Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 806
  • 778
  •   1
Отговори
# 225
  • Terra incognita
Ами, всичко си зависи от вас и самото дете. Ако е социално, ако вече е свикнало да ходи, ако му харесва, ако е много наложително...

# 226
Да питам, според вас дете на 2 години и 9 месеца, проблем ли ще е да започне да остава по цял ден на градина, от 07.00 до 17.00?
моето на 11 месеца оставаше така. Не мисля че възрастта определя дали ще може да остава в градината.

# 227
Оле, благодаря. И аз така мисля, но един от учителите ми каза, че още бил много малък и аз се притесних

# 228
Дъщеря ми ще е на 2.10г септември месец и тогава ще започне градина. Не е ходила на ясла и не смятам да я оставям по цял ден там. Ще започне да спи там тогава, когато сама пожелае и се чувства готова.
Племенницата ми посещава ясла от 2г и още на 3-4 ден започна да спи там, но много й харесва и плаче, когато я прибират от яслата 😁 Ходи с голямо желание.
Така, че всичко е до дете. Всяко се адаптира по различен начин. Аз ще се водя по детето.

# 229
Препоръчайте раница за ясленче, което ще е в първа градинска септември. Няма да я носи детето, но все пак искам нещо шаренко, да има такава закопчалка пред гърдите да не се свличат дръжките. Вече като обем, не знам  какъв ще ни свърши работа. Сега сме с една евтина декатлонска, но е ужасна. Че е малка, ясно е, обаче е дълга и тясна и много ме дразни.

# 230
  • Пловдив
А няма ли адаптация , в смисъл първо детето да остава само сутрин около седмица и след това- цял ден 7-17:00?

Нашето дете сега е на 1.10 месеца и започна ясла миналата седмица и все още е до обед. Чакам От яслата да кажат кога е готова да остане там за сън.

# 231
Барбалена, какво искаш да носи в раницата като багаж? Аз взех на същата възраст една малка на Sigikid за големия, носи си я на разходки, слагам вътре шапка, шише с вода, слънчеви очила, някоя количка. Закопчава се отпред, безценно е. За градината имам по-голяма на Marti's Heaven, но я ползвах за багажа му, аз я носех и там си стоеше. Въпрос на навик е може би, във втора яслена като беше едно момиченце от неговата група си носеше прилично голяма раница с целия багаж.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 09:01 от Melusine

# 232
  • Бургас
Aз взех тази за дъщеря ми, на 2 години е за яслата. Размерите ѝ са 24/34/11 см. За нейните нужди е идеална, ще я използва и в детската градина. За яслата носим по 2 комплекта резервни дрехи (блузки и клинчета), бельо  - потник, гащички и чорапи отново по две, пантофи, шише с вода и памперси, който използва. Аз слагам само един за спането на обяд, защото вече е без памперс през деня. Раницата събира всичко спокойно.
Скрит текст:

# 233
  • София
Аз взех раница на Найк, синът ми я носи 3 г. сега малката вече втора година, не е мръднала
Носи резервно бельо, чорапи, дрехи, пижама та и пантофи те

# 234
  • Бургас
Аз взех раница на Найк, синът ми я носи 3 г. сега малката вече втора година, не е мръднала
Носи резервно бельо, чорапи, дрехи, пижама та и пантофи те

О, да! Simple Smile Синовете ми изкараха ясла и градина с една малка черна Пума, която все още е като нова. Можеше и малката да мине с нея няколко години, ама пусти мерак за нещо момичешко. Smile

# 235
  • София
То реално в понеделник я носи и петък я взема. Стои си в шкафа.
А и моята ще изреве в 4 група за нещо розовко🤣

# 236
  • Бургас
Ние сега в яслата я мъкнем всеки ден. Спомням си, че в градината батковците бяха така - носим в понеделник и прибираме в петък, освен ако не се е наложило да се преобличат.

Ще купиш нещо розАвко не детето, как няма. Simple Smile

# 237
Раницата за ясла се оказа напълно безмислена покупка. Не се налага да носим нищо на отиване, а на връщане - най-много някоя изцапана дрешка. За шкафчето имаме платнена торба с дръжки, надписана с името му.
А 2г и 9 м годишно дете не виждам да му е проблем да ходи на ДГ, след като далеч по-малки деца са по цял ден на ясла. Просто ако не е ходило досега, ще му трябва малко време да свикне. При тръгване на ясла, за да се адаптира детето, първо се оставя само до обяд и така постепенно, докато свикне да спи там следобяд. Поне при нас отне седмица-две и може би и по-малко щеше да е, ако не беше хванал някакъв вирус и не трябваше да се лекуваме вкъщи.

# 238
  • София
По въпроса с раниците,зависи с колко багаж пращате детето,аз в началото го пращах с два резервни комплекта (потник,блузка,панталони,гащи и чорапи и пижамка) и съм ги събирала в доста малка детска чантичка

https://www.kotarakvchizmi.com/bg/product/198-detska-ranika-slone-/
Сега е на пет и е с друга,но пак е същия размер и комплекта дрехи е само един 🙂

Да питам, според вас дете на 2 години и 9 месеца, проблем ли ще е да започне да остава по цял ден на градина, от 07.00 до 17.00?
Зависи от детето.С моето дете направихме много плавен преход,но въпреки всичко свикна доста трудно, беше много привързан и никога не се беше отделял от мен.
На приятелки децата са си тръгвали от раз директно,без плавна адаптация и добре си минаха нещата.

# 239
  • Германия
Препоръчайте раница за ясленче, което ще е в първа градинска септември. Няма да я носи детето, но все пак искам нещо шаренко, да има такава закопчалка пред гърдите да не се свличат дръжките. Вече като обем, не знам  какъв ще ни свърши работа. Сега сме с една евтина декатлонска, но е ужасна. Че е малка, ясно е, обаче е дълга и тясна и много ме дразни.

Ние сме с много хубава и удобна раница на Jack Wolfskin, моделът мисля е Little Joe, имат хубави цветове, удобни презрамки и се закопчава пред гърдите.

Lässig също имат много хубави ранички за малки деца

Общи условия

Активация на акаунт