Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 843
  • 778
  •   1
Отговори
# 375
Майката не е специалист,дава си витД по нейно усмотрение,нали така?Хич не бих я слушала,и изобщо никоя ентусиастка.

# 376
Моята днес не е спала на ясла,нз кога да я сложа да спи ..

# 377
  • София
По-рано, по-добре, поне при моят това работи.

# 378
Около 20.15 ще заспи,особено ако няма стимули като екрани и др.Ще стане по обичайното си време,просто ще навакса.Ако заспи по-късно е твърде вероятно да се накъса съня и да стане по-рано утре.

# 379
  • София
Да, за разлика от големите хора Grinning колкото по-рано заспят, толкова повече спят. Аз не вярвах и зимата се бяхме видели в чудо, късно лягане, без следобеден сън, много ранно ставане… Вече има режим.. той никога не е спял много, винаги в долната граница за възрастта, но ми се смееха, че искам рано да си ляга.

# 380
В комбинираните витамини, които давам има витамин д. Моята доста често не спи след 2г и половина. Обикновено в 8 я слагам да спи. Тя доста се изнервя, става плачлива и се тръшка, и това ми е ясен знак за лягане (на 3г е)

# 381
Ерин,аз това го разправям,но малко хора вярват.Малките деца имат физиологичен час за събуждане и той не зависи от късно или ранно лягане,а просто се будят .Рано заспалото дете е по-наспано просто.Аз съм най-големият фен на режим евър 😁,и на мен ми се смяха две приятелки,ама родиха и бързо спря да им е смешно.

# 382
  • София
Нашия последните дни, ама той е голям де. Каквото и да го правя, преди 9:30 не заспива, но е голяма жега, а тя го побърква. Сутрин може и до 8 да спи, но по-често 7:30. Но и като бебе, когато беше лепнат да се кърмим, а и по-късно, никога не е бил в горната граница за нужния сън, все в долната. Не спи следобед от 6 месеца. Като влязох в болницата за малко, спеше с баба си следобед, но с мен абсурд, предлагам тихи игри и това е и затова държа за ранна вечеря, ранна баня, ама после каквото и да правя, откакто е топло, заспива в 9:30. Колкото толкова, по-едно време беше и по-малко… заспиваше в 10:30-11, ама той правеше 2-3 часа следобеден, а аз в 9 съм гроги.. Таа реших без следобеден ми е по-добре… Щот първо драма, докато заспи, после драма, докато го събудя… и късно заспиване после… а като заспи 10:30 и се ококори в 6-6:30, искам да удуша някой Grinning

# 383
Границите са ориентир и варират до един час и в двете посоки.Най-важното е спокойно и наспано дете и родители .

# 384
Благодаря ви да към 8 я слагам 🍀

# 385
Аз съм я слагала по-рано, но не е нейното, след 21ч обаче си знае и е свикнала,че се ляга, просто сега с говоренето всичко й е много интересно и трудно се отпуска, въпреки че екранното време е напълно нула, въпреки тихите игри и прочие, чела съм и аз доста без да съм специалист, познавам си и доста добре детето, а и тя е от децата, които си показват кога им се спи, но като станат по-големи изпробват повече границите ни

Когато не е спала обеден, случва се рядко, я слагам 20ч и ставането не зависи много от 20 или 21ч при нея
Сега на планината се измори и чистия въздух и спа до 9ч

# 386
Мда,всяко дете е рвзлично.Ако се уцели прозорецът към сън,става лесно.Ако се прескочи,идва "втората вълна"-всички признаци на умора изчезват,детето се ободрява,разиграва и сънят е мираж.В прозорецът налягането на сън е най-високо,след това спада и детето се "рестартира".Аз в такъв момент съветвам майките да прилагат "огледални неврони"-имитират поведение,че им се спи и детето почти винаги приема и пренася това върху себе си.

# 387
  • София
Ха, а възможно ли е тия прозорци да ги има и при възрастни? Аз съм забелязала, че ако не заспя до 10:30, после чак 1-2 мога, каквото и да правя Grinning После чак към 4-5.

# 388
Сложих я 8 и 15.
Стана два пъти от кошарата (има драма с пришка и лепенка)😃
Сега вече заспа,точно и 40 😇🥰благодаря за съветите, аз ще си гледам тв и т.н.на спокойствие 💖лека вечер

# 389
  • Германия
Много ми е интересно това с лягането на децата вечер. Моите и двете винаги съм гледала да ги слагам по-рано да спят, от една страна защото и на мен ми се спи, а и искам 1-2 часа спокойствие вечер. И така ги свикнахме, че и двете си лягат вечер между 19:00 и 20:00, с рядко изключения и малко по-късно, но като цяло до 20:00 са заспали. И на който и познат в България да го кажа реакцията винаги е “ама не е ли много рано?” 😂 ми за нас е идеално

Общи условия

Активация на акаунт