Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 774
  • 778
  •   4
Отговори
# 120
Въпрос на свикване е ихалаторът. Синът ми е на 1г, не гледа телевизия, броени пъти е виждал телевизор у баба си, защото ние нямаме. Инхалации правя от както е на 3м, близка съм с братята ми, които са с малки дечица и още на 3м успяха да му дадът сопол. Инхалаторът и готово. Относно това как ще го накараш да направи инхалация, племеницата ми на 9м брше мъка да о дадеш лекарство, но трябваше да и го дадем, съответно просто опитваш по алтернативни начини и накрая ако не става ние сме по-силни от бебетата.

На печката е много по-неудобно и запарва много. За себе си правя инхалации с масло от мента и евкалипт във вряла вода и се завивам с кърпа за 5мин, но малко дете няма шанс да го накараш, най-макото люти. На прчката е същото. Ние разглеждаме книжки пускаме музика, обикновенно мятаме топка на къчетата и той се смее което го кара да диша и през носа и през устата.  В краен случай е Хей кидс, но до сега два пъти.
sd.ad сигурно е така, но благодарение на инхалаторът с ковид не бяхме в болницата.

# 121
Момичета, я кажете дете на 2г.и 5м много ли е голямо за такава люлка Thinking

https://comsed.net/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%83%D1%88%D0 … ;category_id=8596

# 122
Според мен не, но има и по-хубави. Ние си търсим сега дървени конче. Има много хубави, племеницата ми имаше и когато бях на 12, заедно се люлеехме и беше много забавно😊

# 123
Стига детенцето да се събира на играчката и да му е забавно, значи става. Simple Smile
Синът ми има едно колело, което много харесва, но вече му е малко и неудобно и го скрих, защото иначе само плачеше, че не може да го кара.

# 124
На кутията пишеше, че е до 36 месеца... Въпреки това, понеже отдавна ми е мерак, мислех да я купя, обаче е в кашон и е огромен. Аз с корем в 6-ти месец и дете за ръка... Нямаше как да стане и се отказах. Ще го мисля още малко и ще пратя мъжа ми евентуално Grin

# 125
Моля да ми препоръчате слънчеви очила за дете на 1г 4м. Гледах в магазините за детски стоки, в оптики, в декатлон, та има голям избор, но как да избера?

# 126
Моля да ми препоръчате слънчеви очила за дете на 1г 4м. Гледах в магазините за детски стоки, в оптики, в декатлон, та има голям избор, но как да избера?

Отидете в хубава оптика и се консултирайте на място.
Слънчевите очила на такава възраст трябва да защитават много добре.
Когато аз се интересуавах миналата година ми препоръчаха две марки, на които не помня имената, но цените бяха 70-80лв за детските очила.

# 127
Как мина при вас първия ви преглед на очен лекар? Слагаха ли капки за разширяване на зениците на детето?

# 128
Как мина при вас първия ви преглед на очен лекар? Слагаха ли капки за разширяване на зениците на детето?
При нас не слагаха капки, вместо това ги гледаха с някакъв модерен апарат, за който си платихме.

# 129
  • София
Синът ми беше на 4 години и му слагаха капки,така прецени лекарят.
Водихме го при д-р Оскар от Александровска,като преди това ги бях питала по телефона,дали ще му разширяват зениците,за да подготвя детето какво го очакваи те казаха,че не,но в последствие докторът реши да ги разширим.
Абсолютно всичко си е наред,вижда си добре,не знам какви точно бяха опасенията.

# 130
Може ли да ми препоръчате детски хематолог в Пловдив? За дете не година и пет месеца се отнася.

# 131
И аз идвам с въпрос.
Откакто тръгна на ясла синът ми доста често е със сополи.
Обикновено вкъщи спират и като го пуснем на ясла, сестрите доста скоро сигнализират, че има сопол ( натъртвайки на ЗЕЛЕН), макар и в повечето случаи да няма температура. След последната забележка от сестра отидохме на УНГ да го прегледат и докторът обясни, че по-скоро става въпрос за някаква алергична реакция. Първо каза "студова алергия", но като му обясних, че повече в яслата се обостря проблема, а там е направо жега, уточни, че може да е от смяна на температури или дезинфектанти. Изписа му капки за успокояване на носната лигавица - Назориг, и сироп Ериус.
Сега сопол виждам доста по-рядко и от яслата не са казвали нищо, но като извадя накрайника на капките от нослето, често виждам полепнал зеленикав секрет. И от време на време чувам детето да кашля - обикновено сутрин ( за което доктора също обясни, че има връзка със секретите). Днес сме на контролен преглед и мисля да му обърна внимание за тази кашлица, но не знам дали ще се съгласи да го прослуша със стетоскоп, поне за мое успокоение. На първичния преглед каза, че това не идва от дробовете, но без да го преслуша, което ми се стори странно. Някоя от вас има ли опит с алергични реакции към дезинфектантите в яслата и как е процедирала в такъв случай?

# 132
Много по-вероятно има бактерия, особено с цветните сополи. Пуснете един секрет, обаче не промивайте носа поне 12 часа по-рано и не слагайте капки.

# 133
Какви възглавници за сън сте взели и от къде?
Малкият скоро става на 2г. и виждам, че вече слага ръчички под главата си или пробва да легне на плюшената играчка, с която спи.
Иска ми се вече да пробваме с възглавница, да видим как ще е. Simple Smile

# 134
Моята спи на бебешка от айко. Няколко сменихме. Взела съм и на екон латексова, ама още ми мирише и само я пробвахме няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт