Пазаруване от Amazon - тема №101

• 76 343
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Някой поръчвал ли е от UK директно до България тази година? От продавач Амазон, при положение, че всичко е предплатено, директно на адрес ли пристигат нещата или ще трябва да се занимавам с митници?
Поръчвала съм от Щатите миналата година с директна доставка, не съм ходила на митница, та се чудя сега.
Аз поръчвах от английския Амазон директно до България. Оказа се, че пратката тръгва от Сингапур. Вчера я взех. Въпреки, че в sms-а пишеше, че дължа митнически сборове се оказа, че не дължа нищо. Това в sms-a било защото била минала през митница.

# 196
  • до най-прекрасния мъж
Да, тук прочетох и специално питах, пратих им размерите, казаха на кг. За shopper.bg става въпрос. Между другото, жената с количката може да им пише и тя, в рамките на 1 час ми отговориха.
Благодаря, но аз намерих същото столче за хранене намалено и ми излезе 50 лв по-скъпо от БГ магазин, отколкото складово от Амазон без транспорта. За количката се отказах, видях я наживо и не ми хареса плата. Купих друга отново от тук. Ако нещо друго харесам, ще им пиша, благодаря още веднъж.

# 197
Поръчала бях това столче от Германия с GGBG:
https://www.amazon.de/Maxi-Cosi-Installation-Suitable-Authentic- … %2C159&sr=8-3
Доставката излезе 50-и няколко лева. Не помня точно, защото поръчах и количка по същото време. Смята се на килограм. С доставката идвете ми излязоха около 35-40% по-евтино от България.

# 198
Единствената опция да си купите нещо евентуално леко ползвано е ако го купувате от amazon warehouse, но дори там може да е чисто ново с повредена опаковка.
Само да вметна, че един път получих чисто нови ботуши, но преопаковани, които не бяха от складовите сделки. Но пък друг път ми се случи да получа в оригинална кутия пробвани боти на АРА, които бяха с някакви добавени стари мръсни стелки. Също не бяха от склада, а от Amazon.de като търговец.  Явно бяха носени в домашна обстановка. А имаше и куриози - получих чисто нови маратонки с чисто нов чадър в кутията:laughing:. на маратонките, а не бях поръчвала такова нещо.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 16:48 от Мари-ана

# 199
Е, и аз от немската икеа освен едни планки получих мини килимче Simple Smile)))

# 200
  • София
Аз пък да се оплача, че получих дефектен стол от немския Амазон. Нарочно не го взех от склада, за да избегна възможни рискове, но пристигна с вдлъбнатина и ожулване. На всичко отгоре тръбата не може да влезе в дупката, защото има огъване, което пречи. Иначе е чисто нов, дойде в здрав кашон. Ще им пиша, да видим какво ще предложат.
Скрит текст:

# 201
  • Luxemburg
Накарах мъжа ми да пусне тея обувки https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0792KWMTV/ref=ox_sc_saved_image_1 … mp;psc=1&th=1. Дойдоха за 1 ден, но в обикновена кутия, не оригиналната. Имаше огромен стикер, че оригиналната кутия е била ощетена и са ги преопаковали, ама не ги сложили в склада, ами пускат при новите стоки (това за втори или трети път ми се случва да са в обикновенна кутия, но да не ги пратят в склада). Викам си нищо. Днес детето ги обува в 7.45 и в 10ч единия понпон вече е скъсан. Пробвахме да ги подменим (понякога има такава опция на прайм членове), но дава единствено опция да се върнат и да си купим други отново, но цената е вече двойна. Мъжа ми не му се занимава, а детето страда че са скъсани. Аз мога ли да пиша от моя профил или трябва през неговия да се влезе само?

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 21:49 от ronicat

# 202
  • In transit
Трябва да пишете през профила, от който е направена поръчката.

# 203
  • Luxemburg
Ами той категорично отказва да се занимава, не дава и аз да им пиша от неговия акаунт. Значи ще пием една студена вода. Не могат да се зашият, понеже самият пон пон има ушенце, през което минава връзката и то се е скъсало и липсва.

# 204
При мен спортни обувки на Pepe jeans след няколко носения се пречупиха отгоре където обувката се сгъва при ходене. Бях ги поръчала  преди около 3 месеца, но не им беше сезона и не ги бях носила до тогава. Направих снимки и обясних ситуацията, казаха да им ги върна. Обясних, че съм в България ( бяха поръчани с превозвач ) и тогава казаха ако искам да ги изхвърля и ми възстановиха парите. Винаги трябва да се опита.

# 205
Здравейте. В складовете има 20% отстъпка на избрани артикули. Simple Smile

# 206
Ехеее, след 10% последните пъти, 20 направо звучи уауу

# 207
Еее, навън напазарувах и сега още намаление.... сърдита съм им Joy

# 208
  • София
Здравейте, имам въпрос относно бизнес акаунт в амазон.
Въпроса е от мой приятел - той има личен акаунт в амазон и са му пратили мейл с подканяне да си създаде бизнес акаунт и има код за 25% отстъпка от първа поръчка до 200Е.
Въпроса е ако използва имейла с който е регистриран личния му акаунт, за да регистрира и бизнес акаунта дали след това ще има личен или той ще престане да съществува заради другия.

А и как стои въпроса с осчетоводяването на закупените през бизнес акаунт продукти за бг фирма, ако някой има опит моля да сподели.

# 209
Пристигна ми тази четка за коса, но ще пиша на съпорта - единия бутон за въртене не работи, а беше лайк ню,  със забележка по опаковката и козметични несъвършенства. Никакви драскотини няма, само смачкана опаковка,  но този неработещ бутон не ми харесва.
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B073ZG6YHR/ref=ya_aw_od_pi?ie=UTF8&psc=1

Пристигнаха ми прахосмукачките робот irobot 671. Купих 2 бр, състояние добро, по описания бяха преопаковани. Дойдоха - едната с лепенките, другата без, чисто нови. Много съм доволна, излязоха по210лв с доставката до Бг от превозвач.

Общи условия

Активация на акаунт