Пазаруване от Amazon - тема №101

• 76 342
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
Вижте дали има написана очаквана дата за доставка. На една четка,която следя дават доставка след година и половина.
Благодаря, момичета ! Не ми дава срок. По-скоро няма да рискувам. Изписва ми:

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 21:50 от Dari_77

# 181
  • Бургас
Аз поръчах раница по същия начин преди десетина дни. Не ми даваше дори прогнозна дата за доставка. В понеделник ми изпратиха имейл, че ще я доставят на 19 април. Все още не са правили опити да теглят пари. Поръчана е на празна карта и ще я заредя, когато видя че си ги искат.

# 182
Аз също Лего от Испания. Беше с очаквана дата 17 април, после 11-ти, а го доставиха на 28-ми март. Парите изтеглиха като го подготвяха за изпращане. Преди това не са правили опити.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 09:14 от drago_2008

# 183
  • Luxemburg
Няколко пъти дъм поръчвала продукти без дата. Дори в момента чакам една блуза Томи Хилфигър поръчана края на януари. Чакала съм различно. Една книга я пуснах октомври и дойде онзиден (коледен календар), друг път идват на следващата седмица. Винаги ти теглят като започнат да подготвят за изпращане и ти взимат толкова, на колкото си я поръчал.

# 184
Здравейте, искам да помоля за съдействие, тъй като доста се обърках, а ще поръчвам за пръв път от немския Амазон. Прочетох тази тема, а за предишните нямам възможност подробно да прочета. Ще поръчвам столче за автомобил, продавач Амазон. Тук разбрах, че не всичко е ново. На едното столче пише high quality by maxi cozi, а на другото нищо не пише в детайлите на продукта. Значи ли това, че второто е ново? Също, някои от потребителите на други обяви, пак с продавач Амазон, казват, че са получили фалшификат. Това възможно ли е? И да попитам, има ли нещо, за което да внимавам при финализиране на поръчката? Благодаря предварително на всеки, който отдели време да ми помогне!

# 185
Благодаря на всички за отговорите ! мога да поръчам и после да сторнирам, ако нещо размисля.

# 186
Хай куолити не знам как решихте че означава ползвано?!??
Ако толкова ви притеснява - пуснете ги тук линковете да ги видим .
Единствената опция да си купите нещо евентуално леко ползвано е ако го купувате от amazon warehouse, но дори там може да е чисто ново с повредена опаковка.
Лично аз съм на мнение, без да е насочено към някого конкретно, че ако човек си превежда само с транслейта, може да минимизира риска като си пазарува от бг.

# 187
  • Варна
Някой поръчвал ли е от UK директно до България тази година? От продавач Амазон, при положение, че всичко е предплатено, директно на адрес ли пристигат нещата или ще трябва да се занимавам с митници?
Поръчвала съм от Щатите миналата година с директна доставка, не съм ходила на митница, та се чудя сега.

# 188
Здравейте, искам да помоля за съдействие, тъй като доста се обърках, а ще поръчвам за пръв път от немския Амазон. Прочетох тази тема, а за предишните нямам възможност подробно да прочета. Ще поръчвам столче за автомобил, продавач Амазон. Тук разбрах, че не всичко е ново. На едното столче пише high quality by maxi cozi, а на другото нищо не пише в детайлите на продукта. Значи ли това, че второто е ново? Също, някои от потребителите на други обяви, пак с продавач Амазон, казват, че са получили фалшификат. Това възможно ли е? И да попитам, има ли нещо, за което да внимавам при финализиране на поръчката? Благодаря предварително на всеки, който отдели време да ми помогне!

Ново е вероятно, ако продавач е амазон и не е от склада.
За това дали е оригинално на марката, или реплика - в амазон продават различни външни търговци, включително и китайци, така че има много реплики, да.
Ако искаш, дай линк или поне марката столче, което си харесала, да видя за кое става дума.

Друга опция е, ако държиш да е оригинално, да го поръчаш от сайта на марката, пак с превозвач, а може и директно до България.

Най-общо - увери се, че продавач е амазон, а не външен търговец. Сложи в евро, не в лева, при финализиране на поръчката. Друго ако има, питай.

# 189

Ново е вероятно, ако продавач е амазон и не е от склада.
За това дали е оригинално на марката, или реплика - в амазон продават различни външни търговци, включително и китайци, така че има много реплики, да.
Ако искаш, дай линк или поне марката столче, което си харесала, да видя за кое става дума.

Друга опция е, ако държиш да е оригинално, да го поръчаш от сайта на марката, пак с превозвач, а може и директно до България.

Най-общо - увери се, че продавач е амазон, а не външен търговец. Сложи в евро, не в лева, при финализиране на поръчката. Друго ако има, питай.
Благодаря! Ето линкове:
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B08493VRHM/ref=ox_sc_act_image_3?s … R8XB7XF&psc=1
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0826YF6CF/ref=ox_sc_act_image_2?s … R8XB7XF&psc=1

# 190
princess_07, нови са нещата и продавач е Амазон. Няма какво да те притеснява.

# 191
Нови са столчетата. Продавач е амазон.
За тези ли пишат че не били оригинални, сякаш не видях такива коментари, набързо ги прехвърлих.

С превозвач ли ще поръчваш, или с директна доставка до България?
Ако е с превозвач, попитай го първо колко ще вземе за доставка на столчето, назад скоро се коментира въпроса.
Директна доставка е по-добре с оглед лесно връщане после, ако не ви хареса, или ако се наложи да го пращаш за ремонт/рекламация.
Тук ти си преценяваш кое ти е по-важно - евтината доставка, или лесното евентуално връщане.

# 192
Нови са столчетата. Продавач е амазон.
За тези ли пишат че не били оригинални, сякаш не видях такива коментари, набързо ги прехвърлих.

С превозвач ли ще поръчваш, или с директна доставка до България?
Ако е с превозвач, попитай го първо колко ще вземе за доставка на столчето, назад скоро се коментира въпроса.
Директна доставка е по-добре с оглед лесно връщане после, ако не ви хареса, или ако се наложи да го пращаш за ремонт/рекламация.
Тук ти си преценяваш кое ти е по-важно - евтината доставка, или лесното евентуално връщане.
Не, за едно трето столче, пак с продавач Амазон, затова се зачудих възможно ли е. За тези двете са добри отзивите. Засега мисля с превозвач, казаха ми 3,50 на кг., което е супер, имат и офис във Варна, но ще го помисля още това с доставката. Много, много благодаря за помощта!

# 193
Нали имаш право да върнеш, ако не ти хареса...прочети им политиката на връщане.
https://www.amazon.de/-/en/gp/help/customer/display.html/ref=orc … ;nodeId=201819200

За столчето питай превозвача , че е обемна стока все пак, дали само кг ще гледа, или има отделни цени за столчета...
Върни се и страница две назад в темата и виж какво писаха точно за столче, или количка беше...
И парите в евро отбелязваш, в поръчката...

# 194
Да, тук прочетох и специално питах, пратих им размерите, казаха на кг. За shopper.bg става въпрос. Между другото, жената с количката може да им пише и тя, в рамките на 1 час ми отговориха.

Общи условия

Активация на акаунт