бебо!
Баща ми пуши много, но откакто имаме Ида учудващо много се съобразява. Излиза да пуши навън, когато сме заедно и естествено радва и околните с чист въздух!
Но и аз съм си казала, че ако не се съобразява просто няма да водя детето/цата там!!!

За НГ засега нямаме планове. Около нас всеки вика "Хайде да измислим нещо", но никой не действа. Понеже сме предимно с малки деца сме навити на вила под наем за няколко дни. Хем разнообразие, хем независещи от други хора, хем удобно да легнем децата по някое време. Но май е късно за такива екстри...
В краен случай - в къщи Laughing Както и последните няколко години, откакто сме в голямо жилище.

Мелодия, мерси за файла с йогата. Изтеглих го днес, но не остана време да го прегледам. Честно казано 40 мин ми се виждат множко... но ще проверим тази работа dance

Меря се аз на кантар ежедневно.... уж 3 кг съм качила, но днес се погледнах и в огледалото... Положението става СТРАШНО! Краката и дупето.... направо са ми станали двойни...  #Cussing out Така стана и при първото ми бременеене - уж +12 кг, но на тези места бях качила много. А и в ръцете бях станала като щангистка....
И пак пустия целулит започва да се вижда много....  Cry

Мен ме хвана манията за чистене и днес направо се скапах... В събота ще правим прощъпулник на каката и сега трябва да изрина всичко, което бях позанемарила през месеците с гадене и повръщане. Като знам дечицата как се завират на най-невероятни места - няма как да оставя някъде неоправено.
Но поне реших да си спестя приготовленията и ще поръчам кетъринг с разни вкуснотии eat

Лека нощ, дами!

# 175
Добро утро мамчета! Бързам да споделя, снощи след работа отивам да си купя лекарството за гъбичната инфекция която ми откриха, търся Клион Д - спряно от внос (за пореден път ми препоръчват нещо което го няма вече  Sad), следващото - Гиналгин - от него имат, купувам си. Прибирам се в къщи и чета листовката (така просто от любопитство, имам този навик), и в противопоказания пише, че не се препоръчва използването при бременност и кърмене  Shocked, и сега на къде...!?! След обяд ще се обадя на акушерката да е питам, какво да правя, ама направо съм  Close.
Другото нещо - пак снощи докато се прибирах с една колежка (родила преди по малко от година), спирам се аз да си купя грейпфрути (понеже си правя фреш всяка сутрин), а тя ми вика - ама как така, те са противопоказни при бременни  #Crazy, а сега де, питам я - а защо, не е ясно!!! Купих си, и тази сутрин пак си направих сокче  Hug, многооооо го обичам. Някой от вас да е чувал нещо за "опасните грейпфрути"?
За задимените помещения - при мен положението е точно както сте го описали, когато се налага търпя, но гледам да ги избягвам всячески. За моя радост всичките ми близки и приятели се съобразяват с мен, дори и без да съм споменала нещо, такива са ми те добрички  Hug. В този ред на мисли P-r-o-l-e-t  - не позволявай това, не може точно бъдещите баби и дядовци да ти димят на главата  Naughty, че те после ще дойдат и ще си запалят цигара и в стаята на бебето  Twisted Evil. Не знам де това си е лично мнение, но си мисля че могат да издържат час без цигара в името на бебчо!
Желая усмихнат ден на всички   bouquet  bouquet

# 176
Здравейте и от мен,

Да ви се похваля вчера ми излязоха резултатите от БХС и са ок. Joy Joy Joy

Преглед на шийката ми правиха на последния преглед , който беше миналия Понеделник, защото както се изрази моят лекар , до преди 4 месец нямало смисъл  #Crazy не се знаело дали ще има бебе или не  #2gunfire

Лека седмица на всички

# 177
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз знам, че грейпфруктите са полезни при сърдечни заболявания, но кои точно незнам.
По принцип не е добре да се прекалява с цитрусовите плодове при бременност и кърмене, защото са алергени и могат да повлияят на бебето ако е предразположено към алергии. Но 1 плод на ден не мисля, че ще навреди. За да си спокойна говори за това и с лекаря

# 178
Ягодка- за грейпфрутите  newsm78знам единствено, че когато вземаш някакви медикаменти са несъвместими с много от тях и то го разбрах съвсем скоро. Аз имах гъбички и ми изписаха ПОЛИГИНАКС , след това не са ми правили контролен преглед
за раждането във вода newsm37  sport027Това направо е страхотно , браво на мамите , които ще могат да се възползват докато е безплатно Wink. На мен док още преди да забременея ми каза, че имам плоска срамна кост-отвора на таза ми вместо ромб е на половина-триъгълник и каза 4 че ако бебко не е съвсем дребен ще се приложи секцио smile3506 , ако е по-голямо при нормално раждане ше му се смачка гловичката Weary дано по-рано да разбера какво ще става , че ме е много страх да не се наложи секцио, а бебко да тръгне по-рано ooooh!
Е стига черни мисли  Stop Желая ви мноого хубав ден Hug

# 179
  • софия
леле момичета, колко сте изписали .... страхотно ми беше да ви чета ... аз само исках да се похваля, че нищо ми няма ... абе много съм доволна от моя си доктор и това е ...
aya хиляди благодарности за подкрепата, наистиа имах нужда ...
а за нова година .. нямам идея какво ще правя ... хем без цигари, че в моето семейство няма пушачи , хем да има още дечица да не й е скучно на дъщеря ми, хем да се чувствам комфорнто ... трудна работа, но мерси че ме накарахте да се замисля ...
впрочем и аз още не чувствам бебето, но вчера на видеозона всичко си беше на ред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт