КАУФЛАНД - тема 55

• 45 414
  • 781
  •   1
Отговори
# 180
Много благодаря,Леми. Ще пробвам фава да направя,звучи лесно и вкусно.

# 181
  • Русе
В мазето е и няма да слизам специално, но е с кръстче. По-вероятно е такива бутилки да са имали и съдържанието да си е нормално...но знае ли човек Joy
Казах го аз сутринта, ама никой не ме отрази.

# 182
Видях, че каза. Но ми е странно да има специално църковно олио.

# 183
  • гр. София
Еми значи ще чакаме да слезнете до мазето и да го снимате ,ако желаете разбира се. Чак тогава ще повярвам.

# 184
  • Русе
Видях, че каза. Но ми е странно да има специално църковно олио.
Защо да няма? Не виждаш ли, че и те търговски дружества станаха? Как имаше навремето църковно жито?
Скрит текст:
Скоро в Бразди даваха за един манастир, дето си имат магазин със собствена продукция и собствена марка. Така, че нищо чудно да са произведени такива бутилки, които по една или друга причина не са се пласирали. Друго, за което се сещам е, че църковните настоятелства имат земи, от които получават ренти. Може олиото за тях да се пълни в такива бутилки. Останало е и са го пуснали в магазинната мрежа. Предположения много...

# 185
  • shumen
Аз оставих за утре,че днес време не ми остана,но ТХ при нас е имало.

# 186
Зехтинът на К-класик беше при другите зехтини, срещу олиото. Но като се замисля, кашоните бяха отворени и пълни, сигурно точно са ги били заредили. На пътеката не съм търсила.
Жълтият грах готвих веднъж, не си спомням по коя рецепта точно, но май се свари много бързо и се канех следващия път да го правя на някакво пюре като фавата.

# 187
Iknik, аз оглеждах и по пътеката...само от зехтина на 10,89 лв видях. Всъщност, брошурата за собствените марки само онлайн ли я има или и на хартия? 🤔 Да, точно срещу олиото имаше едно празно място, без етикет и кашончета...Така забелязах и, че има ограничение за количеството на закупеното олио (на мен не ми трябва, но нали си поговорихме с човека, който го зареждаше ). 🙂
Искам да попитам за едни интересни кухненски аксесоари, прибори и др. подобни. Забравих името, но такива видях и в магазина на Брезовско шосе, а в нашия мини филиал такива няма. Очаква ли се да заредят навсякъде или само в по-големите филиали? Точки някакво ли ще се събират за намаление на тези артикули? Забравих марката, но ми бяха в тъмносиво със синьо като цвят. Хареса ми много щипката за храна, със силиконови накрайници е отдолу (обикновено са все пластмасови).

# 188
  • Русе
Долче, всеки понеделник на път за работа се отбивам на входа на магазина да си взема брошура. Вчера при нас имаше само една - стандартната. На собствените марки нямаше.

# 189
Забелязах, че и в двата филиала, които посетих, беше така. Хората бяха предимно при продуктите от "основната" брошура...🙂

# 190
Друго имах предвид, Вики.
Да, имаше църковно жито. Може би и сега има. Но то си е нормално за ядене.
А това олио, за кандила, помислих, че се прокарва внушение, че е за технически цели, не за храна.
Иначе е все тая в каква бутилка е, ако е за хранителни цели.

# 191
  • Русе
Ама, как ще пуснат олио за технически цели? Това е Кауфланд все пак. После ще ги разкостят от проверки. Не мисля, че сами ще викат "Ела, вълчо, изяж ме!".

# 192
Ами тогава каква е истерията с кръстчетата?
Значи всичко е ОК

# 193
Истерията е,че хората си мислят,че не става за готвене.
Аз лично не съм знаела,че има специално олио за кандила.Всички в църквите обикновено носят и мисля че и такова ползват за кандилата.Действително ако има поне нещо нова научих.

# 194
  • София
Вероятно има някаква връзка с църквата това олио с кръстчета. Да, в кандилата се сипва олио и вода, може да има по-ниско качествено специално за тази цел, което не е пускано в хранителни магазини. Ама така или иначе Кауфланд направиха добър удар, разчитайки на стадното чувство на българите.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 16:46 от july1993

Общи условия

Активация на акаунт